КНДР извършила пробно изстрелване на хиперзвукова ракета

Лидерът Ким Чен Ун не е присъствал на изстрелването
29 сеп 2021 07:26, Елка Василева
17
КНДР извършила пробно изстрелване на хиперзвукова ракета
Снимка: БГНЕС

Обектът, изстрелян вчера от източния бряг на Северна Корея, е новоразработена хиперзвукова ракета, съобщи севернокорейската информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Ракетата е била изстреляна към морето, казаха южнокорейските военни.

Изпитанието бе извършено на фона на призиви на Пхенян към САЩ и Южна Корея да се откажат от "двойните стандарти" към оръжейните програми, за да се възобновят дипломатическите разговори.

Разработването на оръжейни системи увеличава отбранителната способност на Северна Корея, посочи КЦТА в съобщение, уточнявайки, че лидерът на страната Ким Чен Ун не е присъствал на изстрелването.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - е що не хванеш Калашника и не скочиш срещу тях, като са смешни? На талибаните им трябва пушечно месо, добре си дошъл! Ше ги прайш смешни американците, нали така? Като навремето във Виетнам където си бил вероятно, като те гледам колко си убедителен. Многоточие .
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom Айдее още един експерт по международна политика и стратегии! За поредния си неуспех краварите и техните поклонници от 9 кладенеца вода ще носят, ама да се оправдаят. Смешни ги направиха талибаните. Толкоз! Както и виетнамците някога ги наритаха отвъд океана. И тогавашната загуба ли бе стратегически планирана? Оказа се, че рамбовците са страшни сама в киното! Точка по въпроса!
14
2
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 8 - е и твоя не изглежда по реален! Американците оставиха целенасочено на талибаните много оръжие. Не забравяй - нито един американски съветник по високо технологичните оръжия не се изтегли. Защо? Формално в Пакистан мразят американците. Реално са стратегически съюзници. Талибаните са американски дизайн с пакистанско изпълнение. И коз между Русия, Китай и Иран. За мен това си е асиметрична военна операция. Но ти си мисли, че са ги направили смешни. Така трябва!
13
1
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Асан - Асане, Арсенал си произвежда точно каквото трябва. Не го мисли. И добре печели от това.
12
1
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Ким е пешка на Великата Китайска шахматна дъска. Или по точно - камъче на Голямата дъска за Го. Технологиите, парите, ресурсите, пазара - всичко там е от Китай. Китай е кукловода който държи тая кукла на конци. Ако утре Ким стане непотребен - ще настине бързо. А за ентусиастите - дали хиперзвуковата ракета направи корееца по щастлив? Даде му ток, интернет, компютър, телефон и свобода да отиде в друга държава когато иска? Не, диктатора си е такъв със или без ракети. А корееца не е по щастлив.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дебелият Ким няма ли да се сети най-после че народът му гладува?
10
1
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Арсенал е на 100 години 1 ракета не може да напрай само шашки :)))
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а пък ние един заседнал кораб до брега не можем да разтоварим
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БРАВО! И ти живееш в нереалния си свят създаден от холивудските измишльотини! Великите американци! Едни талибани ги направиха смешни! Ми ако някога се изправят срещу истински противник? Това няма да е като разстрелваш отдалече стари иракски танкове Т 55 и после да правиш филми колко си страшен.
7
5
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Ким е една китайска пешка в голямата игра. Другото са глупости.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък уж ядяха трева!!!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4 АнонименМного лесно. Боко нали така и така се е навел на американците та само да му заврат една ракетка отзад и като го плеснат по темето и ще я изстреля
4
4
 
13
 
! Отговори
Ко? Не? преди 2 години
Аууу, тия гладни севернокорейци. Дето ядели по паничка ориз дневно.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде да внасяме специалисти? Мисля, че е ясно!
2
10
 
6
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
Разработването на оръжейни системи от при.митивите на Ким Чен Ун щяло да увеличава отбранителната способност на Северна Корея е нещо, което не може да стане, защото изстреляните от космоса ракети на USSF са неуловими от ПРО и ПВО. И това не се отнася само за Северна Корея, но за всички феодални диктаторски режими в света.
1
7
 
21
 
! Отговори
svetlio преди 2 години
Китай помага навярно.От къде тая технология инак.Браво на хората,развиват си промишлеността.