Мехмед Юмер: В Турция има милиони ердоганчета

Хитър ход е пускането на опозиционни кандидати, смята журналистът
25 юни 2018 22:45, Анисия Иванова
31

От днес Турция вече е съвсем различна, подчерта журналистът Мехмед Юмер. Реджеп Ердоган спечели провелите се вчера президентски избори и получи абсолютно мнозинство, а за Юмер победата на турския държавен глава не е изненада.

"Ердоган вече наистина показа много голям професионализъм в политиката. Измести акцента от факта, че в Турция се провеждат избори в извънредно положение и пусна на пистата тези кандидати. Ердоган и без това щеше да спечели тези избори, няма илюзия за балотаж. Този хитър ход му даде глътка въздух", каза Юмер пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът посочи, че всички международни наблюдатели, журналисти и опозиционери изтъкват огромни съмнения в прозрачността на тези избори. Според Юмер наблюдателите са се оплаквали от прекалено многото полицаи, струпани около секциите за гласуване, както и от пунктовете за проверка между населените места.

"Ако Ердоган не беше успял да сплаши най-близките си, той нямаше да има тази власт", отбеляза Мехмед Юмер в предаването "Денят ON AIR".

Според него турските граждани в Белгия, Германия и Холандия, които масово са гласували за Ердоган, не са интегрирани в цивилизованото общество, което да промени манталитета им.

"Ердоган умее да впечатлява въображението на тези тълпи. В Турция има милиони ердоганчета и той е тяхна еманация", коментира още Юмер.

Журналистът отчете, че до началото на изборния ден от опозицията са били резки в своите изказвания. В крайна сметка обаче са заявили, че волята на народа трябва да се зачита. В тази връзка Юмер попита: "При тотален контрол върху медиите и ЦИК какво гласуване на светло очаквате?"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анкара преди 5 години
С голямо удоволствие гласувах за Ердоган...
24
7
 
10
 
! Отговори
Реплика преди 5 години
Ако някой си мисли че България съществува жестоко се лъже.тя еее една бедна,голяма нула.
23
23
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
До Анонимния който е писал,че българите са предатели. Щом сме предатели,а ти не си,значи си турски ислямист.Въобще не ме интересува твоя *** султан,даже се радвам че спечели и ще влоши положението още повече.За нас българите е добре,защото няма да има за вас ЕС,а както се е очертало и НАТО.Още повече че Кюрдистан ви се пече на ***,а САЩ са на тяхна страна.Русия няма да ви помогне ако САЩ решат да ви го турят.
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избори в състояние на военно положение - това е иновация, напамняща Ленин. Е, в Русия да кажем че все пак е традиционно.
21
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ердоган е мошеник и лъжец, а лошото е че всички го знаят и продължават да му пригласят докато вървят към пропастта заднешком...Но то си е за тях.
20
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако до едно ердоганче с фес, застане още едно това води до фалит феската република.
19
13
 
10
 
! Отговори
E преди 5 години
Милиони малки квадратоглави тарикатчета.Чакащи да нагласят родата си в трафика на петрол,органи и наркотици за Европа.
18
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като го гледам и този журналист под шлифера на Ердо ближе ли ближе. Къде ще ходи - трябва да се яде, а и в затвор не му се влиза.
17
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук във Франкфурт е пълно с неинтегрирани българи. Може и ******** да са, не ги различавам.
16
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Индже прие победата на Ердоган. От Фокс Турция един журналист му се обадил (били приятели с журналиста) и Индже му казал в телефонен разговор "Ами какво да кажа, спечели човека". И журналиста веднага в Туитър публикува думите му. След което Индже пък написа, че това е бил личен разговор и не било коректно от страна на журналиста да го обяви в социалната мрежа. В Турция политиците пишат в Туитър. Не ползват фейсбук. Искаш ли карикатури и глупости - фейсбук. Политика - Туитър.
15
24
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турският народ показа, че вече не се поддава на западни манипулации. Преди Западът беше спокоен. Ако правителството на Турция не му играеше по свирката му спретваше преврат. След 15 август обаче турският народ показа, че този механизъм с преврати те вече не върви.
14
17
 
25
 
! Отговори
:) преди 5 години
Хсххайаййайайайайай хихххууххихиихКво ривете ве, на нас ни харесва Султан Ердо, вас какво ви интересува????Айс.,икт.,ир оттукаИ този мехмед не го знам какъв журналист е, бо защо не каже за клетката *** Фето в русе?? Данс защо нищо не казва за това, а? Амк ибнелери сизи
13
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в България много Бойкотъпчета .
12
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейтулах се е промъкнал дори в полицейската школа в Симеоново. Навсякъде е пуснал пипала. Не само в Турция. В Германия, Азербейджан, Албания, България, Босна, Румъния, Македония и т.нт.
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как викаха на патриотите от НФСБ? НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БОЙКОПознаха ли? Да. Волен като видя какви продажници са българите и той престана на Борисов. Продаде се и той все пак и баща стана. За дебелия войвода от Русе пък да не говоря. Сега си отглеждат главчо Трифонов. И той е новия 'марешки' , 'бареков', 'янев'.
10
20
 
38
 
! Отговори
we преди 5 години
Интересен е факта,че Ердоан печели във всички секции в чужбина и там ли е имало репресии,и там ли е имало"контролиран"вот?Аман от неуспели джурналя и политици!БЪДЕТЕ МЪЖЕ И ПРИЕМЕТЕ ЗАГУБАТА ДОСТОЙНО!
9
10
 
33
 
! Отговори
турчин преди 5 години
Този по омекнал доста. При Коритаров друго говореше. Двамата с Осман Октай се правят на познавачи но освен да повтарят и оплюват не са друго нищо. Този е фетоджия. Този говори за интеграция. Каква интеграция. Аман от популисти.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес лъсна поредната патерица на гербавите - коалиционния партньор на БСП бзнс. еДИН ФАЙТОН ХОРА ЛАПНАЛИ ДВАМА ДЕПУТАТИ НА бсп ЗА ДА ПРЕДАВАТ НА ГЕРБ ВСИЧКО КОЕТО СИ ГОВОРИ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА. Корнелия, след тия гербави земеделци изритай и всички общински съветници на БСП София ,гербави патирици.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атука Бойко има поредния псевдоопозиционен кандидат, сполучливо наречен от народа патерица - Слави Трифонов. Доказателства, че е патирица - от години има телевизионно време за политическа пропаганда на партията си в една от най-най-най-гербавите телевизии. Ако искаме да се смени властта както искат избирателите на патериците не трябва да гласуват за патерици.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на този майка му да не е *** руснак,май има да си врьща на ердо