РБ: Цацаров и Писанчев да излязат от разследването за КТБ

Реформаторите искат промени в Закона за кредитните институции
23 сеп 2014 16:04,
16
РБ: Цацаров и Писанчев да излязат от разследването за КТБ
Снимка: архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ДАНС Владимир Писанчев да се оттеглят от разследването за КТБ, поискаха от Реформаторския блок. Според лидера на ДСБ Радан Кънев те са сред главните причинители на кризата.

Още по темата
Освен тях Реформаторите поискаха от разследването да излезе и шефът на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев. Радан Кънев обвини и бившия председател на ДАНС Цветлин Йовчев, бившия финансов министър Петър Чобанов, всички компетентни органи по времето на кабинета „Орешарски“ и НАП, че са виновни за разпъването на държавен чадър над банката.

Реформаторският блок излезе и с конкретни предложения по казуса. Съюзът настоява да се възложи управлението на процеса на разследване на авторитетна международна компания с опит във финансовите измами. Резултатите от международното разследване да са публични, да се проследят паричните преводи и да се блокират закупените с тях активи, поиска още Петър Москов от името на Реформаторите.

Блокът е и за незабавно прилагане на директива  94/19EO и изплащане на гарантираните влогове в срок от 20 работни дни от датата на задействането й.

Вторият в листата на Реформаторите в 24-ти МИР Гроздан Караджов пък припомни, че съюзът отдавна настоява БНБ да покани специализирана фирма, която да проследи кои лица и фирми отвеждат лошите кредити в банката измами.

Според политиците, за да няма нов "казус КТБ", се налагат промени в Закона за кредитните институции, както и реформа на финансовите регулатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скъпи абдали,т,е, сънародници,на по закон банката си удържа процент върхо всички влогове. Така че след време може да имате да давате пари,вместо да вземле
11
0
 
2
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Boian \\ EspanaПриятелю, извинен си за "маймуницата", обаче не си извинен за клишетата и говоренето наизуст !!!
10
4
 
0
 
! Отговори
Boian \\ Espana преди 9 години
Neka na Kostov xorata da spesheliat izborite i togava da kajat koi chte kara vlaka. Zachto uvajaemi sanarodnishi xorata ne OBISHAT KOSTOV MASHINATA NA TEZI <<< REFORMATORI>> TOZI IZMAMNIK I GRABITEL NA BULGARIA DARJAVATA NI SE ROCHI OT NEGOVOTO UPRAVLENIE DO SEGA. A PREDI TOVA ot LUKANOV, VIDENOV MICHOKA STANICHEV I MNOGOGODICHNOTO USHASTIE NA IBRIKA DOGAN
9
10
 
2
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
KRADCITE OT SDS NASLEDNICI NA KOSTOV VAN OT ISTORIATA.
8
3
 
0
 
! Отговори
Пис преди 9 години
Писанчооооооооо ще згазиш лукът!
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже колко мъка има на този свят! Реформаторите се излагат адски много и ще катастрофират зле с медийните изяви на Костовата фурнаджийска лопата Радан Кънев!
6
3
 
15
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До СпонгиЗа съжаление, хората , които ТРЯБВА да гласуват за Реформаторския блок, никога няма да го направят !!! Точно бедните и зависими хора имат нужда от правила в държавата , но Винаги избират диктатори или популисти :((( България има нужда от ПРАВИЛА, КОИТО ДА СЕ СПАЗВАТ !!! Успех, Реформаторски блок !!!
5
2
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До да бе, повярвах ВиПрочети повече на страницата им в Интернет , не говори наизуст.
4
8
 
8
 
! Отговори
да бе, повярвах Ви преди 9 години
Нека да не се лъжем. Защо Реформаторите мълчат по отношение на КТБ. Говорят се само празни думи и без особен смисъл. Все едно слущам Атака.Никаква разлика.Защо не кажат ясно какви мерки ще направят ако са мнозинство в следващия парламент?Каква им е програмата по отношение на депозитете под и над гарантирания минимум.Възможно ли е да променят закона, така, че 20% от сумите по депозитите да оздравят банката и така да бъде направенно ново законно ограбване.Ясно и подробно, как,какво,колко?
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствените, които имат нещо в главата! Останалото е чалга,милиционери,чугунени кратуни,демагози и обикновени ***.
2
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров и Писанчев да излязат? И кой ще разследва? Пълна анархия цари в държавата. И тия некадърници са се запътили да управляват? Смешници!
1
7
 
21
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Единствената нормална политическа формация в България !!! Успех, Реформаторски блок !!! Тези които ще гласуваме за Вас, го правим по СЪВЕСТ !!! Успех и на изстрадалата ни България !!!

Спонсорирани публикации