Повишението не идва, защо ли?

Вижте дали проблемът не е във вас
28 юни 2016 17:30, Теодора Драгоева
4
Повишението не идва, защо ли?
Снимка: outnow.ch

Много е разочароващо за човек да чувства, че е стигнал тавана на кариерата си в определена компания и няма път за развитие (нагоре).

Ако твърде дълго време сте очаквали повишение, но така и не сте го получили, много е възможно да не можете да разберете защо това е така.

Когато човек стои на една и съща позиция в продължение на няколко години, той може да спре да вижда ясен път напред, което е доста демотивиращо.

Ето и няколко причини, които ще ви дадат яснота, защо не успявате да постигнете целите си:

1. Поставяте си погрешни цели

Много е възможно проблемът да се крие във вашите цели. Може да сте твърде амбициозни за възможностите си или пък да разбирате успеха по по-различен начин. Може би е по-добре да се съсредоточите върху повишение на заплатата си, а не на позицията. Помислете за това каква е вашата мечтана работа, за това какви умения имате и какви отговорности ви харесва да поемате.

2. Държите се по-скоро възпитано, но не и искрено

Някои мениджъри усещат, когато служителите им не са достатъчно прозрачни. Те интуитивно разбират, че искрените хора са по-продуктивни в сравнение с лицемерните и на тях може да им се гласува по-голямо доверие. Затова, ако искате да изградите по-силни връзки с вашия екип и шеф, опитайте се да бъдете по-директни и честни. Винаги изказвайте своето мнение ясно и не се бойте да правите конструктивна критика.

3. Обичате да клюкарствате зад гърба на колегите

Ако злословите зад гърба на колегите, които считате за своя конкуренция, вие се държите непрофесионално и това може да навреди на кариерата ви в дългосрочен план. Дори да имате съмишленици в клюките, все някога вашите думи ще достигнат до шефовете и няма да им направят добро впечатление. Внимавайте пред кого какво коментирате и най-добре се фокусирайте върху собствената си работа.

Вижте още в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: офисповешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повишението е за новата порода - наколенкаджии безпорен продукт на политическата система.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повишението не идва защото е пълно с *** а началниците обичат да се обграждат с *** и недотам кадърни без стаж.затова не стават нещата.аз на моите такава изненада съм им приготвил