Откриха хероин в имота, където нападнаха полицаи и кучето им

Нападателите от ромския квартал били притежатели на дрогата
17 юли 2020 15:31, Анисия Иванова
15
Откриха хероин в имота, където нападнаха полицаи и кучето им
Снимка: МВР

Голямо количество хероин е открито в къщата в ромския квартал "Изток“ на Кюстендил, където трима полицаи и полицейско куче бяха брутално нападнати, съобщиха от МВР.

Високорисковото вещество е било опаковано в 178 дози. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Дрогата е открита и иззета вчера при процесуално-следствени действия.

Припомняме, че пристигналите на място полицаи бяха възпрепятствани от собствениците с агресия - двама братя, въоръжени с метална тръба и секира.

Още по темата

При схватката пострадаха трима служители - единият е с разкъсна рана на главата и кръвонасядане на лявата ръка, другият – с нараняване на ръката, като е засегнат кръвоносен съд, третият полицай е с охлузни наранявания в областта на главата. Пострадало е и полицейското следово куче, то е с нараняване на едното око и едната лапа. На служителите е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница.

Двамата мъже – на 31 и 50 години, притежатели на наркотичното вещество и собственици на имота, са задържани с полицейска заповед до 24 часа. На по-възрастния е оказана медицинска помощ в болницата - неговата контузна рана в едното коляно е след участието му в нападението над полицаите.

По случая са започнати две досъдебни производства - за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества, под наблюдението на Окръжна прокуратура, и за нападение и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебните му задължения, под наблюдението на РП Кюстендил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
индийците са спрели да се отчитат, сигурен съм всички знаят че са продавали от години а куките са минавали на гости всеки месец за както казва баш тиквеника - ъъъъъ....торта
12
2
 
16
 
! Отговори
кайзер созе преди 3 години
Само в България *** бият полицаите от презумпцията им за безнаказаност и като електорални гласове. На друго място вече щяха да са под земята. Затова после полицаите си го изкарват на други с леки провинения, но от български произход- едва ли момчето на площада беше по-голяма заплаха,но го налагаха като чувал.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Кюстендилското районно "отдел наркотици" от години си покриват техни дилари там нещо като сценария в Сандански и Дупница
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа, обяснявайте ги нещата , полицайте са нападнати от обикновенни дилъри ,
9
1
 
11
 
! Отговори
Това държава ли е преди 3 години
За колко часа ще ги задържат ?
8
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са успехите на ГЕРП за икономически растеж и еврозона, като страната се превръща в склад на хероин и кока, а магистралите за трафик на жени. нещо като втора Колумбия или Мексико с мутри начело назначени от САШ и ЕС.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на полицаите все пак са стреляли по индийците, макар и със стоп патрони
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно една тримесечна условна с два дни изпитателен срок за нападение срещу полицаи, би било справедливо наказание.
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо цели 24 часа, не може ли да ги задържите за 4 часа, пък съдията да ги пусне, защото дрогата не била тяхна, а е паднала от планетата К239 от съзвездие Телец.За което има много важни доказателства, честната дума на самите РОМОВЕ.После от полицията да им се извинят и да им платят компенсации.НАПРАВО СТЕ СМЕШНИ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ. В друга страна тези щяха вече да са мъртви, застреляни при опит за убийство на длъжностно лице. Едновремешните милиционери бяха истински ченгета в сравнение със
4
1
 
17
 
! Отговори
??? преди 3 години
кучето добре ли е
3
1
 
24
 
! Отговори
Каква преди 3 години
телесна повреда бе? Тук освен това има и опити за убийства!
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обществена тайна е,че ромските квартали са развъдници на всякаква престъпност.Просто у нас няма институция и политици с топки за да прекратят тази практика.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то било много лесно. Само предоставете двамата задържани на бащите на тези деца, на които е продавана дрогата. Нещата ще се наредят от самосебе си.