Калин Вельов и компания стартираха "Място за BG музика"

За да разберете кога и кои са горещите точки в София, търсете #къдеемузиката
10 май 2018 10:52,
2
Калин Вельов и компания стартираха "Място за BG музика"
Снимка: Pixabay

С флашмоб тази сутрин точно в 9.00 ч. в метростанция "Сердика" стартира кампанията "Място за BG музика". Тя е организирана от "Музикаутор" под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

До края на месеца известни български музиканти и млади таланти ще свирят на ключови места в столицата заедно с ученици от Националното музикално училище "Любомир Пипков".

За целта на метростанции "Сердика" и "Летище София", както и в Ларгото са поставени пиана, а мобилни флашмобове ще се организират също в градина "Кристал" и пред Съдебната палата.

В тях ще участват творци и артисти, сред които Митко Щерев, Калин Вельов, Paraplanner, Хайгашод Агасян, P.I.F., Михаил Белчев, "Мастило", Ангел Добрев, ETNOTIX и много други, които ще покажат #къде е музиката.

"Идеята на кампанията е да обърнем внимание на отношението към българската музика, културата и творците. За никого не е тайна, че у нас те се неглижират.

Чрез музиката ще демонстрираме на жителите и гостите на столицата богатството на родното музикално изкуство и хората, които стоят зад него", каза пред Bulgaria ON AIR перкусионистът, композитор и музикален продуцент Калин Вельов.

За да разберете кога и кои са горещите точки за българска музика в София, търсете #къдеемузиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
1111 преди 5 години
Антипатичен е!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калин Вельов свири и се опитва да "пее" латино.Къде се бута в кампанията "Място за BG музика"?