Алиса и Лудият шапкар се ожениха

Сватба, вдъхновена от "Алиса в страната на чудесата"
Обновена: 20 юни 2016 22:46 | 20 юни 2016 22:30, Теодора Драгоева
0
Алиса и Лудият шапкар се ожениха
Снимка: Jaroslaw Kozlowski

Двойка-поляци се оказаха най-големите фенове на Луис Карол и неговата книга „Алиса в страната на чудесата“.
26-годишната Наталия и 29-годишният Рафаел Курцава от Вроцлав прекарали една година в планирането на своето сватбено тържество, което се е състояло през април тази година.

Двамата са се венчали с традиционна церемония в католическа църква, а след това са вдигнали чаено градинско парти, като това на Лудия шапкар.

Всички герои и акценти от историята за Алиса са присъствали на сватбата на чудесата на младоженците – карти за игра, бял заек, гъби, зелена трева, голямо огледало, ярки цветя, часовник, ретро сервизи за чай и др.
Наталия и Рафаел се запознават в чайна преди четири години, а на лавица до тяхната маса стояла книгата „Алиса в страната на чудесата“.

Именно тогава Наталия решава, че Рафаел е мъжът за нея и че е готова да го последва дори в магическата заешка дупка, в която попада Алиса заради своето любопитство.

Булката разказва: „Алиса в страната на чудесата“ беше идеално вдъхновение за сватба. Книгата е необикновена.“
Зрелищната сватба нямаше да е толкова истинска, ако булката не беше гримьор по професия. Тя лично е изработила повечето от детайлите в декорацията, включително табелките „грешен път“ и „тръгни по този път“.
Логично, булката е носила част от тоалета на Алиса – шарени чорапи до коленете и бледорозова рокля, а младоженецът Рафаел – цилиндрична шапка и копчета за ръкавели като карти за игра.

Вижте снимки от уникалната сватба в галерията нa Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации