Как да укрепим имунитета чрез храненето?

Давайте на организма достатъчно витамин С, Д, цинк и селен
3 окт 2016 15:14, Румяна Тасева
0
 Как да укрепим имунитета чрез храненето?
Източник: Reuters
С началото на октомври започва по-сериозната обмяна на вируси и други болестотворни причинители сред хората. Това се дължи най-вече на затварянето ни в помещения, в по-голямата част на деня. Запазването на доброто здравословно състояние зависи от грижите ни за имунитета, което е пряко обвързано с храненето ни.
 
Изключително важно е, за да преборим вирусите преди да са нанесли по-сериозни щети на тялото, е да му осигуряваме храни, богати на витамини, минерали и ценни нутриенти – не случайно природата е дала най-богатото изобилие на продукти през есента и придържането към балансирано хранене в тази част на годината не е проблем.
 
Научните изследвания за взаимодействието на компонентите на храната и устойчивостта ни към простудни заболявания, показват безспорно ползата на няколко продукта, и това са чесънът и млечните произведения.
 
Чесънът съдържа селен, който е един от най-мощните антиоксиданти. При дефицит на селен силата на имунната система отслабва при инвазия на микроорганизми и податлива на лошия ефект на стреса, затова и грижата ни следва да бъде насочена към осигуряването на този рядък микроелемент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: грипимунитетпростуда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари