Рецептата Dnes: Сладкиш с праскови

Един страхотен десерт за закуска през уикенда
Обновена: 31 авг 2019 12:39 | 31 авг 2019 12:30, Иванка Гъркова
0
Рецептата Dnes: Сладкиш с праскови
Wellcometomykitchen

Лятото ни предлага разнообразие от плодове. Ако сте се прибрали вкъщи след отпуска и имате желание да си приготвите домашен десерт, изполвайте тези витаминозни и сладки "бомбички". 

 
Днешната ни рецепта, предоставена от кулинарния блогър Десислава Киликчийска, е много бърза и лесна - сладкиш с праскови. Гарантираме ви, че резултатът ще изчезне бързо от тавата, дори някои няма да дочакат да бъде поръсен с подра захар и ще го похапнат още докато е топъл. 
 
Необходими продукти:
 
3 средно големи праскови или няколко сливи (по избор)
 
2 яйца
 
200 мл. кисело мляко
 
100 мл. олио
 
150 гр. захар
 
300 гр. брашно
 
1/2 с.л. сода за хляб
 
1 с.л. оцет
 
2 ванилии
 
1 ч. л. канела

Начин на приготвяне: 
 
Вземете подходящ съд, в който чукнете яйцата. Към тях добавете захарта, олиото и млякото, след което разбъркайте за кратко. Добавете брташното с ванилия; содата, която се сложили в малко оцет и канелата. Бъркайте до получаването на еднородна смес, след което добавете ситно нарязаните парченца от една праскова. 
 
В тавичката, която сте си избрали, поставете хартия за печене. Изсипете тестото и отгоре наредете другите праскови, които предварително сте нарязали на полумесеци. Притиснете леко. 
Може да ползвате и сливи, с които сладкишът също има страхотен вкус. 
 
Загрейте фурната и печете на 200 градуса за около 30 минути. Накрая поръсете с пудра захар. 
 
Още вкусни и лесни рецепти ще намерите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: сладкиш с праскови
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари