PR експерти за вота: Слаба кампания без лидерски сблъсък

Резултатите показали тотално подценяване на комуникацията
20

Слаба предизборна кампания, липса на лидерски сблъсъци и тотално пренебрегване на комуникационната страна на процеса. Това откроиха PR експертите Максим Бехар и Любомир Аламанов в студиото на "България сутрин".

"Беше една от най-слабите предизборни кампании през последните 30 години. Резултатите от изборите показаха тотално подценяване на общуване и комуникация. Кампанията има политическа, социологическа и комуникационна страна. Комуникационната беше тотално пренебрегната. Нямаше лидерски сблъсък, нямаше силни икономически послания. Учуди ме едностранната комуникация от страна на премиера - само във Facebook", коментира Бехар.

Още по темата
Според него няма печеливши от Избори 2021, има само губещи. Бехар е на мнение, че депутатите ни са слабо подготвени и нямат възможност за спор, за аргументи и дори за емоции.

"Виждаше се как политическите сили се опитват да се окопаят и да пазят своя електорат. Сякаш партиите от предишния парламент не успяха да дефинират каква аудитория търсят. ГЕРБ се поставяше като дясна партия, но посланията ѝ бяха за централизирано разпределение на финансите. БСП се представяше като лява партия, но нейните послания непрекъснато бяха с националистически уклон. ДПС се представяше като либерална партия, но гонеше нейния електорат. Патриотите съвсем забиха в крайности и връщане в 18 век", обясни Аламанов.

PR експерт подчерта, че дебатът тотално е изчезнал като комуникационен инструмент. Получаваше се или шумен скандал на бивото ниво, или монолози от страна на политиците. Добре е журналистите да помислят дали да не направят бойкот на полиците поне за 6 месеца, смята Аламанов.

"Журналистиката беше на много слабо равнище по време на самите дебати - нямаше конкретни въпроси, нямаше остри реакции. В развитите демокрации журналистиката е много по-агресивна и точна. Бойкотът не е възможен, още повече при наличието на социални медии", каза на свой ред Бехар пред Bulgaria ON AIR.

"Има такъв народ" използва целия ресурс на доверие, който Слави Трифонов и неговият екип бяха натрупали последните 25 години. Сега са го изчерпали и донякъде са се притеснявали да не сбъркат по време на кампанията. Участвали са, спечелили са, да ги видим", заяви Аламанов.

"Изборът беше главно против всичко, което се случва в последните 15 години. Ако има някой печеливш, това е партията на Слави Трифонов. Категорично против съм да ги наричат чалгаджии. Чул съм от него толкова възрожденски песни, колкото вероятно цялата избирателна маса на ВМРО не са чували или не знаят", каза Максим Бехар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
55246 преди 3 години
Защо цензурирате думата "***", при положение, че Борисов обяви официално, че е *** и ние сме прости и затова се разбираме? С цензурата си лишавате хората от възможността да изкажат своодно мнението си. И понеже нищо не разрбирате, сте осавили по-лошата характеристика - неук. защото по негово време всеки, който не беше кръшкач можеше да получи добро образование.
18
0
 
1
 
! Отговори
немо преди 3 години
Сега Зуека да се кандитатира за президент и по нова година вместо традиционният поздрав двамата със Слави ще ни пеят "Ой маняна, маняна" или каквото беше :) .п.п. аз бих гласувал за В. Василев.
17
2
 
