"Путин - човекът, който решава проблеми"

Западният печат за "Пряката линия" с руския президент
Обновена: 17 апр 2015 14:05 | 17 апр 2015 08:51, Елка Василева
109
"Путин - човекът, който решава проблеми"
Владимир Путин. Снимка: Reuters

"Путин - човекът, който решава проблеми" - под това заглавие британският в. "Гардиън" информира за вчерашната "Пряка линия" - ежегодния медиен формат, в който руският президент Владимир Путин отговаря на въпроси, които му се задават директно в ефир.

Вестникът отбелязва, че Путин е показал "присъщата си издръжливост", както и че "ако тези изяви на Путин имат за цел да докажат едно нещо, то е, че каквито и проблеми да имат обикновените руснаци, той не е част от тях, а е човекът, който може да ги реши".

Още по темата

"Дейли телеграф" отбелязва, че въпреки острата реторика по темите от външната политика при вчерашните изказвания на руския държавен глава "Пряката линия" е била доминирана от опасения, свързани с вътрешни проблеми.

Американските вестници "Вашингтон пост", "Ню Йорк таймс" и "Уолстрийт джърнъл" акцентират върху изказванията на Путин на икономическа тематика.

"Вашингтон пост" коментира, че показвайки колко остри са икономическите трудности за Русия, Путин е посветил по-голямата част от "Пряката линия" на това да успокои страната си, че животът скоро ще се подобри след година на конфронтация със Запада, а според вестника Путин се е стремял да звучи уверено вчера.

Повече икономика, по-малко Украйна, обобщава вчерашните изказвания на руския президент "Ню Йорк таймс", а "Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че в тях е имало оптимизъм предвид думите му, че най-лошото от икономическите проблеми за Русия заради санкциите на Запада и понижилите се цени на петрола е преминало.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До рибок 61Шаранче я погледни картат на Русия и виж цялата тази територия по какъв начин се отича водата? Волга на юг и 7-8 реки на север и така до далечния изток където има една река водеща на изток. Цялата Южна част на Русия са планини като най-голямата е Хималайския масив.През половината време тези реки водещи на север са замръзнали тоест оттоа е бавен - което води до есенна и пролетна безпътица с метрова кал и километри торфени блата. Основен превоз граждански вариант на МТ-ЛБ
52
4
 
2
 
! Отговори
рибок преди 9 години
Боби ти си голяма ципура, в Австралия няма ли огромни разстояния с хиляди километри, в САЩ няма ли равнини и прерии с хиляди километри, за арабските пътища в пустинята пък няма да говоря
51
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 57"200 км от Москва и няма Пътища." Защо мислиш толкова сложно се живее в Раша? Знаеш ли какво е пролетна и есенна безпътица? Не знаеш и за това просто плямпашПочти цялата Русия е равна като тепсия. За да се направи път(погледай клипчета от Раша) трябва да се насипе инертен скален материал някъде от порядъка на 6 метра обща височина със МНОГО ДОБРА ДРЕНАЖНА СИСТЕМА. За това и Пътища има само между големите градове. В селата има кал до колене и то защото обикновено са на хълмове.
50
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До 58Хайде Умнико тогава точка по точка обори моето твърдение.
49
0
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 9 години
До БобиТова, което си написал, мислейки, че е нещо умно са пълни глупости.
48
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До истински водачПутин е един демагог и популист, комплексар с имперски амбиции, които се основават само на един нефт и газ.Излезте от Москва и Ст.Петерсбург и ще видите колко е висок стандарта постигнат от Путин.200км след москва няма пътища вече.
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички потурнаци с *** тескерета, са русофоби.
46
12
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До циникарусофобски емоции нямам - единствено се опитвам да разобличавам тролската пропаганда. Строителството започна тия дни след преговори почти осем години нали така. Сметай за Патока колко ще отидат, имайки предвид, че от турска страна почти няма гък по темата. А колкото до екипа на Вова - нека проследим малко Рассията - добър Сталин, добър Хрушчов, лош Брежнев, жалък Андропов, предател Горбачов, предател Елцин, добър Вова, така че хич не е ясно какъв ще дойде. Тва КГБ мамата си трака
45
18
 
