Алкохолът и преработените храни отслабват имунитета

Липса на достатъчно сън също влияе на имунитета ни
24 мар 2020 06:00, Михаела Лазарова
2
Алкохолът и преработените храни отслабват имунитета
Снимка: Istock

Сезонът на грипа и настинките е в разгара си, а освен тях в живота на хората по цял свят нахлу и новият коронавирус COVID-19, заради който се намираме в извънредно положение. Всички тези патогени, а и още, подлагат на сериозно изпитание устойчивостта и функциите на имунната ни система. Тя е изложена на голям риск, особено с някои вредни навици, с които намаляваме собствения си имунитет.

Кои са тези грешки в нашето ежедневие, които отслабват имунитета?

Не си оставяте време за почивка и грижа за себе си

Както физическото здраве, така и психическото са от значение за състоянието на имунната система. Когато не си давате достатъчно време за почивка, не се грижите за това да се чувствате добре и не се стараете да намалявате нивата на стрес в тялото, имунната система отслабва своите съпротивителни сили. Ето защо се разболявате повече, когато живеете и работите на бързи обороти без да си подарявате малките моменти на релакс всеки ден.

Ядете много преработени храни

В преработените храни се съдържат големи количества добавени рафинирани захари. Те се явяват допълнителни излишни калории към дневния прием. Освен тях в преработените храни се съдържат различни изкуствени оцветители, консерванти, подобрители. Всички те влияят зле на организма и отслабват имунната система.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
Съгласен съм , че прекаляването с алкохол и вредни храни отслабва организма, но нищо не е по-вредно от СТРЕСА !!!А стреса се бори най-добре с АЛКОХОЛ :):):)
1
1
 
13
 
! Отговори
Алкохолик преди 4 години
Гледайте си работата! Пия от 1996-а г.Последно съм се разболявал 1998- ***!Сега сме 2020!