"АстраЗенека": Безопасността е основен приоритет!

"Милиони приложени дози досега показват, че ваксината се понася добре"
Обновена: 12 мар 2021 17:50 | 12 мар 2021 17:45, Веселина Йорданова
40
"АстраЗенека": Безопасността е основен приоритет!
Снимка: БГНЕС

Производителят "АстраЗенека" увери, че лекарствената безопасност е основен приоритет, както и че има готовност да достави планираните количества ваксини за България.

Регулаторните органи прилагат ясни и стриктни стандарти за ефикасност и безопасност при одобрението на всеки лекарствен продукт, в това число и ваксина срещу COVID-19 на Оксфорд - АстраЗенека.

Още по темата
Профилът на безопасност на ваксината е широко проучен във фаза III клинични проучвания и независимият детайлен преглед на данните потвърждава, че ваксината се понася добре като цяло.
 
В допълнение на данните от клинични проучвания, десетки милиони дози са приложени в над 50 страни в света, с което нараства обемът данни за ефективност и профил на безопасност с ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд – АстраЗенека в реалната клинична практика, се посочва в позиция на компанията.
 
Eвропейската Агенция за Лекарствата (ЕМА) постоянно и стриктно проследява съобщенията за странични ефекти в интерес на безопасността на пациентите. Прегледът на индивидуалните съобщения за странични ефекти до този момент не предполага, че ваксината може да има някаква роля в какъвто и да било смъртен случай. В линка по-долу е представена позицията на европейския регулатор, съгласно която честотата на тромботичните събития при ваксинирани и неваксинирани лица е една и съща: https://www.ema.europa.eu/en/news/covid-19-vaccine-astrazeneca-prac-investigating-cases-thromboembolic-events-vaccines-benefits
 
Федералният офис за безопасност в здравеопазването на Република Австрия излезе със становище, че няма причинно-следствена връзка между поставената ваксина и наблюдаваните събития.
 
Междувременно Фил Брайън, Ръководител направление "Безопасност на ваксини" в Британската Регулаторна Агенция за Лекарства и Здравни Продукти (MHPR) посочи, че тромбозите могат да възникнат по естествен път. Той допълни, че при повече от 11 млн. дози от ваксината на Оксфорд - АстраЗенека, приложени в Обединеното кралство, съобщенията за възникнали тромбози до този момент не са повече от броя, който би могъл да възникне по естествен път във ваксинирана популация.
 
Анализът на базата ни данни за безопасност не показва данни за повишен риск от белодробна емболия или дълбока венозна тромбоза при приложение на ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд - АстраЗенека във всяка отделна възрастова група, партида или страна. Всъщност наблюдаваният брой такива събития е значително по-нисък при лицата, получили ваксината, отколкото би трябвало да се очаква в общата популация, се посочва още в съобщението.
 
Във всяка стъпка в процеса на производство и разпространение на ваксината се провеждат многобройни изследвания за качество и безопасност. Всяка партида преминава през всички стъпки за оценка, по време на които се провеждат над 60 различни контролни теста за качество.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потрес! Как може да разрешат ниско ефективната ваксина Астра - 64% ефективност и много случаи на тежки странични ефекти и смърт, а руската Спутник V - НЕ !? с 92% ефективност и без смъртни случаи?!? Надявам се да дойде правителство, което да мисли за собствените си интереси повече, отколкото да се клани на Запада, на ЕС и Щатите! Унгария е един добър пример, браво!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахах.. черен хумор
34
1
 
0
 
! Отговори
Случайно преминаващ преди 3 години
Здравния министър Костадинов се исказа че ще си ваксинира семейството с АстраЗенека.Значи имя някаква причина да не ги е ваксинирал досега? Може би високата смъртност?
33
0
 
1
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Много добре се приема,да!Боцкат те И гушваш букета,след което преписват придружаващи заболявания И така производителите на ваксината-невиинни!
32
0
 
0
 
! Отговори
Влак GT преди 3 години
По принцип не отговарям на коментарите, но сега не мога да не благодаря на 30 за подмладяването ми, от твоята уста в Божите уши, 40 години не са малко ще се постарая да ги изживея достойно, за което ти прощавам квалификациите.А на 32, за какво да не вярвам, ако искаш да се обзаложим, а и с горния, тогава вече ще спечеля пари, сега просто си пиша това което е.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Влак GT Ти като пишеш така, вярваш ли си ?
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тези Крумови закони, а и за другите!
29
0
 
2
 
! Отговори
До Влак GT преди 3 години
Няма как да си на 70 - защото си личи, че си много ***. Според мен си най - много на 30 и си гаден герПерски ***, дето за 20 лв на ден прави много фелацио.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждате ли разликата между комунизъм и демокрация/ ЕС !? През април 1986 Чернобил избухва и разнася смъртоносна радиация от ниво 7.Облакът се разнася в Скандинавия и Източна Европа.Шведска лаборатория разобличава инцидента ден след взрива и веднага се дава гласност както и се вземат мерки.Тук БКП покриват всичко,информирани са само висши членове на номенклатурата,а народът е пуснат на парад на 1 ви май ! Сега един случай на съмнителна смърт от ваксина и се спира всичко-разследвания,гласност.
27
5
 
3
 
! Отговори
Влак GT преди 3 години
Странни коментари, като не желаеш да се ваксинираш, недей, никой не те зори, но и не пречи!Направих си ваксина точно с AstraZeneka преди повече от две седмици, никакви проблеми, само една болка в рамото за два дни, на 70 съм, какви глупости се търкалят в пространството не мога да разбера?!, единствения недостатък е, че интервала й го направиха на 10 седмици, но аз не бързам за никъде.Впрочем имам повече вяра в Оксфорд отколкото в агресивната политика на новите РНК ваксини, това е моя избор.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквато им е държавата,такъв им е Брексита,такава им е ваксината....
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радвам се ,че под статия за безопасността на ваксините острите коментари са 20.Преди месец бяха по 200.Обнадеждаващ факт за проглеждането на обществото.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Върви ***,в съседната статия пише,че Астра зенека са пратили нови ваксина,от друга партида,точно за теб.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22 E вече се отказаха доста пенсионери. Ще има и за теб
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много важно,че милиони са понесли инжекцията ви за сега без проблеми,като всеки един може да не я понесе,или някой,който обичаме. Руската рулетка е тъпотия,и руснаците пияни са я играели..
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за това се подписваш че не носят никаква отговорност
20
1
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Всички починали от б*клуците на астра, пфайзер и модерна, сега са 100 процента, че безопасността е гарантирана! А защо тогава има информирано съгласие? Просто защото лъжат! И сзо, и нощ, и производители. 18 милиарда ще спечели АстраЗенека. Защо да не лъжат?
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф, починалата жена се успокои след това изказване на Астра Зенека. Вече е жива и здрава.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аууу божи кравички! Те работят за без пари,само и само за доброто на човечеството! Печалбата им изобщо не е важна! Верваме ви! Убийци!
17
0
 
4
 
! Отговори
Митака преди 3 години
Няма да се ваксинирам, аре да видим ще пукна ли от Ковид