Лекарската професия - гаранция за 100% реализация

В Плевен днес своята Хипократова клетва произнесоха общо 85 лекари
2 дек 2016 14:48,
11
Лекарската професия - гаранция за 100% реализация
Снимка: flickr

Лекарската професия гарантира 100-процентова реализация на пазара на труда и най-високи доходи, според националната рейтингова система. Това съобщи проф.д-р Славчо Томов, ректор на Медицинския университет в Плевен в слово пред новия випуск млади лекари.

Кандидатите за специалност "Медицина" във висшите медицински училища у нас влизат с най-висок бал от конкурсните изпити и с най-висок успех от дипломите за средно образование, допълни той, цитиран от БТА. Лекарската професия е една от малкото, при която призваните да я практикуват полагат клетва, поради факта, че е посветена на хуманна кауза в служба на обществото и болния човек, изтъкна ректорът.

В Плевен днес своята Хипократова клетва произнесоха общо 85 лекари от България, Молдова, Македония и Украйна, които са взели успешно изпитите си в университета след 6-годишно обучение. Средният успех на магистрите е рекордно висок - много добър 5.20.

Сред випускниците са 22-ма отличници, а първенецът - д-р Йордан Христов, завършва с пълно отличие. Той бе удостоен от Академичното ръководство с приза "Златен Хипократ". Завършващите бяха поздравени от специалния гост - писателя Георги Данаилов, от кмета на Плевен Георг Спартански, председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев.

През 2017 г. се очаква от същия випуск да се дипломират и 19 чуждестранни студенти, които се обучават на английски език. Те са граждани на Великобритания, Япония, Индия, Турция, Гърция и Израел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5-тиИстината много боли, нали дежурен дрогарю?И не ми гледай нито граматиката, а още по-малко работното време.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тези 85 души колко ще работят в България тази година. А догодина?
7
11
 
2
 
! Отговори
5-ти преди 7 години
Освен глупостите ти неадекватни, моля, научи български език - думата "отзаде" е диалектна дума и навежда на мисли не в твоя полза за компетентното ти мнение в работно време.
6
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има виц- Като знам какъв съм инженер, ме е страх да ида на лекар.Знам хора , изкарали медицина със слушалка в ухото.Знам програма, която фалшифицира кръвни изследвания.Знам хора с платени сметки по-скъпо, неотговарящи на истината.Знам как зъболекарят ми прави зъбите.Знам за мои близки, на които им е натрапвана операция без нужда.Знам за мамография по диагонал.Знам за фалшиви данни за изследвавния от база данни.Знам, живея в едно блато, но няма да се примиря, каквото и да ми струва.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НИЕДоплащайте им с един сърп и чук, които на излизане от кабинета да ви го набият отзаде!Що не питате къде изфирясаха 5 млрд лева от КТБ и още толкова (досега) от атовния гьол БелеНЕ?Лекарите ли изср.аха тия две големи крадливи л******?Кажете бе, НИЕ?
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НИЕ-----------------------Като искате да се лекувате по европейски ще им плащате поевропейски! Иначе ще *** по български!
3
13
 
9
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Искам да ги попитам само с колко лева ще им доплащаме ние пенсионерите,както на техните колеги сега,които ни смъкват и кожата от гърба за лечение!?Особено зъболекарите!
2
11
 
10
 
! Отговори
морски преди 7 години
На морето Лятото ще изкарат толкова пари, дето не са сънували обикновените им колеги.
1
4
 
24
 
! Отговори
аз преди 7 години
100% реализация и 100% мизерия в България! 100% реализация и 100 хил % достоен живот в Европа.Млади лекари,бягайте надалеч оттук! Да ги лекуват мутрите и ***!