Превозвачите пак готвят протест, този път в Брюксел

На всеки 3 седмици 3000 камиона щели да отпадат от пазара
15
Превозвачите пак готвят протест, този път в Брюксел
Снимка: Булфото, архив

Съюзът на международните превозвачи заявява намерението си да протестира в Брюксел заедно с колеги от другите засегнати страни от Източна Европа от готвените нови регулации – пакетът "Мобилност“.

Причината за тяхната позиция е решението на евродепутатите от края на миналата седмица да откажат мандат на транспортната комисия на ЕП по текстове, които за първи път допуснаха компромис по отношение на българските искания.

Още по темата
Протестът в Брюксел ще е крайна мярка, каза пред БНР Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи. По думите му първо ще се върви по пътя на диалога.

“Ако продължаваме да търсим решение на проблема в процес на диалог и с подкрепата на държавата, на правителството, на всички властови нива трябва да се обединят българските политици и евродепутати, за да постигнем някакви резултати. Ако това не даде резултат, ще протестираме този път в Брюксел. Трябва да бъдем чути и трябва да се разбере, че сме притиснати до стената“, настоя той.

На всеки 3 седмици около 3000 български камиона ще отпадат от пазара, ако Европейският парламент одобри новия текст в т.нар. "Мобилен пакет", алармира и Мадлен Кавръкова, правен съветник на Съюза на превозвачите.

В края на миналата седмица евродепутатите отказаха мандат на транспортната комисия по текстовете, които за първи път допуснаха компромис по отношение на българските искания.

"Този текст се въвежда, за да може да се въведе допълнителен критерий за установяването на фирма в една държава, нещо, което от правна точка е абсурдно. Това е  правно положение изцяло в нарушение със свободата на предоставяне на услуги във вътрешния пазар. На практика какво ни се казва, че свободно услугите могат да се извършват две седмици, а на третата седмица следва да се върнеш и да натовариш или разтовариш на точно определено място", коментира тя.

Ако българските международни превозвачи не постигнат договореност по коментирания Мобилен пакет 1, те са готови на протест в Брюксел, за който ще търсят подкрепа и от другите държави от Централна и Източна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гррбрразки смешници. Точно шефовете на фирми са най-голрмитр мафиоти. Приятелчета на Боко Тиквата.
14
1
 
0
 
! Отговори
жорж преди 5 години
До жоржa московеца кога?
13
0
 
4
 
! Отговори
Тираджия преди 5 години
До хан крум ако приемат този закон ше виждам семейството си всеки ден и няма да спя в кабината ама в германия а на мен ми се живее в българия.и не и заменям за нищо.
12
1
 
2
 
! Отговори
Тираджия преди 5 години
Западните работодатели в транспорта са по големи експлоататори от българските фирми вземат душицата и плащат по малко това е истината за незнаещите. Те искат просто да отидем на тях да робуваме или българските превозвачи да си регистрират фирмите е да плащат данъци вместо в българският бюджет в френският и т.н
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Регистрирате камионите в Македония или Турция,давате малко пари на адвокат и качествен счетоводител и Макрон да го ду...!Нямате нищо общо с регулациите на ЕС!
10
3
 
2
 
! Отговори
gosho преди 5 години
Losho Mnogo losho za bulgarite tiradji Ama kakvo dase pravi taka e Avrupa shtevi iztochi i poslednata kapka jivot
9
2
 
10
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
За какво протестирате бре роби? Европа иска да получавате достойно заплащане като бели хора, да спите във стаи със легла и душове, да се храните нормално а не по кабините, да виждате семействата си поне една седмица в месеца, да получавате командировъчни като колегите си от Европа. За това ще ви мачкан червените капиталисти. Вместо да им натриете суратите вие им играете като маймуни по свирката. За това ще си останете вечно ратаи на червените капиталисти.
8
1
 
5
 
! Отговори
жорж преди 5 години
Този *** Траков ,да доведе сина си в Пловдив да излежи присъдата си за убийството на 3 *** човека.Малкият гад ги затри пиян с 98км /ч,при ограничение 50.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ревете бе социалисти. ВСЕ ЗАПАДА ВИ Е ВИНОВЕН.Както сте с камиони в Блюксел.Регистрирай си камиона направи си фирма на името си.Носи си отговорнос. Стани европеец.Не лъжи, не кради.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Източно европейските превозвачи печелят повече от западно европейските си колеги.За една и съща услуга получават еднакво заплащане ,но източно европейските шефове плащат по малки заплати и добавки и разбира се данъци.Време е те да плащат.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия какво ревът само, нали разБойко се биеше в гърдите преди няколко дена как спечелил битката за превозвачите. Сега ние на превозвачи ли да верваме или на тикви?
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господа извозвачИ никой няма да ви подкрепи решението е взето отдавна не се напирайте решението е едно по добри заплати и по добра работна среда, ясно е че много фирми ще останат без шофьори
3
0
 
6
 
! Отговори
Ne e beda преди 5 години
Kato otpadnat ot bg transportiori...shofiorire otivat pri frenskite transpurtiori...na po-hubavi zaplati...kef...a kasmet de...
2
0
 
7
 
! Отговори
мдаааа преди 5 години
емииииии нали бяхме победили / според гербераския евродепутат/, нали ББ беше държал Макрон до рани зори и защото са дружки , франсето решило да загърби френските и западни бизнесинтереси . Както Меркел и компания "се отказаха " от СП2 солидаризирайки се с нас . ББ така и не разбра , че мнението на слугите не е важно , а те са сложени да изпълняват само волята на господарите си . ПС - все пак не е минало окончателното гласуване ...
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да отпадат бе, нали искат капитализъм, точно това е капитализъма слабите умират и остава един свръх монополист.