10 000 души на протест в Мюнхен срещу мерките за COVID-19

Шествия имаше и в други германски градове
Обновена: 12 сеп 2020 22:32 | 12 сеп 2020 22:22, Красимир Ангелов
47
10 000 души на протест в Мюнхен срещу мерките за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Около 10 000 души присъстваха на митинг в баварския град Мюнхен срещу наложените мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Броят на демонстрантите беше два пъти по-висок от предварително регистриралите се за участие, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

Подобни прояви бяха организирани и в други германски градове.

Парадът през Мюнхен, който се проведе преди митинга, бе прекратен рано, след като привлече неколкостотин души, но почти никой не беше с маска.

В Хановер близо 1100 души протестираха срещу предпазните мерки, макар полицията да очакваше повече присъстващи.

Във Висбаден само 150 души се включиха в протеста срещу антивирусните мерки, доста по-малко от регистрираните 3000.

В седмичното си обръщение германският канцлер Ангела Меркел днес защити правителствените мерки по овладяване на вируса, но подчерта, че е склонна да обсъди въпроса, съобщава БТА.

"В нашата страна всеки е свободен открито да критикува тези правителствени решения", каза тя. Свободата да се протестира мирно накара много хора да завиждат на Германия, коментира Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 40 АУууууу...ЩО ТАКА,БЕИзглежда , че си взел двойна доза за закуска ! Статията е за Мюнхен бе другарю Гендар Сороски
36
7
 
5
 
! Отговори
АУууууу...ЩО ТАКА,БЕ преди 3 години
КАК ЩЕ СТИГНЕМ ГЕРМАНЦИТЕ СЕГА , БЕ....!СНОЩИ БЕХА САМО ЗА ЕДИН ФУТБОЛЕН ОТБОР НА ТРИЪГАЛНИКА НА ВЛАСТТА....!СРАААААААААМ......АРМЕНЕЦО.......СРААМ!ВРЪЩАЙ ПАРИТЕ !!!ПОДПИС /ЧЕРЕПА/
35
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 99 процента от хората по света им писна да ги заниманат с този вирус.
34
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали забелязахте куде е най-големия брой протестиращи- в Мюнхен, столицата на немска Турция! Нищо повече няма да кажа!
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай май изпързаля целия свят. Видя се.
32
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т'ъпаци има навсякъде...Особено в Германия. На *** му дай анархия и му гледай сеира... Германеца е същия.
31
20
 
11
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Франция е жалка държава с перверзен *** на чело, който Турция каза, че не взема на сериозно. Шепа въоръжени араби им разказаха играта, а те ги гониха дни по някаква магистрала, докато не ги обявиха за убити и дори им намериха личните карти. Германия е скопена държава, окупирана американска територия, която няма независима външна политика след плана Маршал. Де факто в ЕС няма независима държава след брекзит. В света има 5 държави - САЩ, Русия, Великобритания, Израел и Турция. Другото е плява.
30
9
 
12
 
! Отговори
Хасфалт преди 3 години
"Мирни протести" е благоприятната мантра, която всеки самозабравил се политик повтаря до втръсване. Много им е удобна. Една шумоизолираща дограма решава цялото им причинено неудобство.
29
10
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 21Франция е велика само за франкофоните от ceло, като теб и желев.
28
7
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Защото на територията между Северно море и Австрия не можеш да критикуваш правителството на големите капиталисти.Ценности.
27
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в нашата страна всеки е свободен открито да критикува правителствени решения. Критикувайки зеленчуковите решения, ние не влияем на съдържанието на чекмеджетаСвободата да се протестира мирно не накара никого да завижда на Тикво-България.
26
16
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БРАВОЗАРАДИ 10% КЕКАВИ И БОЛНИ ОСТАНАЛИТЕ 90% ТРЯБВА ДА СЕ МЪЧАТ ВСЯЧЕСКИ Е ТОВА НЯМА ДА ГО БЪДЕ!100% ПОДКРЕПЯМ ПРОТЕСТА!
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до европа ни казваПоздравления за коментара! Долу немския райх!
24
5
 
33
 
! Отговори
Анти-либераст преди 3 години
Спящите бирени търбуси почнаха да се събуждат. Взеха им държавата изпод носовете им, напълниха я със "доктори, учители, архитекти и инженери", либерастите опорочиха най-силната икономика в света, на път са да разсипят всичко по целия свят. Тръмп ги спря обаче. И има надежда и за Германия.
23
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи и там се е напълнило с *** по време на локдауна.А аз си мислех, че само в България е пълно с откачалки.Изолацията атакува всички крипто параноиди и засегнатите започват да вярват, че са светещи крушки, а не мислещи хора.ТежкО ни на всички останали нормални и Бог да ни пази от тях.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21 е за което си прав, прав си.
21
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е разликата между германски и български протест? Четири неща.1Германеца си е намерил то.пките и не му дреме от мутри.2 Германеца знае че най-голямата заплаха сега е диктатурата на техноелита като от книга на Оруел а не плешива тиква без мозък 3 Германеца знае като вземе властта какво да прави и 4 Германеца знае че спасението е в нов по-демократичен режим под народен контрол а не в реконфигуриране на дискредитирани тоталитарни ***.дали а българина нищо от това не знае и затова е на тоя хал.
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция си оплете кошницата тръгна с Гърция парти два кораба и в замяна гърците купиха 18 рафала.Сега ще правят още два кораба и гърците и кораби ще купят.Франция си е велика държава от 341-ва до ден днешен смятай колко са и ще я има и след разпада на задокенската ***
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По -смешното е че нашите комунисти,Дайнов и сие търсят подкрепа в точно тази Европа.Смешно и жалко!
18
5
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
А, Във Франция ,Жълтите йелечета са подпалили Париж, има 220 арестувани,А Реджеп Ердоган се Гаври с Макарон,Вика : * Собствената си Държава - Франция не можеш да оправиш, Тръгнал си Акъл да даваш*ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА