Защитен вид костенурка умря от изядени... боклуци

Тайланд замърсява най-много океаните с пластмаса
11 юни 2018 18:38, Анисия Иванова
6
Защитен вид костенурка умря от изядени... боклуци
Снимка: БТА

Няколко дни след като кит загина, защото беше погълнал голямо количество пластмасови отпадъци, защитен вид костенурка почина по същата причина в Тайланд, предаде АФП.

Ветеринарите напразно се опитваха два дена да спасят костенурката, след като тя беше изхвърлена от водата на един плаж. Нейният стомах беше подут заради целия погълнат боклук и тя не можеше да се храни.

"Тази година 50 процента от костенурките, които намираме изхвърлени от водата на плажовете, са болни заради погълнати пластмасови боклуци" - каза ветеринарят Верапонг Лаовечпразит, който се опита да спаси с екипа си злощастното животно.

Тайланд е сред държавите, които замърсяват най-много океаните с пластмасови отпадъци. Заедно с Китай, Индонезия, Филипините и Виетнам, те изхвърлят четири милиона тона пластмаса във водата, което е половината от отпадъците в моретата по света.

Преди една седмица кит загина, след като погълна повече от 80 найлонови торбички. Най-малко 300 морски животни, сред които китове, костенурки и делфини, умират годишно в тайландски води заради замърсяването им с пластмасови отпадъци. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Ник преди 5 години
Трябва да се измисли световен орган, който да се разпорежда и отчуждава територии за резервати. Всеки ден квадратни километра плодородна земя се превръща в асфалт и бетон.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И българите *** от консумация на *** от супермаркетите, а напоследък са и застрашен от изчезване вид, ама на кой му пука?
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Пенка сега и това.
3
9
 
5
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Костенурката починалаПочиват хораЖивотните умират
2
2
 
3
 
! Отговори
Сухоземна .... преди 5 години
Явно Анисия не знае разликата между сухоземна костенурка и водна... ама нека ползва тази картинка...
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е ежедневие,а къде са еколозите?Кой ще изчисти отпадъците?А как ще се изчистят пластмасовите токсични микрочастици?