Над 250 млн. са случаите на заразяване с коронавирус в света

Рекорден брой хора са заразени в Източна Европа
8 ное 2021 14:18, Елка Василева
23
Над 250 млн. са случаите на заразяване с коронавирус в света
Снимка: архив, БГНЕС

Случаите на заразяване с коронавирус в света днес надхвърлиха 250 милиона, предаде Ройтерс.

Някои страни в Източна Европа регистрираха рекорден брой заразени, въпреки че вълната на заразяване с варианта Делта на коронавируса започва да отшумява и много страни разхлабват ограниченията, свързани с търговията и туризма.

Още по темата

Средният брой на случаи на заразяване е намалял с 36 процента през последните три месеца, става ясно от анализ на Ройтерс. С вируса обаче продължават да се заразяват по 50 милиона души на всеки 90 дни. Предполага се, че това се дължи на варианта Делта.

За сравнение, беше необходима около година за регистрирането на първите 50 милиона случая на заразяване с коронавирус.

Здравни експерти хранят оптимизъм, че много държави са преодолели най-лошия период от пандемията благодарение на ваксините и на естествената защита, която организмите формират при контакт с вируса. Те обаче се опасяват, че по-студеното време и предстоящите събирания по повод зимните празници могат да доведат до по-голяма заболеваемост.

"Мислим, че от сегашния момент до края на 2022 г. ще успеем да установим контрол върху вируса и значително ще намалим броя на заразените и на смъртните случаи", заяви пред Ройтерс на 3 ноември представителката на СЗО Мария Ван Керхов.

Броят на заразените продължава да расте в 55 страни по света, като в Русия, Украйна и Гърция бяха регистрирани рекордни нива на случаи на заразяване.

Източна Европа е един от регионите с най-малко хора, ваксинирани срещу ковид, отбелязва Ройтерс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Земята е пренаселена според отвъдокеанските юдомасони,затова популацията трябва да бъде намалена.250 000 000 са добро начало,а?
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, които са без симптоми просто са си с имунитет срещу коронавируса... Затова няма никога и да имат симптоми... Вирусоносител може да е абсолютно всеки за кратък период от време,като някои ще се разболеят, а други изобщо няма и да знаят...
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тези 250 милиона поне 200 са само тествани позитивни, демек нямат никакви симптоми и реалистично не са и заразени. Пропагандата обаче треа да върви с пълна сила че еднин контрол треа да се установи и едни пари усвоят. От СПИН, хепатит Б/Ц има МНОГО повече страдащи, но там няма интерес да се съобщава. Още повече че от 2 години насам хората не умират от нищо друго освен от ковид.
14
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде намаляват, само в източна Европа са увеличават. По-точно най-зле са България, Румъния, Украйна. Защо? Щото са най-неваксинирани. Сега извозват румънски пациенти за Германия и Дания, същите, които систематично ги наричате фашисти. А вие си *** тука в мизерните ни болници без специалисти.
13
1
 
9
 
! Отговори
227 МИЛИОНА преди 2 години
Двеста двадесет и седем милиона вече за преболедували ковид и са оздравели. Интересно че НИКОГА не го споменавате. Все едно опитвате да всявате страх и психоза.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя вирОЦ докато не очушка всичко некачествено в човешката популация мача няма да свърши.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
250 милиона казвате,М?!. И колко остава до 7 МИЛИАРДА?!.. Като сметнете това ще разберете КОГА ще свърши всичко !!!
10
2
 
12
 
! Отговори
ДЕМЕК преди 2 години
Около 3% от популацията.Невиждана досега зараза, зарад която трябва да ваксинираме поне 90% от популацията.Смърди, та се не трае...
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако всеки заразява по 7-9 както твърдят по диаграмите, а всеки от тия по още толкова и толкова....ами за две години би трябвало да сме го изкарали по два пъти. И за ко са ни ваксините тогава?
8
3
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Над 5 милиарда са случаите на хрема.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте, семейство Симпсън и котешкия вирус.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Мислим, че от сегашния момент до края на 2022 г. ще успеем да установим контрол върху вируса и значително ще намалим броя на заразените и на смъртните случаи", заяви пред Ройтерс на 3 ноември представителката на СЗО Мария Ван Керхов." - Мария, вие мислехте, че с мерки ще го спрете, после мислехте, че 60% ваксинирани ще го спрете, после мислихте че 90% ваксинирани ще го спрете. Сега защо пак мислите, че ще го спрете
5
5
 
13
 
! Отговори
Проста сметка преди 2 години
250 млн. на 7.5 млрд. е съотношение 1:30. Е, каква пандемия е това? И в най-здравите времена винаги има един на 30 души, който ще е настинал, кашлящ, хремав и неразположен. И поради това дай да затвориме цялата планета. Леле, как сгафихте и как в престараването си пуснахте тази новина. Подозирам че ще бъде изтрита, а този който я е допуснал сурово наказан от ционските кукловоди.
4
4
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
250 млн. се отличават с нещо, а не че са болни. Умирането от ковид винаги става в болниците. Сега яко се мре и от ваксини, независимо дали в болниците или не.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на 7 милиарда са един голям праз
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно само в Индия има повече преболедували.
1
5
 
28
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
Следователно случаите на НЕЗАРАЗЯВАНЕ СА 7 млрд. и 250 млн. Благодаря за безценното инфо което дадохте на хората нежелаещи ваксини