Възстановяват Големия бариерен риф с $380 хил.

Коралите избледняват, температурите се повишават
29 апр 2018 21:09, Петя Славова
4

Половин милиард австралийски долара, или около 380 млн. американски, ще отпусне австралийското правителство за възстановяването и опазването на Големия бариерен риф.
Още по темата


Средствата ще отидат за укрепването на кораловия риф, подобряването на качеството на водата и опазване на коралите от морски звезди, известни с името трънен венец, съобщава Bulgaria ON AIR.

Нашествието именно на този вид морски звезди унищожава огромни площи от рифа, който е част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 1996 г.

Освен това заради повишаването на температурата в района цветът на коралите постепенно избледнява. Големия бариерен риф се простира на площ от близо 350 хиляди кв.км, което е повече от площта на Италия, и може да се види дори от космоса.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
освен че се гмуркам в рифа, значи ще се гмуркам и в $$$$$густо, ставам все повече финансово красив. По3драви от сиднейАв$тралия
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да направят генно модифицирани корали които могат да живеят добре и в по- топли води.След като направиха бактерия която яде пластмаса,такава която яде метал, и или автомобилни гуми не може би ще успеят да направят корали които издържат на топлина.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С $380 хиляди, някой ще си купува апартамент ли що ли ? :-) Я си оправете заглавието ! ;-)