Тежки трапези, преяждане... но до 19:30! После – не!

Диетолог: Седнете рано на масата и да не прекалявайте с месото
23 дек 2016 10:44,
10
Тежки трапези, преяждане... но до 19:30! После – не!
Снимка: архив Булфото

Има два вида преяждане - грешно и правилно. За коледните и новогодишните празници всички хора искат да се наядат и даже да я преядат, но това трябва да стане балансирано, посъветва диетологът Огнян Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

"Седнете по-рано на масата и преяждайте, но докъм 19:30 часа", посъветва още Симеонов. По думите му дозата прави отровата и заради това яденето и пиенето трябва да са умерени.

"В едно меню трябва да има съчетание на продукти - на въглехидрати и на мазнини в определени съотношения, независимо колко е голямо храненето. И 1 кг храна да изядем на едно ядене, това няма да ни се отрази, ако знаем по какъв начин да го направим", обясни Симеонов.

Правилното "преяждане" е с предимно повече постни блюда, разкри диетологът. Според него едно преяждане няма да ни навреди, докато не го правим системно три пъти на ден с лошо съчетание на храни, а тогава килограмите ще започнат да се качват лека полека.

"На едно ядене не трябва да изяждаме повече от 150 грама местен протеин - което ще ни е пържолата или каквото е. Защото над 150 грама, изяждайки на едно хранене, тялото, което не може да се справи и да обработи толкова много протеини, е склонно да го превърне на сланина", каза диетологът и препоръча да се наблегне на по-лесно смилаемата храна и по-малко на по-трудносмилаемия протеин.

Когато ние се обвиняваме за дадено ядено, нашите мисли го правят още по-вредно за структурата на тялото ни, коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахахааааа... "МЕСТЕН ПРОТЕИН" А с чуждестранен как е? По колко грама от него да се хапва :)
4
0
 
4
 
! Отговори
Един преди 7 години
Тоа диетолог изглежда, все едно като малък са го излашкали с кривата лопата по главата. От такива хора съвети не искам!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бля,бля 10 изречения и нито едно смислено.само си чещем езиците ей така.в крайна сметка автора какъв замисъл иска да остави...да седим гладни по празниците...
2
1
 
17
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 7 години
Ако е много бавен метаболизма на човек,всичко се преобразува в мазнини.
1
2
 
29
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
И какво да правим от 19.30 да 12.00 да чуем поздравленията на президента Плевнелиев? Само на уиски ли да караме ?