Най-популярното име в Осло е...Мохамед

Мюсюлманите в Норвегия са над 150 хил.
1 сеп 2014 13:26,
111
Най-популярното име в Осло е...Мохамед
Снимка: Reuters

Мохамед е най-популярното мъжко име в норвежката столица Осло, съобщава БиБиСи.

„Това е много вълнуващо“, разказва Йорген Урен от националната статистика на Норвегия. Скорошно преброяване на населението в града показа, че повече от 4800 мъже в Осло носят името Мохамед или негови произволни. По този начин името побеждава традиционните за страната Ян и Пер.

Името Мохамед е неразделна част от класацията за най-популярни имена в Осло през последните 4 години, но за първи път е на първо място в списъка.

Статистиката е такава не само в Осло. Данните във Великобритания показват, че името е сред най-предпочитаните в Англия и Уелс също.

Мюсюлманите в Норвегия са над 150 хил. души. Цялото население на страната е 4,5 млн. души. Мюсюлманите в страната са предимно от пакистански, сомалийски, иракски и марокански произход.

В Норвегия действа най-голямата антиислямска организация, наречена „Стоп на ислямизацията на Норвегия“. Тя е създадена през 2008 г. и се смята, че членовете й наброяват 3000.

Извън столицата най-популярното име е Филип при момчетата и Ема при момичетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
TedyPetrova преди 5 години
Егати и третополовите ***. Отдавна сте забравили, че сте били викинги. Ще го търсите Брейвик, ама няма да го намерите!
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако продължава така ...точно след 10-15 години и във ватикана ще вдигнат някоя джамия тия *** .
72
3
 
7
 
! Отговори
vesrsaux преди 9 години
Този Мохамед ще ви сцепи шведските заници и ще *** жените ви.... Продължавайте все така с измислената ви "демокрация'......
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък в Лондон най- разпространеното име е ХАСАН РЕЗАН.
70
5
 
5
 
! Отговори
Само Масс ССзере преди 9 години
Веравайте офце , важното да вервате , най популярното име на марс е марсоход , мамини марсианчета с промити мозъчни клетки , най популярното им е в Хонг Конг е Бай Чй и Бай *** .
69
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е много вълнуващо, разказва Йорген Урен - глупаво-лицемерен северноевропейски ***. После ще се чудете защо има "норвежци" в Ислямска държава. * от Румъния и България ще ви се сторят мед...
68
10
 
17
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
България ще оцелее само ако стане част от СССР на Вова Путин ! Иначе най - популярното име у нас ще бъде Асан ! Изборът е ваш . ГРУ !
67
3
 
20
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Скоро Марин Льо Пен и Найджъл Фараж ще спечелят парламентарните избори във Франция и Англия и ще сложат край на евро-толерастията. Според проучване от вчера Фараж събира 65% от вота, което значи, че ще управлява самостоятелно и ще може да извади страната вън от ЕС.
66
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквайте скоро и в България!
65
0
 
25
 
! Отговори
* преди 9 години
Лошо ! А аз очаквах името Симеон-Хасан да изпревари името Мохамед-Филип поне с 2 %
64
1
 
43
 
! Отговори
gtf преди 9 години
Честито бе "европейци".. тая толерантност ще ви изяде главата след някое десетилетие...
63
3
 
31
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Това ни готвят и на нас със всички промивки за майки-родили, сладки дечица, инженери "избягали от войната". И никой не говори за това, че най-големите диваци са родени и възпитавани от майки-родилки, че и Осама Бен Ладен е бил сладко запартъче но резултата е налице. Деца на имигранти обезглавяват журналисти и водят ДЖИХАД срещу нас, деца на имигранти изнасилват бели деца в Англия и от политкоректност не ги съдят и т.н. ЗВЕРОВЕ, А НЕ ХОРА.
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
outlaw,изказА се много неподготвен то в Европа нЕма толкова държави и нЕма начин да сме 68 мЕсто папуняк неграмотен аз пък гледам други класации и България според човешко развитие,стандарт,покупателна способност и особено спокойствие и сигурности то в световен мащаб не пада по-долу от първата четвъртина а сега изброй колко държави има в света а тия дето са ти напраскали плюсчета го правят без да мислят нали се плюе по България друго не е важно,НОРВЕГИЯ РАЗБИРАЧО ИМА НЕФТ И ТО МНОГО
61
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИсмаилЕ, сега разбираш ли защо никой не ви уважава вас ***?
60
2
 
32
 
! Отговори
вах преди 9 години
aa ревете от наште ***, ама наште са навряни в едни махали като индианците в резервати и ако решат да правят мизерии после ядат много бой от полицията и им държи малко или много....а там - права имат черните....цивилизация, Европа.....затва в Лондон няма бели на летището....в Германия се напълни с турци....Американците и там на летището едни чаршафи се разхождат само.....цивилизация.....скоро белите ше сме малцинство май заради тази толерантност!
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИсмаилИма има, чувал ли си за Андалусия?
58
1
 
41
 
! Отговори
До 78 преди 9 години
Да бе да. Затва Брайвик гръмна 100 човека - щот всичко им е в ред.
57
28
 
6
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Като чета коментарите се питам:Защо ли в България магаретата носят български имена?В същото време който е приел Исляма няма връщане на зад.Защото което е отрязано труно може да се залепи.
56
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И отново повтарям имам приятел, който живее там няма нищо общо с написаното в статията 4.5 милиона са много малко са чужденците не желаят да са в евросъщза нямат нужда от него добре са си имат си нвфт социалната политика си бачка няма такива заплати като тук 200 300 лева не ги мислете какви са им имената
55
1
 
33
 
! Отговори
Ханс преди 9 години
- Здравей , аз се казвам Ахмед и съм от Норвегия, а ти ?- Аз съм Ян и също съм от Норвегия.-Ян , какво странно норвежко име !?!?!Да се готвят John от Великобритания и Gerd от Германия и т.н.

Спонсорирани публикации