Как да преборите жегата през лятото?

Ползвайте флуоресцентни лампи
0
Как да преборите жегата през лятото?
Снимка: istock

Горещината в летните дни може да е особено трудна за понасяне. Не всеки разполага с климатик вкъщи, за да може да направи жегата по-поносима в дома си. Но за щастие има някои ефективни начини да се охладите през лятото без употребата на климатик. Ето какви.

1. Направете лек бриз. Течението на въздуха може да помогне за по-лесното понасяне на жегата. Отворете срещуположни прозорци или врати, но не широко, за да не стане въздушната струя прекалено силна, а ги открехнете.

2. Затворете щорите или пуснете завесите. Колкото по-малко количество ярки слънчеви лъчи навлизат в дома ви, толкова по-хладен ще го запазите.

3. Създайте си климатик от ледчета. Сложете купички с бучки лед навсякъде из дома ви. Докато те се топят и изпаряват, ще създадат усещане за приятен хлад.

4. Почистете филтъра на климатика, ако разполагате с такъв. Така ще му помогнете да работи по-добре и по-ефикасно.

5. Пуснете си вентилатор. За по-голямо удобство можете да монтирате вентилатор на тавана, така че да раздвижва въздуха над вас и навсякъде в помещенията.

6. Пръскайте се със студена вода. Напълнете си спрей бутилки с вода, които да използвате от време на време, когато ви стане прекалено горещо. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари