За какво помага маслото от камфор?

Облекчава газовете
29 май 2017 13:07, Михаела Лазарова
2
За какво помага маслото от камфор?
Снимка: unsplash.com

В грижата за здравето и красотата, често се доверяваме на силата на етеричните масла. Малко познато, но с редица ползи е маслото от камфор. То се получава в резултат на екстракция на части от камфоровото дърво.

Вижте 6 ползи от неговата употреба (преди да използвате маслото от камфор е добре да се консултирате с фармацевт или лекар).

Стимулант

Маслото от камфор е стимулант, който повишава активността на кръвоносната система, метаболизма, храносмилането. То може да покаже положителни резултати при пациенти с проблеми и заболявания, свързани с неправилна циркулация, храносмилане, бавни или свръхактивни метаболитни процеси и други.

Антисептично, дезинфектиращо, инсектицидно и противомикробно

Камфорът е отличен дезинфектант, инсектицид и микробицид. Той се използва и в много медицински препарати (като мехлеми и лосиони) за лечение на кожни заболявания, както и на бактериални и гъбични инфекции на кожата.

Когато се смесва с водата за къпане, маслото от камфор дезинфекцира цялото тяло външно и елиминира въшки или други малки паразити, които може да се намират върху тялото ви. Няколко капки от него поставени върху памук, ще държат далеч молците от гардероба и шкафовете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не облекчава, с айфона мерих децибелите - 85-90db.Ша пробвам със зеле.