Митева: Без нов кабинет няма смисъл да оставам в политиката

Според нея потенциални партньори на ИТН са БСП, ДБ, ИБГНИ и ПП
Обновена: 30 окт 2021 10:36 | 30 окт 2021 10:30,
151
Митева: Без нов кабинет няма смисъл да оставам в политиката
Снимка: БГНЕС

„Ако и този път се провалим и не успеем да съставим правителство и не се случи промяната, мисля, че няма смисъл да участвам повече в политиката. Нека да видим как ще мине кампанията и как ще продължим напред", заяви председателят на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева в ефира на Нова тв.

Тя допълни, че в момента ИТН не води преговори с други партии.

„В следващия парламент трябва да построим мост и да погледнем в една посока с партиите, с които искаме да направим промяната", категорична е  Митева. Бившият председател на парламента е на мнение, че потенциални партньори на „„Има такъв народ” са БСП, ДБ, ИБГНИ и ПП.

„Трябват много разговори. Ако искаме диалог, не е честно и почтено да говорим отсега за постове, даже без да знаем изборните резултати. Смятам, че при Петков има много млади хора, с които можем да работим", посочи тя.

Ива Митева коментира и поредната заплаха, която бе отправена срещу нея.

„За заплахата разбрах на 26 октомври. Обадиха ми се от районната прокуратура в София. В писмото пишеше: „Имам оръжие и ще убия Ива Митева”. Бях разпитана отново. В този момент бях във Варна с колегите ми Филип Станев, Кирил Симеонов и Любомир Каримански. Те също бяха разпитани. Този път майка ми не беше заплашена, както преди”, поясни Митева. И допълни, че в момента не ползва охрана, но естествено е притеснена след поредната заплаха.

Още по темата
„След разпускането на НС се отказах и от специализирания транспорт, на който имам право. Естествено човек се притеснява в такъв момент. Притеснителното е, че заплахата идва отново от същото момче, което вече е осъдено. Не разбирам какъв е поводът”, каза още председателят на 46-ото НС.

По думите й заплаха е отправена и срещу Бойко Борисов.

„Не разбирам връзката ми с него, освен онзи прословут закон за НСО. Неприятно е, защото в момента сме в предизборна кампания и обикалям страната. За щастие, непрестанно съм с моите колеги и те ми дават спокойствие. Смятам, че това момче не действа само. Явно има желанието да бъде разпознат, хванат и да се разбере за заплахата. Наистина е странно. Надявам се да се стигне до истинското лице, което стои зад деянието”, заключи Митева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Питаме само: Дали ще има хора да заплачат за госпожата?
125
0
 
2
 
! Отговори
Е то преди 2 години
Каквото и да стане, все няма смисъл да оставаш !
124
0
 
3
 
! Отговори
Антония преди 2 години
Чудно ми е какво очаква тази жена от човек , прибрал кафеавтомата на хората, които му работят 30 г? Няма да има кабинет , Ива ! Чак сега ли се почувства използвана, или когато Тошко африкански ти крещеше като на слугиня ? Доста понамирисва във вашата " истинска " партия . Последно - забраната на " джентълменско " ниво да се издигат местни, а се слагат тошковци, филип скъсаната дънка и др. Обещаха, че " шоуто ще продължи . Поръчката е такава, дори и pik вече не ги очернят( поръчково естествено)
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕРЕПЪ СЕ ОТКАЗА ОТ ВАС ЛИ И НАЛЯ МИЛИОНИ В ПП, АМА ЦИК ГО ПОРЯЗА ЩЕ СЕ БРОЯТ БЕЛЕЖКИТЕ ОТ МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ И ЩЕ СЕ СРАВНЯВАТ - ТАКА ЧЕ ИЗГОРЯХТЕ!
122
0
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Фъфлата мисли, че е политик! Смях!
121
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След разпускането на НС се отказах и от специализирания транспорт, на който имам право. ................. уау пуснах салза :)
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митева: Без нов кабинет няма смисъл да оставам в политиката ...................... то и с кабинет няма смисъл :) Най-добре се прибирай на село да доиш кравите.
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чалгаджии в Чалгария гласуват за чалгари. Резултатът се видя от всички. По-зле сме и от Украйна с техния зелен клоун.
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То нов кабинет ще има, само че итн няма да свирят първа цигулка в него, ако изобщо.
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това изречение е отправено към лидера на итн слави трифонов, заради чиято простотия сега трябва да гласуваме наново. Жената се чувства вероятно използвана и опозорена от подобно безотговорно поведение на лидерите на итн. Тази партия има абсолютно антибългарски цели -- приемане на еврото, превръщане на държавите членки на ес във федерални единици на ес, който трябвало да се превърне във федерация със собствено правителство, по подобие на сащ.
116
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Кабинет ще се направи и без ИТН.Така Слави ще получи така желаната позиция на опозиция.Намираме кусури,получаваме си депутатските заплати,лапаме субсидия и не носим отговорност.Ех,сладък живот.
115
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Правителство ще има,но без ИТН.Тоест ще ги поканят,ама Чалгаря ще откаже,щото се мисли за много голям.Да се надяваме,че резултатът му ще е достатъчно нисък,за да не пречи.
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно ,тая партия не трябва да съществува и да участва в политиката ,два пъти алчни за власт ,държавата харчи милиони за такива лъжци
113
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА ЧЕРЕПА ПАРТИЙНОТО СТРОИТЕЛСТВО СЕ РАЗПАДА ЛИ?
112
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де справи Ива Митева, за разлика от мутренските шефове на парламента.
111
9
 
2
 
! Отговори
сами не можем преди 2 години
Майка турция ни зове!
110
2
 
9
 
! Отговори
божие наказание преди 2 години
Жени да ни управляват вместо да раждат!
109
3
 
15
 
! Отговори
Ivan преди 2 години
Никой не се интересува кой те е заплашил.Няма да се свърши света с теб.Нещо много си се взела на сериозно. Ти нали каза,че не си член на ИТН,тогава каква политика.?И кога стана калайджия,че ти почерня за.....?Надявам се повече да не тевиждам там където беше по погрешка .Разград,Шумен,Исперих напълнихте парламенра ,та нали ментора ви е от делиормана. Сега остана .............да спечели президентското мясъо ще ще се учим на нов български с акцент.
108
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога стана калайджия, кога си очерни зад ни ка!
107
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше ли да ни мъчиш 6м. за да разбереш че не ставаш за нищо освен да пел те чиш празни приказки