Търсят се къщи за новогодишните празници, цените стигат до 300€

Семейства предпочитат да са сами и да няма опасност от заразяване
12 ное 2021 18:51, Анисия Иванова
38
Търсят се къщи за новогодишните празници, цените стигат до 300€
Снимка: БГНЕС

Българи ще бъдат основните клиенти на хотели и екоселища за предстоящите новогодишни празници, казват туроператорските фирми в Пиринско.

Резервациите при тях са основно за Нова година. Търсят се къщи в китни селища, да има всички екстри на градския живот, но да е диво, са претенциите на туристите, разказват оператори пред "Труд".

В Пиринско има доста селища, които предлагат такива условия. Това се предимно екоселища в района на Огняново, Гърмен, Марчево, Лещен, Ковачевица, село Баня, край Банско и още десетки такива дестинации.

Къщите за един уикенд с една нощувка варират от 130 лева до 300 евро в зависимост колко е голяма. В Лещен има къщи, които събират до четири семейства. Има и атрактивни екокъщи, изградени от глина.Tе пък се наемат срещу 150 лева за уикенд.

В района на Огняново са най-търсените къщите за гости заради минералната вода, има басейни и гостите си правят различни процедури. Предлагат се и лековити вани.

Най-характерно за тези къщи е, че там се гощават гостите с домашна и вкусна храна. Могат да опитат вино от боровинки, брани в гората, закуската е домашни баници и млинове. Въртят се чевермета по поръчка. Сервира се домашно мляко и сирене.

Къщите са предпочитани и заради COVID, защото е гарантирано, че семействата ще бъдат сами и няма опасност от заразяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
Тшунко_с_Сапа преди 2 години
#Семейства предпочитат да са сами и да няма опасност от заразяване#, ам на мен ми е през онази.. добре че намерих от по-рано къща (в стара планина) и сега си ми е едно густо
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покрай анадолските граници е смешно, лукс насред мизерията. Обезлюдено и грозно
27
3
 
3
 
! Отговори
4epa преди 2 години
БГ НЕ БЕШЕ ЛИ В ЛЕВА !!!!!!!!!!! РАШКОВ ДАВА 18 ИМОТА ПО 600 ЛВ !!!!!!!!!!!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние пък си отходихме на млади години и сега даже да се падна на работа, няма да ме е яд. Това важи само при истински и коректни работодатели, защото на празник се плаща двойно и тройно, а не на ти 50лв бонус на ръка.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков да я пуска, но първо да си изчисти жабясалия басейн - ХЕИ и РЗИ да се самосезират веднага!
24
4
 
1
 
! Отговори
До Н1 преди 2 години
Вижте сега, госпожа, някак си никой не го интересува вашето семейство, както и къде сте ходили и кой ви е драл. Млъкнете малко, защото воните на умряло.
23
6
 
7
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Лятото направихме кръщене на четвъртото внуче в едно такова място с хубави къщи за гости. Докарахме в църквичката и попа, и купела, и всичко както му е реда и стана и ритуала, и купона. Аз съм вече дъртанян, не издържам на ходене, катерене, на секс,на бой и на глад, но още ме бива да ям и пия и да давам акъл. Носех два капана за раци и материали за хвърчила, та се забавлявахме с децата, докато щерките обикаляха канарите. Зетьовете ги набих на белот, после им показах как ги лъжа. Цени народни.
22
6
 
2
 
! Отговори
ПРИ 200-УМРЕЛИ /ДН. преди 2 години
С 300-? ЗА ВЕЧЕР , ГАРНИРАНО СЪС ЗАРАЗА ОТ КОВИД МИ СЕ ВИЖДА СМЕШНО..... И ТЪПО , КАТО ИДЕЯ!.....АМА , ВИЕ МОЖЕ ДА ОПИТАТЕ ТАЯ "РУСКА РУЛЕТКА"...ХА,ХА,ХААААА...КВО ВИ ПРЕЧИ??!
21
3
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
УЖАС 17......е най-прав.Изшиват такива цени,защото се сещат да дирят "диво,ама с екстри" в последния момент!В Еленският Балкан повечето къщи ги взеха още края на летото,ама в цените им влизаше и готвенето,освен мръвките,дето си носят!Домашно вино и ракия на поразия!Сега останаха мухлясалите и разбити къщи!
20
7
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
...600-лв.....ЗА ФУКНЯ И ПРОСТОТИИ----ПО КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА--ГАРНИРАНО С КОВИД ........ГРАНД МЕРСИ!!!!!!!
19
6
 
