Учени и преподаватели – без срок в студентски общежития

Досега имаше и ограничения за възрастта им
14
Учени и преподаватели – без срок в студентски общежития
Снимка: архив, БулФото

Премахват се ограниченията за възраст и за срок за пребиваване в студентски общежития на учените и преподавателите. Това реши правителството с промени в Наредбата за ползване на студентски общежития и столове.

Досега те можеха да ползват общежитие до 35-годишна възраст и за не повече от пет години. С измененията се гарантират равните права на преподавателите и академичната общност, съобщават от правителствената пресслужба.

Правото за определяне на срока за пребиваване се предоставя на висшите училища, БАН и научните организации, които регламентират в свои правилници реда и условията за настаняване в студентските общежития на хора от научно-преподавателския си състав.

Предоставянето на възможност за ползване на студентско общежитие на учени и преподаватели е част от кадровата и социална политика на висшите училища, БАН и други научни организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военните имат блокове, полицаите имат блокове... още куп други хора живеят в такива апартаменти. За тях никой нищо не казва, но стане ли дума за преподаватели и учени, рев. Странно! Къде е логиката да нямате нищо против шапкарите или работещите в БДЖ да имат апартаменти, а да плюете по учените когато искат същото?
11
8
 
1
 
! Отговори
FEN преди 7 години
Това за мен е пълно безобразие. Всеки студент знае, колко бачка един "преподавател" в университет - 1-2 учебни часа на ден ако има са много. През останалото врме използва базата за лична работа. На повечето преподаватели дори личните им фирми са регистрирани на адрес на университета. Уж се водят че наемат офис там на смени пари. Така и аз мога, ама като бачкаш в частна фимра нямаш 7 свободни часа от работният ден за личната си фирма. А сега и безплатни жилища до живот. :(
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки се оплаква от образованието, но когато стане въпрос за някакво подпомагане на хората работещи там, веднага се изкарват всякакви доводи от "по-онеправдани". Сами се затриваме като нация, за сметка на примитивно устроени индивиди. Единственото което ни обединява това е да сме срещу нещо и така докато не остане нищо градивно.
9
2
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Защо да си харча моите пари ,като може да харча държавните такива,светъл пример колкото искаш,особено в политиката
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТия учебни програми да не мислиш, че се пишат сами? А учебните планове и те сами се създават? А академичните справки? А, да и те сами се пишат...
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, какво администрира? Заместват гл.счетоводител? Всеки ден си преповтарят урока, лекцията? Нали не ми казваш, че са ***, а? В резултат на труда им, създават неграмотници..
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6А да ти е хрумвало, че през останалото време вършат административна работа? А и отделно за да се подготвят за тези 8 часа колко много часове са работили? 8 часа са със студентите, останалите работят в кабинетите и в библиотеката.
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Осем академични часа месечно, срещу 1500 лева нето възнаграждение?! Това ли е бедност?
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учени? Физиката грешна! Природните закони грешни! Историята неистинска! Е?
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преподавателите не са бедни, а богати! Малко бач-много кинт ! Нагли папагали , развалени грамофонни плочи.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом с години безработните и соцялно слаби послойки имат право на общинско жилище, защо и учените / уни-преподавателите да нямат.
1
17
 
2
 
! Отговори
Kato преди 7 години
Stom sa bezumni i ne mogat da si pecheliat sami parite za naem na jiliste ili pokupka, moje daje i dojivotna invalidnost da im nachisliat?!