Растения, с които да прогоните кърлежите и бълхите от градината

Чесънът е едно от тях
7
Растения, с които да прогоните кърлежите и бълхите от градината
Снимка: Istock

Пролетта и началото на лятото е времето, в което влажността е по-висока заради честите валежи. Същевременно тревните площи избуяват с гъста растителност, която е среда за развитие на различни паразити и кръвосмучещи насекоми. Сред тях най-опасни са кърлежите и бълхите.

Ако имате домашен любимец, който играе на тревата в двора на къщата или вилата ви, или малки деца, които се търкалят заедно с него, трябва да сте особено предпазливи по отношение на кърлежите.

За да направите двора си по-безопасен за любимците си и за вас, засадете подходящите растения, които прогонват опасните насекоми. Тази практика е допълнение към традиционната обработка на тревните площи за премахване на кърлежите и бълхите.

Както всички насекоми, така и кърлежите и бълхите са привлечени или отблъснати от определени миризми. Засаждайки растения с неприятни за тях миризми, намалявате шансовете да бъдете засегнати от присъствието им.

Розмарин

Прекрасната подправка, която ползваме в традиционната ни кухня, е чудесен репелент в градината. Натуралните етерични масла на розмарина са много силни и имат природен пестициден ефект, тъй като прогонват кърлежите, бълхите и други вредители, като комари, листни въшки, акари.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: розмаринбълхикърлежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Raid преди 4 години
Пуснете слух, че в двора на съседите има промоция и всички гадини ще се преселят там.
4
2
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До Да, да...Сляпото куче обича чесън точноколкото лук и моркови. Обаче да пъдишкърлежи с билки - е, това е като да лекуваш чумa с хомеопатия. Чесънът и розмаринът са си добре в градината, но кърлежът си иска добър биоцид за тревата и фипронилче за кучето.
3
3
 
2
 
! Отговори
Елена преди 4 години
Лавандулата пъди комарите.
2
1
 
8
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Може някоя мухоловка - красиво цвете, което яде насекоми.
1
1
 
7
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 4 години
Много е хубаво да има разнообразни бурени в градината и тия от статията хазяйката всичките ги е наредила ама не мина ли неофициално с пръскачката с някой сериозен инсектицид - няма оправия ни с кърлежи, ни с бълхи