Табаков и Сефер с лявата ръка в десния джоб

"Градили" и "ремонтирали" пътища и ВиК мрежи за 30 млн. лв.
13 ное 2009 13:00,
79
Табаков и Сефер с лявата ръка в десния джоб
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бившият кмет на Дулово Митхат Табаков и бившият общински съветник Гюнай Сефер нагазиха надълбоко, след като главният прокурор поиска имунитетите им за източване на милиони левове от бюджета.

Оказва се, че настоящите депутати от ДПС „градили“ път и „ремонтирали“ ВиК мрежата в града за близо 30 млн. лв., които потънали в джобовете им.

От прокуратурата съобщиха, че двамата са разследвани заради договор за обществена поръчка с пари на „Публични инвестиционни проекти" ЕАД, сключен от Митхат Табаков и фирмата на Гюнай Сефер „Гелиг" ЕООД, за изграждане и ремонт на 7 км път между Силистра и Шумен.

Табаков е разследван и за подкупи в размер на над 1 300 000 лв., както и за присвояване на 28 млн. лв., отпуснати по европроекти за изграждане на ВиК мрежа на Дулово.

Като цяло след двете обществени поръчки са построени едва 1,7 км, като пътят на места е без дренажи, няма канавка, а широчината му се стеснява под 6 метра.

Още по темата

Средствата, изплатени за тези проекти, са от републиканския бюджет, затова и деянието е квалифицирано като измама.

Назначена е експертиза, която да уточни точното състояние на пътя.

Според документите, внесени от главния прокурор, разследващите са установили, че са отчетени и платени голям обем от строително-ремонтни работи, които реално не са извършени.

Парите пък били внасяни в лични разплащателни сметки на Митхат Табаков, които не били декларирани пред Сметната палата.

По случая се работи от 15 април 2009 г., допълниха от ВКП.

Гюнай Сефер и Митхат Табаков вече обявиха, че се отказват от депутатския си имунитет.

"Ако имунитетът е пречка, нека да образуват дело, нека да се започне разследване, ще окажа пълно съдействие и да се види за какво става въпрос; но като мине делото, тогава какво ще се
случи, ако не съм виновен", попита Митхат Табаков.

Той твърди, че все още не знае подробности за обвиненията срещу него.

"Ще се запозная с обстоятелствата, като се върна в София", каза още Табаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
anna преди 13 години
zdrveite vie znaeteli tuk v dulovo e ujas ptqt dulovo tervel e ujas a nqma koi dago opravi ot tam ne minavala kola ot 5 godini a nikoi ne do6l da vidi nqmat sram i tova bilo darjava i iskat blgarte da se vrnat v bg .az licno se sramuvam ot tazi darjava a za depotati te dane govorm
72
0
 
0
 
! Отговори
Indje преди 14 години
Не само там,трябва и в Омуртаг да почне разследване ,и тука си имаме един Сефер-казжа се Хасан -Саксана,всичко е негово тука,т.е. на Доган,изсече горите,изпокупи всички по добри сгради в града,а акъла му е колкото на една пуйка,навремето го разследваха но се покри в Турция,после като пафна кабинета Костов се завърна на бял кон и продължи с безобразията си.Направи къща като палат от къде тези пари,трябва главния прокурор и него да похване,като е казано А трябва да каже и Б.
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Росене защо забрави Расим Рафет
70
1
 
3
 
! Отговори
росен димов преди 14 години
Да дойдат в община Главиница страшни далавери кво да ти кажа всички обществени поръчки ги печели ЕРОЛ от с.Листец и си делят паритес кмета на общината Насуф Насуф и Димо Илиев началник технически отдел от направата на детски градини,ремонти на училища итака нататък ,училища който не функционират им правят ремонти и усвояват парите.
69
0
 
1
 
! Отговори
cool преди 14 години
Обстановката в силистренско е ужасна.За Главиница пък да не говорим.Навсякъде са натикани на работа депесарски членове, а за българите работа няма.Всички сме принудени да мълчим иначе ...... жална ни майка.Гонят карес до дупка.Аз като млад човек не спирам да се надявам,че нещата ще се оправят, но докога ли?
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Bravo na GERB.Iskam da doyde red i na Glavinisa
67
0
 
0
 
! Отговори
от дулово преди 14 години
Гюнай Сефер /кубито/ от действаща детска градина,закри я,купия без пари,и я направи казино и публичен дом.Изсече всички гори в силистренско остави само по 5 метра ивица до пътищата,та като минат хората да не виждат че ВЕЧЕ НЯМАТ ГОРА,а дървесината изнесе за Турция.ИМА И ОЩЕ МНОГО ...
66
1
 
0
 
! Отговори
от дулово преди 14 години
В Дулово е празник.Все едно е паднала БЕРЛИНСКАТА СТЕНА.ДИКТАТУРА СИ ТРЪГВА!Този КУБИТО 20 години краде и каквото кажеше това става.но всичко си има край,дано справидливоста вазтържествува.Мястото муе в затвора!!!
65
1
 
2
 
! Отговори
от дулово преди 14 години
Това в статиата е истина.Но това не е всичко,има още много далавери които е правил Гюнер/кубито/.Дано разкрият всички кражби от 20 години насам!
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Do No:8 i No:22 Za sajalenie ne sa drebni ribi. Navremeto pisaha za Dulovo"parviqt 4asten grad v BG" sas sobstvenik Gyunay Sefer(Kubi)
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Долу ДПС и поддръжниците им от БСП, НДСВ и АТАКА!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Диарбекир! Заедно с Гоце ага.
61
0
 
1
 
! Отговори
Кристиян преди 14 години
Да отидат в затвора и да бъдат възтановени парите!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дано имат присъди. Само че няма ли да има разследване на министъра, който им е дал парите? На него трябва да му дадат поне 10г. затвор, че иначе няма да има оправия.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
бош лаф...
58
0
 
3
 
! Отговори
до Гюнтер преди 14 години
Не само тези !
57
0
 
0
 
! Отговори
Ел. техник : преди 14 години
Айдеее, изгоряха два бушона на Доган ...
56
0
 
0
 
! Отговори
Пост. ПРЕЗИДЕНТСКИ Ш преди 14 години
Пост. ПРЕЗИДЕНТСКИ ШУТКЬОРФИШЕК, бягане от вчерашният ПРЕЗИДЕНТСКИ ШУТ!!!! Близане на раните!! Още няколко дни храна за плебса!!!А после!! После все пак ще трябва да се работи нещо??? А по после лъсва НЕКАДЪРНОСТТА!!!*** рано или късно изплува на повърхността на водата, може и разложено!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
До VGZ преди 14 години
Ама ти си бил много компетентен бе ***.Тука така от форума много лесно тва искам онва искам.За едно дело трябва да има обвинители и обвиняеми бе ***.И какъв ПР може да е това?Фесовете крадът парите на България той тръгнал да ги защитава.За 30млн. лева какво получи?1,7 км път без дренаж даже,а парите ги няма!Трудно ще се докаже всичко,но поне излезе на бял свят!Аз вярвам на Борисов,ти вярвай на фесовете.Накрая ще видим кой крив кой прав!
54
0
 
0
 
! Отговори
ЛЛ=ДД преди 14 години
Ами можеше с лявата ръка в левият джоб, и с дясната ръка в десният джоб. Или обратното, но и двата джоба щеха да са пълни. А сега само един. Срамота. Проявили са скромност.