5
 
! Отговори
знаете ли... преди 9 години
Цензурата в русия е като в арабският свят и Северна Кореа. Забранили са руски филм за Сталин защото диктатора бил представен така,че не се харесвал на върхушката на Кремъл преди "парада". СМЯХ, няма такава държава !!!
44
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БГ do 43 OTKAKTO SME V EVROPA SME V KRIZA I SAMO GLAD I MIZERIA.DA TI PIKAM NA EVROSAUZA.
43
4
 
11
 
! Отговори
ориенталец преди 9 години
До БГбългария никога няма да е в европа и в ес - европа свършва там от където нататък хората започват да пият боза европеецо!
42
3
 
6
 
! Отговори
ОО преди 9 години
И КАКВО ОТ ТОВА ЧЕ Е В ЕС
41
5
 
11
 
! Отговори
АА преди 9 години
НЕ ВИ ОМЛЪЗНА ДА ПИШЕТЕ ЗА ПУТИН И РУСИЯ
40
3
 
22
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
Остaвете русофобите дa се дaвят в творчески и мисловен мaрaзъмВaжното е, че фaктите сa си фaкти и те сa, че зa 10 години Путин нaпрaви Русия мегa силa с широкa среднa клaсa с нaрaствaщ с бяснa скорост стaндaрт нa животРеши редицa проблеми кaто привaтизирaни енергиек сектор, олигaрсите и мaфиятaЛидер, жив кaнон и aдмирaл нa нaционaлизмa, скромен и блaголик, ориентирaл сaмия смисъл нa държaвaтa към нейния суверен, което е висшa формa нa конституционaлност, но и фундaментaлнa хумaнност!
39
11
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Когато Боко каже "аз това, аз онова" тролокутевизмът започва да вие какъв диктатор бил. Когато Вова каже "аз това, аз онова" - "ето това е лидер, водач, хайл, велик политик, най-великият политик, държавник, да не говорим, че се бие гол с мечки и ръфа стъкла"
38
12
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Освен това другарите кутевци си противоречат по още един пункт - БСП не зависела от личности и щяла да пребъде навеки. А Вовата? Хубаво - ще пипне законите и още два-три мандата ще изкара я като кмет, я като полумонарх, ама после ще се пенсионира и кой ще дойде? Да - ще му турнат портретчето на всяка крачка, ще има хаджилък до скромния му дворец, ама нема да е той начело. Да нема пак "предатели" като Елцин и Горбачов
37
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добро утро на всички.Като чета коментариите виждам,че не само вся Русия е гледала ,,пряката линия,, с Путин,а целият свят.В това число съм и аз.И аз го гледах 3 часа 57 мин.Отговори си човека.Най много ме впечатли въпросът за болните деца отрак,които дълго не живеят,но се нуждаят от морфин,за да нямат болки.Мисля,че Путин отговори честно.Каза,че не знае за такъвпроблем,но се ангажира лично да го реши.Аз му вярвам.Останалото е лай на кучета в тоя форум.Хайде приятен ден на всички.
36
17
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Великият Путин крака не му останаха да прави метани на Ердоган и в Китай. Ама оттам нищо - турците си траят, нищо не подписват, Китай си чака транс жп линията и Сибирска гордост ли беше, като междувременно инвестира в Пакистан.
35
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** си е проблемен тумор както за неговата Русия,така и за себе си.А туморите се отстраняват по един или друг начин.Скъпи български РУСОФИЛИСТИЧНИ ПРЕДАТЕЛИ,поплачете си сега,защото скоро ще викате "Царят Пункин е мъртъв,да живее новият цар ...!
34
5
 
25
 
! Отговори
истински водач преди 9 години
Путин не се притеснява да излезе директно в ефир пред народа си и да отговаря на всякакви въпроси точно и ясно.Истински лидер,затова и рейтинга му не пада въпреки санкциите срещу Русия.Кога у нас примерно Плевнелиев ще излезе пряко в ефир с народа?То трябва да имаш и кураж,защото голяма част от въпросите ще бъдат неудобни за управляващите.