Ще се съгласи ли Китай на независимо разследване за коронавируса?

Цън Цон: Индустриални зони ще се преместят във Виетнам и Индия
19 май 2020 10:11, Анисия Иванова
16

Укрил ли е Китай данни за коронавируса и ще допусне ли независимо разследване? Водещият съветник на китайското правителство за борба с коронавируса - Чжун Наншан, заяви в интервю за CNN, че властите на Ухан, където възникна епидемията, първоначално са се опитали да скрият мащабите на разпространение на инфекцията.

"Предполага се Китай да се съгласи на независимо и безпристрастно разследване. Над 120 страни вече подкрепят тази инициатива. За имиджа на Китай би било много отрицателно, ако се противопостави на такова разследване", обяви председателят на Съвета за икономически и дипломатически отношения Цън Цон пред Bulgaria ON AIR.

Той потвърди, че в страната има нови огнища на коронавирус заради китайски граждани, които са се върнали от чужбина.

"На Китай му е време да обяви, че се справя с карантината, тъй като трябва да възстановява икономиката си. Икономиката би се сринала, ако не започне бавното ѝ възстановяване", подчерта Цън Цон в ефира на "България сутрин".

И отбеляза, че упреците към Китай са за некоректна статистика. Хората не вярват, че тези официално обявени цифри са коректни. Много хора казват, че Китай се е забавил с информацията, че СЗО не е компетентна по този въпрос, посочи Цън Цон.

Той очаква в следващите години да станем свидетели на вълна от декитализация. Виетнам и Индия отварят индустриални зони за производства, които досега са били установени в Китай.

"Индия може би ще бъде една горещите зони и ще се превърне в завод на света. Ще бъдем свидетели на корекция във веригата на доставките в следващите десетилетия. Европа не е нужно да произвежда всичко сама. Важно е да държи медицинското оборудване и някои от технологичните компании на своята територия", обясни Цън Цон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Информационен фронт преди 4 години
Айде сега имаме нов дежурен виновен -Китай!И едно уточнение - света не е САЩ! Само те са срещу Китай.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"до 1 година в Европа и САЩ да видиш Мейд ин Чина ще е рядкост!":):) по - вероятно е тогава, до същата тая една година да купуваш в долари да е рядкост
12
6
 
2
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 4 години
"Независимо разследване" под диктата на САЩ. Защо поне веднъж САЩ не се съгласиха на външно разследване на военните престъпления, които извършиха по цял свят. Това, което сега се иска от Китай е меко казано цинично.
11
6
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
А ще се съгласят САЩ/USA / ???
10
1
 
8
 
! Отговори
Хенри преди 4 години
Масовите производства от Китай да се преместят в източна Европа, поне тези, които са за европейския пазар. Да бъдем независими в Европа от останалите континенти.
9
1
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
искат, не искат, с Комунистически Китай икономически е свършено, до 1 година в Европа и САЩ да видиш Мейд ин Чина ще е рядкост!
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако започнат да си преместват заводите от Китай в Индия това ще бъде още но голяма катастрофа! Просто индийците не искат да работят, както и африканците
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
разследваха някаква държава за ядрени оръжия и после какво стана не намериха нищо обаче и държавата вече я няма
6
2
 
7
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Какво разследване?!Питам,защото тая дума /НЕЗАВИСИМО/ми е непозната....
5
6
 
7
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Васалите от ЭС не могат да разследват Шефа си - Император ШиЖинПин - всичко в ЭС е собственост на бандата *** от Пекин - от летище Хийтроу през най-голумите Пристанища в Холандия, Германия и т.н. та чак до Летище Пловдив! Проверете си сами собственост, ако не вярвате. Дори има АЕЦ-и из Европа продадени на К0мунягите от Пекин!!
4
10
 
13
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Само да припомня че 2003 след нападението на сащ над ирак умряха над 1 млн души под предтекст за химическо оръжие, което после Англия призна че няма такова. Не знам да е имало разследване за военнопрестъпленията на сащ!
3
5
 
15
 
! Отговори
ист преди 4 години
Западът направи Китай мощна икономически агресивна държава. Сега ще плати висока цена - ще я върнат 20 години назад. Ще развият Индия, и ще се повтори след години китайския проблем.
2
2
 
12
 
! Отговори
roshani izila преди 4 години
независимо разследване никага не е имало и никога няма да има,само простите хора вярват на обратното
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ще се съгласи ли Китай на независимо разследване за коронавируса"Пределно ясно е какво ще е заключението на "независимото" разследване. Даже вече е изготвен доклада преди да е започнало разследването, Вашингтон само трябва да натисне пуделите си да кимат с глави.