3
 
! Отговори
Василев преди 2 години
По времето на ГЕРБ се построиха много къщички за гости!!!Агент Върнан Джоунс!ЦРУ!!!
18
6
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
У ДОМА ПРИ СЕМЕЙСТВОТО МИ Е НАЙ-ДОБРЕ.....САМО ПИЯНИЩАТА И КУ""ИТЕ ХОДЯТ НА ВРЪХ--СЕМЕЙНИ ПРАЗНИЦИ ПО ХОТЕЛИ И РЕСТОРАНТИ!СЕМЕЙСТВОТО --Е , И ЩЕ ОСТАНЕ ,НЕРУШИМАТА КЛЕТКА НА ОБЩЕСТВОТО , ДОРИ ПРЕД ПРОСТОТИЙТЕ НА СОЦИАЛИЗМА И КОМУНИЗМА!
17
3
 
8
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
"Семейства предпочитат да са сами и да няма опасност от заразяване" --- ами да си стоят в къщи бе , какъв е смисъла да ходят в къща за гости като искат да са сами?
16
7
 
10
 
! Отговори
Дедо Мраз преди 2 години
Даааа, бедните българи изобщо не се чудят къде да хвърлят някакви си 300 евро за една вечер ! Хвърлят си двумесечната пенсия като едно нищо ! Колко му е ? А два месеца ще живее и ще се храни с простотиите изсъскани му от Фигуранта в "обръщение към нацията" !!!
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИНОТО МИ ВИНО, ВЕЧЕ МИНА ФЕРМЕНТАЦИЯТА, ИМАМ ОТЛЕЖАЛО ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА. РАКИЯТА САМ СИ Я ДЕСТИЛИРАМ - ОТСЕЧЕНА НА 52 ГРАДУСА - ЧИСТА КАТО СЪЛЗА, С ЧУДЕН АРОМАТ. ШЕСТ ПЪРЖОЛИ И МЕЗЕТА - 25 ЛЕВА И ГОТОВО. А В КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ ГЕРБАДЖИИТЕ МОЖЕ ДА СИ СКУБЯТ И ПОСИПВАТ КОСИТЕ С ПЕПЕЛ, АКО ЩАТ И ЗА 6000 ЕВРО НА ВЕЧЕР.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквах да са по - високи цените. Доста са приемливи . Ние сме 6 възрастни и 6 деца. За 3 нощувки ни е 1500 лв или по 500 лв на семейство за 3 вечери. За храна и пиене отделно. Но камината гърми, климатиците също,барбекю и джакузи. Само се молим за дебел сняг и 3 дена няма да изляза навънка.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ""До Лора: Що да не се напие на Нова Година. Тия прасета от Западна Европа , да не би да са привилегировани."" _____________ Други са "привилегированите, по на СИ. И всеки ден, и на работа...
12
2
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Ходя по вили и къщи, няма проблем, но не и по такива празници, когато цените са 4-5 пъти по-високи. Ще се съберем 2-3 приятелски семейства в на някой жилището, ако е по-добра ситуацията после и до бар може да отидем, но да дадем 2-3 000лв 5-6 човека само за спането за 2-3 нощувки, не мерси. После ще отидем на вила януари. Ядене и пиене може и по-кротко и по-икономично, и пак да е весело и да стане парти. Гледах има "оферти" във Велинград по 1500лв на човек...луда работа...
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не търся... Ще си спестя 1000 лева за нещо по-полезно...
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рано или късно ще се затрият робите, тогава какво ще правят комунистическите "бизнесмени", ама явно си мислят, че търпението е вечно :)))