Тези ежедневни грешки ни състаряват. Как да обърнем процеса?

Храната, която консумираме, и дори начинът, по който спим
1 юни 2017 21:37,
2
Тези ежедневни грешки ни състаряват. Как да обърнем процеса?
Източник: Reuters

Ако ни се струва, че остаряваме по-бързо и не харесваме това, което виждаме в огледалото, може би е време да оценим отново ежедневните грижи, които полагаме за красотата си. 

Храната, която консумираме, и дори начинът, по който спим, могат да добавят години към лицето ни и също така да намалят продължителността на живота. Експерти обясняват кои са най-често срещаните навици от нашето ежедневие, които ускоряват остаряването. Споделят и начините за обръщане на процеса.

Рядко пропускаме десерта

Освен добавянето на излишни килограми към теглото, любовта ни към лакомствата може да добави години към лицето ни. Захарните молекули се прикрепят към протеиновите влакна във всяка от клетките ни. 

Този процес, известен като гликация, може да е причина да загубим блясъка на кожата, за появата на тъмни кръгове под очите, за подпухналостта, за увеличения брой фини линии и бръчки и за увеличаване на размера на порите. Ако искаме да запазим блясъка на младостта си, трябва да избягваме захарните лакомства. 

Останалите може да прочетете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кожалицеостаряване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И изненадващо, фруктозата, с която немските фирми заместват захарта в продуктите за източния пазар, държи първенството по способност да гликира протеините, особено хемоглобина в кръвта, от където идва инсулинова резистентност, хипералегричност, диабет, алцхаймер, някои форми на рак и т.н. За съжаление, нашите държавници предпочитат да не си развалят отношенията с германската промишлена аристокрация и затова жертват собствения си народ. Бих казал, бесило за тях. И това е нежно послание.