Рецептата Dnes: Пиле в сладко-кисел сос с ананас

Китайска кухня
4 фев 2020 08:06, Илияна Николова
0
Рецептата Dnes: Пиле в сладко-кисел сос с ананас
Снимка: iStock

Продукти:

3 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици зехтин
сол на вкус
½ чаена лъжица червен пипер
500 г пилешки гърди, нарязани
1 червена чушка, нарязана
1 връзка пресен лук, нарязан
1 супена лъжица царевично брашно
1 консерва ананас
 
Приготвяне:
 
Смесете соевия сос с 2 лъжици зехтин, сол и пипер. Разбъркайте. Сложете пилето да се маринова в сместа. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган. В него запържете чушката за 3 минути. Прибавете пресния лук и гответе още няколко минути. Сложете маринованото пилешко в тигана. Разбърквайте от време на време, докато пилето се задуши. Ако използвате консерва с ананас, използвайте сока от него, за да разтворите царевичното нишесте. Добавете ананасовите парченца в тигана за 3 минути. След това залейте с ананасовия сос с брашното. Оставете да кипне, след което варете за още 2-3 минути, докато сосът се сгъсти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации