Какаово масло: 4 доказани ползи за кожата

Ползвайте го вместо лосион веднъж седмично
3 яну 2020 08:52, Иванка Гъркова
0
Какаово масло: 4 доказани ползи за кожата
Pixabay

Зимата е онова време от годината, в което ние подценяваме грижата за кожата, а тя е най-уязвима на метеорологичните условия. Дехидратиране, напукване и възпаление са основните проблеми, с които мнозина се сблъскват. Освен специалните лосиони за тяло, които може да използвате, биопродукти като какаово и кокосово масло също са много полезни.

Какво представлява какаовото масло?
 
Ако досега не сте си го купували, отваряйки бурканчето, ще усетите страхотния аромат. Какаовото масло прилича на обикновеното и при контакт с топлина, се разтапя. То е широко използвано в козметичната индустрия и влиза в състава на много продукти за красота като кремове, лосиони, серуми и други.
 
Състав на какаовото масло:
 
То е богато на полезни за грижата за кожата вещества. В него има витамини от група В като В1, В2, В3, В6, В9, витамин Е, както и доста антиоксиданти. От минералите е богато на калций, калий, магнезий, фосфор, цинк, желязо, селен и мед. От друга страна в него има и голямо количество мастни киселини:

– олеинова киселина;
– стеаринова киселина;
– палмитинова киселина;
– линоленова киселина и други.
 
Освен тези предимства, какаовото масло притежава натурален слънцезащитен фактор. Може да предпази кожата от изгаряне и да спомогне за по-качествен тен през лятото или зимата.
 
Хидратира по-качествено от другите продукти
 
Всеки се оплаква от суха кожа през този сезон. Въпреки че биопродуктът е твърде мазен и някои избягват да го ползват, основното му предимство е, че овлажнява по-качествено от други средства като лосиони за тяло, например. Олеиновата, палмитиновата и стеариновата киселини в него подхранват и поддържат хидратацията на кожата, правейки я еластична и бляскава.
 
Още за ползите от какаовото масло четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари