Фондът за деца отказа на сиамските близнаци от Сливен

Според медиците разделянето им е невъзможно
13 окт 2017 13:05,
28
Фондът за деца отказа на сиамските близнаци от Сливен
Снимка: Reuters

Фондът за лечение на деца в чужбина отказа да плати за операция на сиамските близнаци от Сливен. Причината е, че според организацията, разделянето на близнаците е "анатомично невъзможно".

Сиамските близнаци Богдан и Янко се родиха преди година в Сливен. Майка им е 15-годишна ученичка, а баща им – пълнолетен, неин втори братовчед. Богдан и Янков в момента се намират в "Пирогов".

Още с раждането си Янко е в кома, но за Богдан има шанс, смятат близките.

Според медиците децата са в тежко състояние, а Фондът за лечение на деца окончателно отказа помощ за тях в чужбина на последното си заседание, информира bTV.

Семейството на Богдан и Янко заявиха, че ще съдят Фонда и Здравното министерство. Според тях държавата се е забавила с лечението, а изчакването е осуетило шанса за дарителска кампания, чрез която да се съберат средства за операция в чужбина.

Комисията от медици, която разгледа случая със сиамските близнаци е категорична, че операция за разделянето им е невъзможна. На заседанието е присъствал и зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
9
 
! Отговори
До16 преди 6 години
Вие не разбрахте ли че са с ОРГАНИ ЗА ЕДНО ДЕТЕ! Как ще се дели сърце ,бял,черен дроб и всичко останало просто едното е ,,израстък ,но кое е то ? И двете ползват тези неделими органи?
21
0
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
То туй съвсем като "Малката булка" бе.Братчеда пернал детето на шуранайка си.
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тук е мястото на Държавата да забрани със Закон тези извращения .Това чудо не е било даже в Каменната Ера ."Че то е забранено по закон. Добрютро. Както и педофилията е забранена. Само че бай мангаy закона не го лови - с 90 присъди, всичките условни. И ще съди държавата ;) БХК-то гордо застават зад такива.
19
1
 
30
 
! Отговори
кака пена преди 6 години
Ние докато се чудим какво да правим тези деца, които през цялото време са гледани в болница, а не от родителите си, те ще си родят още едно две. Хем държавата им ги гледа, хем им търси решение и губи ресурси и време, хем те съдят държавата и си продължават да живеят "на съпружеаки начала". Евала!
18
1
 
25
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Да се обърнат към БХК!На тях им плащат в долари!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В турция при братята си :-):-):-)
16
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две малки невинни душици теглят заради глупостта на родителите си, педофили и кръвосмешители. Нито едно от двете няма да има нормален живот, ако не се оперират. Дори в България някой трябва да опита
15
1
 
26
 
! Отговори
Наивник преди 6 години
Ромската общност в България е голяма, имат доста богати помежду си. Защо не съберат нужните пари за операцията? Странно ми е, че още не са го направили.
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сформират медицински екип в маалата и да ги оперират.Или безплатно защото са от една боя,или да събират пари помежду си,нали всички са си роднини.
13
0
 
22
 
! Отговори
възм преди 6 години
До АнонименИ сега искат 500 000 долара за операцията. Това е офертата от САЩ
12
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са същите хора които преди време скандираха "българите на кайма" .
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИНДИЯТи не мой да им казваш на тях, те ще си живеят както си искат!
10
2
 
37
 
! Отговори
ИНДИЯ преди 6 години
Трябва да се работи с този етнос ромите .Заприличахме на Индия с деца чудовища родени от сношение между кръвни роднини .Хората са неграмотни и незапознати . Тук е мястото на Държавата да забрани със Закон тези извращения .Това чудо не е било даже в Каменната Ера .
9
0
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
женена за братовчед си даите сега да плащаме операцията да ги разделямекои щр плаща разходите до сега някои да плаща даньци хаиде сега махалата дасьбира пари както си жени роднините
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Raikova i Nenkov vartqt dalaverki, ama prez nosa shte im izleze tova
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осъдете водката за педофилия!
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майка на 15, баща втори братовчед.....това в ЕС ли е? Родилки на 12, кой не си върши работата, къде са многото държавни, частни организации, фондации и т.н. Кой плаща сега, за какво отиват данъците? След година може пак да роди дете.
5
0
 
31
 
! Отговори
Край преди 6 години
"за Богдан има шанс, смятат близките им" Ми щом така смятат да им ги дават и да се оправят. Ако искат от двама - трима да направят.
4
0
 
55
 
! Отговори
Така е! преди 6 години
Те имат едно сърце ,един бял дроб и т.н.,по един орган за двете За да ги разделят и то едва ли ще е сполучливо,трябва грубо казано да убият едно от двете.Е кой лекар на света ще го направи Подсъдни са ,,родителите"-малолетни и кръвосмешение.Хубава работа ама ц......а.Тези примитивни и нагли,,хора",лежат на наш гръб.Лошото е че има много такъв,,материал"
3
0
 
74
 
! Отговори
?! преди 6 години
Редно е близките на тези нещастни деца да бъдат осъдени и да изтърпят присъдите си ефективно, заради това, че са допуснали кръвосмесителна връзка да прерасне в съжителство на семейни начала.Да бъдат осъдени и да заплатят всички разходи по поддръжката на живота на тези деца в болнични условия, защото в случая не става въпрос за заболяване, настъпило по естествен път, а за тежък сакатлък, резултат от ВИНОВНО ПОВЕДЕНИЕ.Наистина ли родителите на тези деца продължават да живеят като съпрузи?!