Младите американци все повече "пас" в леглото

Те правят по-малко секс в сравнение с предишните поколения
30
Младите американци все повече "пас" в леглото
Снимка: Reuters

Днешните млади американци, родени малко преди началото на новото хилядолетие, осъществяват значително по-малко сексуални контакти в сравнение с предишните поколения, установи изследване, цитирано от Франс прес.

Това става въпреки безбройните възможности за срещи, които дава интернет, както и въпреки много по-толерантното отношение на обществото към секса преди брака.

Изследователите концентрирали вниманието си върху поведението на младежите, родени през 90-те години в навечерието на новото хилядолетие. Те се оказали най-слабо активните в сексуално отношение от времето на Голямата депресия.

"Единствената друга генерация, показала толкова ниски нива на сексуална активност, се явява тази на хората, родени през 20-те години на миналия век!", се казва в проучването на специалистите от университета "Флорида Атлантик".

Днешните американците на възраст между 20 и 24 години имат много по-малко сексуални партньори след 18-годишна възраст в сравнение с предшествениците си, родени в края на 60-те години. 15 процента от днешните младежи не са имали нито един сексуален партньор след навършване на 18 години. През 60-те години този процент е бил значително по-малък - 6 на сто.

Тези данни противоречат на наложилото се мнение, че днешните американски младежи са с крайно разпуснати нрави. Или по-скоро те са крайно „отворени“, но само на приказки. Младите жени в САЩ се оказват два пъти по-малко сексуално активни в сравнение с връстниците си от мъжки пол.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
ами нормално...колкото повече проблеми в живота, толкова по-малко секс...
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Животът е толкова интересен и кратък и не си заслужава да го пилеете със секс. Мушваш го там на два три дена колкото да ти олекне и толкоз.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я им сложете по една бурка да се активизират. Вижте там където има бурки няма насищане.
17
1
 
4
 
! Отговори
регулировчик преди 7 години
А, да не би просто при младите нещата просто да се нормализират, след сексуалното възпаление, което преживя обществото ни след т.нар. "сексуална революция", която по същество си е една принудителна деморализация, с любезното съдействие на т.нар. "медии на международната общност". Но то човек и бактисва в един момент, щото секс само от мивката не тече вече и само дето още не са го направили ЗИП в училищата. А, пък жените не са тръгнали голи вече не от свян, ами щото пооблечени са по-сексуално
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Секса е за баламите и плебса.............
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що им е този секс като си имат фъсбук и туит, а сега и покемони гонят.........
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къв секс,те са в месинджъра
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше една книга - Небесните господари. Там решението на всички човешки проблеми е това - химическа кастрация и хората стават мили, кротки и лесни за управление. Страстта, душевната близост, радостта от живота, са изтрити. Там в името на мира, тук в името на печалбата и спокойствието на корпорациите. Ама нали се сещате, че милиардерите имат по 5 до 8 деца. Чудя се защо ли? Явно тези на които всичко им е ок нямат проблем да иамт жена и 3 любовници, само за обикновението хора сексът е забранен.
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още повече, че правенето на любов е висша дейност на човешкия мозък и личност. Всяко животно може да прави секс, но само хората могат да правят любов и това да ги води до нови измерения. Отнемайки ни либидото ни превръщат точно в това, което им трябва - умни биологични машини, които да им работят, без да искат нищо в замяна. Един кредит и човекът се превръща в роб на системата. И единственото което може да го извади от зомбирането - любовта, също му е отнето. Защото е кастриран химически.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно е вярно това проучване и то не само сред американците. Сред всички развити нации е така. Дължи се на 1) заседнал начин на живот 2) замърсена храна със соя (фитоестроген) 3) преумора и презадоволяване заради от една страна постоянен достъп до порно и от друга, постоянната активност във ФВ и разни игрички и т.н.Всичко това е донякъде хубаво за жените, защото намалява поне малко изнасилванията, но не е добре за човечеството, защото без малки хора, няма големи хора и нациите изчезват.
10
2
 
5
 
! Отговори
До номер 5 преди 7 години
Хората не комуникират помежду си, не защото са станали интроверти (интровертите винаги са били по-добрите комуникатори, защото с малко казват много!!!), а защото всеки се чувства малко или много прецакан, недооценен, липсва каквото и да е доверие и уважение и т.н. и т.н... и единствения начин да не изперкаш тотално и да се метнеш от някъде е да се затвориш в себе си.
9
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените много се изродиха и вече не искат секс, искат само пари
8
5
 
6
 
! Отговори
не син преди 7 години
Западната "цивилизация" и в частност тартора и САЩ са безвъзвратно деградирали. Лошото е, че го осъзнават и се стремят да завлекат със себе си целия свят !
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не случайно все повече млади жени се ориентират към значително по-възрастни мъже.
6
3
 
12
 
! Отговори
Боб преди 7 години
Американците са пас,това не означава че правят по малко секс.А просто че са пасивни,търсят някой да ги ... ако не намерят са съвсем пас
5
1
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Нормално, по-малко движение по-слабо либидо. За разлика от съдебната система природните закони са неумолими. Няма как да излъжеш организма си (или поне не за дълго). Другата страна на медала е, че секса вече не е най-желаното удоволствие. дигиталната ерата предлага моментално задоволяване на потребностите съответно съотношението усилие/полза при секса вече изостава от други форми на забавление. Но при хората има изразена цикличност на мирогледа, може и това да отмине. :)
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е па ловят повече покемони.
3
2
 
24
 
! Отговори
Д преди 7 години
То не само при американците ами и при европейците и българите е така!Много говорят а нищо не правят!Истината е че хората са станали изключително затворени,интровертни личности и се примиряват да съществуват,вместо да живеят истински и да взимат най-доброто от живота!
2
3
 
3
 
! Отговори
Do 2 преди 7 години
I na moyta Ama ima jeni koito ne smurkat sopoli a gultat testosteroni
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Секса запада не само сред младите американци. На мойта и дай само Фейсбуци и Месинджъри - за друго не се сеща.

Спонсорирани публикации