Командарев за новия си филм: Не е лесно да си полицай у нас

"В кръг" тръгва по кината от 8 ноември
4 ное 2019 12:01, Анисия Иванова
6

След 5 награди от два престижни фестивала "В кръг" тръгва по кината от 8 ноември.

"До момента публиката реагира страхотно на филма. Видяха го и доста полицаи и както те казаха: "Нещата са едно към едно, чувстваме се като на дежурство". Филмът е гледаем и си печели публиката", сподели Стефан Командарев в студиото на "България сутрин".

"Филмът е художествен измислица", разказва режисьорът. Има елементи на екшън, на комедия, но за да стане един филм сериозен и да звучи истински, винаги трябва една много дълга работа на проучвания. Сериозна подкрепа в тази насока екипът на филма е получил от "Синдикална федерация на служителите в МВР". Осъществени са десетки срещи с полицаи, събрани са стотици истински истории. Но все пак филмът си остава художествена измислица.

"Хич не е лесно да си полицай в България. Работиш за малко пари, лошо си облечен, май всички не те обичат, но основният проблем е достойнството на тези хора. Наистина се оказва, че има много достойни хора сред тях", коментира Командарев в ефира на Bulgaria ON AIR.

В студиото на България сутрин той сподели и идеята за книга, която да събере в себе си истински истории на полицаи и вероятно ще излезе около Коледа.

"Тя би била хубав коледен подарък за политици, новоизбрани кметове и тъй нататък", смята кинаджията.

Предпремиерата на "В кръг" е в четвъртък в "Дом на киното". Официалната премиера е на 8 ноември, а на 5-ти има специална прожекция за полицаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 4 години
Всъщност са виновни съдиите,прокурорите или съдебния състав. Но никой не се замисля, всички си го изкарват на полицията... всъщност не са те виновните ,а тези след тях...
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейй... не може човек да се изпъне в патрулката от вас...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицай = на търтей и комплексар....
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбойници в пагони! Рекетьори, пласьори, бодигардове на други престъпници. Със сугурност има и стойностни хора, но те едва ли могат да изпъкнат в плявата. А и когато си в подобна система, кой ще те остави да си принципен. Трябва да ги уволнят половината и на другата половина да вдигнат двойно заплатите. Тогава може би качеството ще се вдигне.
2
3
 
7
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 4 години
Ще го гледам с интерес, защото мисля, че наистина полицаите търпят ужасно унижение от законодателната и съдебната власт, а народът ги мрази, защото властта го е настроила срещу тях. На политиците не им трябва силна и работеща полиция!
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина не е лесно да си полицаи у нас, толкова прости, мързеливи корумпета трудно се намират.