5
 
! Отговори
до няма такъв срам преди 3 години
Не си представяме срама,ние живеем с него вече 12 г.Да седиш редом с първенците на европата,да гледаш полюлея,защото НИЩО НЕ РАЗБИРАШ какво си говорят,на ожесточени дебати да си спинкаме,щото така и нищо не разбираме,да ни снимат с пищации и банкноти от 500 евро,да не продължавам,че трябва да пиша цял месец...Значи от това не се срамуваш,но ще се срамуваш защо новата звезда е бил татуиран?!? Боже,прибери си ги тези,пречат повече на себе си...
16
2
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
А бате Боци като похарчи милиони, за да даде по 50 лв на пенсионерите, не си купува вота нали. Остави бистренето на политиката на по умни от нас
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравяме,че още в предишния мандат на Борисов,когато отиде в Лондон,нашите студенти там го попитаха,когато се погледне в огледалото дали не вижда Шиши.Той много се ядоса и повече не стъпи там.Българите в чужбина са свободни хора и никой не им казва за кого да гласуват.И никой не ги заплашва,че ако не е Боко,ще настъпи апокалипсис.
14
0
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Абе,стига си се напинял под всяка статия да дрънкаш едно и също.Не разбра ли,че вече ви приключихме.
13
5
 
6
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 3 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по пълното унищожаване на БСП е също заръка от Ив.Костов?
12
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде да ви осведомим как е купен вота в чужбина!Слави е правил срещи с деца и родители онлайн в бг училищата! Подарявал е ноутбуци на хлапетийте! Предсавяте ли си? Ние тука се чудим как да спрем платените гласове, а ония умните се размазват от кеф при една онлайн срещичка! Аз им предлагам да си пратят дечицата да учат у дома и да имат всеки ден контакт с децата слушащи Слави! Като толкова им харесва да дойдат да живеят в чалгата 365 дни в годината!
11
5
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
и всички лидери се събраха в 25 мир деби-лите от люлин и филиповциневероятна комбинация от прос-то=тия резултат избори до дупка
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А представяте ли си Славуца на среща с Курц! Хаааа! Най-много нашинкия да почне да му се сваля....
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сблъсъкът за Гойко вожда беше при неговото племе в маалата, с 30 кинта на ръка, а сблъсъкът на Слави беше в цяла Европа, 30 % гласували доверие.
8
0
 
7
 
! Отговори
Бандит преди 3 години
Експертите по вирусология се прибраха,налазиха ни PR -експерти Пълно щастие нямало... ;(
7
5
 
4
 
! Отговори
до анонимното 1 преди 3 години
До АнонименАми, да беше излязъл да разгроми опонентите си и да сдпеели с 62%, а не с насилените 26%. Но щеше да му се наложи да влезе в диалог и да отговори за една къща, за едно чекмедже, за едни други пари, за едни заначения, после за едни други назначения, за един бизнесмен, после за едни други. а така от джипката, в монолог - карай! Да не подминаваме и факта, че самият той е много страхлив и комплексиран, че е неук и ***. това показа поведението през всиките тези години.
6
6
 
8
 
! Отговори
няма такъв срам преди 3 години
представяте ли си чуждите посланици как обясняват на своите държави коя е новата звезда , и показват снимки с този....татуиран , изплезен, подпухнал .....циркаджия.....дори мая изглежда по-нормална , поне на външен вид...резил
5
4
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Шантавите от народа пак си гласуваха за мутрата от СИК,нищо,че ги граби вече 11 години.Мазохисти.А на Слави парите където и да са,не са откраднати от народа,както правеше ББ.Пълното чекмедже е ярко доказателство за това.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,какъв лидерски сблъсък,като лидера на най-голямата партия се криеше като мишок в джипката и управляваше държавата от фейсбук,а от там само монолози слушахме.
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майната на герб дето купува гласове с пари и лъже народа дано да горите в ада долни ***
2
5
 
7
 
! Отговори
шантав народ преди 3 години
слави е чалга певеца на прехода , близък с онези борчески босове , преждевременно ...починали ..куклата на конци на Доган...нещо за разработката на данс - Емири ? На този тарикат парите му са в офшорки , а вие ще получите песни , шоу и цирк....скъпозаплатен...на посещения в Европа по анцуг и със балета ли ще ходи , или пак ще се скрие като съсел...
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои лидери да спорят ?!Само Борисов е доказан и Евро Лидер.Кой има поне 10% от успехите му ?С кога да спори у нас ...?!