Диктатори в модата: Томи Хилфигър

Дизайнерът, който очерта новия американски стил
13 авг 2016 13:29, Криси Табачка
1
Диктатори в модата: Томи Хилфигър
Снимка: Reuters

Основателят на Tommy Hilfiger Corporation и моден дизайнер Томас Якуб Хилфигър е роден на 24 март 1951 година в Ню Йорк.

Той е отгледан в католическо семейство на медицинска сестра и ювелирен майстор. Учи в Академия Elmire Free.

Модната му кариера започва през 1969 година когато е все още в гимназията след отваряне на „People`s Place”, малка верига от магазини със стартов капитал от само 150 долара. Той е самоук в модата и дизайна на своите бутици.

През 1979 година се меси в Ню Йорк и започва работа на пълен работен ден като моден дизайнер. Хилфигър среща Мохан Мурджани и с неговата подкрепа през 1985 година представя първата си линия облекла.

През 1985 година наема Джордж Луис да създаде рекламен билболрд за Таймс Скуер в Ню Йорк, който затвърждава кариерата и диинамичната връзка между Хилфигър и Луис.

През 2007 година те работят заедно по „Iconic America” - едно своеобразно пътешествие из американската култура. Тя представя монтаж на повече от 400 емблематични изображения.

Предложенията на Томи Хилфигър обединяват популярната култура и дизайнерът започва да разпространява посланието на марката и компанията си из всякакви платформи.

През 2009 той стартира онлайн магазин на марката си и нейната глобализация вече е завършена.
Дизайнерът е носител на множество награди, сред които и Дизайнер на годината от училището по дизайн Parsons за 1998 година.

Още по темата четете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние пък си имаме Жени ЖивковаЛапна поръчките за работно облекло на Правителствена Болница. Живи да ги ожалиш хората