Дянков дава заден: Стажът за пенсия да се вдига от 2011

Причината за промяната била натиск от МВФ
Обновена: 28 окт 2010 14:22 | 28 окт 2010 14:20,
172
Дянков дава заден: Стажът за пенсия да се вдига от 2011
Снимка: БГНЕС

Финансовото министерство излиза с ново, но вече старо предложение относно вдигането на стажа за пенсия, независимо че повече от два месеца се обсъжда пенсионната реформа на различни тристранки, заседания на МС и всеки път уж се стига до окончателни решения.

А бюджетът за следващата година вече отлежава в парламента.

Този път Симеон Дянков предлага стажът за пенсиониране да се увеличава още от януари 2011 година с по шест месеца на година,  въпреки че социалните партньори се обединиха около идеята вдигането на стажа за всички категории труд да започне през 2015 г.

Този път финансовият министър си изми ръцете с натиск на Международния валутен фонд.

„Миналата седмица излезе и предварителният доклад на Международния валутен фонд, който явно казва, че заради демографското развитие на България и заради дефицита, който явно се е натрупал в НОИ в продължение на над десетилетие, те препоръчват още от януари 2011 година да започне това увеличение на стажа“, аргументира се Дянков. 

Той допълни, че „едно от предложенията на утрешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество ще бъде да се върнем към първоначалния вариант на Кодекса за социално осигуряване”.

Още по темата

Според финансовия министър сега е времето да се направят тези промени, за да няма проблеми не само през този мандат, не само през следващия мандат, но и през 2020 година.

„В крайна сметка правителството решава. Колегите от правителството знаят и разбират каква е ситуацията и ще подкрепят това предложение”, предположи Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: МВФпенсионна реформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков не ти трябва да вдигаш нито стаж нито възраст. Не ти трябва и да слушаш някакъв *** от МВФ. Махни от 2011г. осигоровките и вдигни ДДС.Преизчисли си разходната част - през ДДС и си пускай бюджета. ДДС плаща всеки в държавата тъй че ще се постигнат много по добри резултати в сравнение с тази тъпотия която дискотирате(стаж - възраст).
164
0
 
0
 
! Отговори
Обиден преди 13 години
Докога ще ни баламосват с някакви почти взети решения???? Нали затова вдигат вноските с 1.8% - за да не се пипа възрастта и стажа!!!!! Нали така се разбраха на тристранката? Кой вече си спомня за това договаряне преди месец? А сега и вноските ще вдигнат и пак говорят за стаж от 2011г. Кой ще му каже на Дянков, че прекалява с търпението на хората???
163
0
 
0
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
И не,не съм червен драскач,аз съм от онези изгубените 30% на Мухобойко заради некадърността им
162
0
 
1
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Прогнозата ми е, че ще изтрае до февруари Дянката. Първо, в края на годината не се сменя финансов министър (Костов е прав, че това ще означава провал на бюджета). Второ, през февруари всички ще са се озъбили съвсем, и Мухобойко ще се принуди да гръмне най-големия си бушон, за да не му отиде скоропостижно цялата инсталация
161
0
 
0
 
! Отговори
Яко преди 13 години
Човече пропагандата явно работи. Невярвай на всичко, което чуваш. икономист
160
0
 
2
 
! Отговори
?????? преди 13 години
Той нали ще си ходи, едва ли му пука за българите, които и без това са с най-голяма смърност.
159
1
 
2
 
! Отговори
Скорошен пенсионер преди 13 години
Добре, че прхвърлят тези 100 млн. в НОИ, та да ми плащат нормална миньорска пенсия от НОИ за сметка на данъците към държавата, защото иначе щях да взимам някакви си 180 лв държавна ранна пенсия от НОИ плюс около 50 лв (толкова са ми заделяли новите чорбаджии) от сметката ми в частния професионален фонд. Ама пусто все сме на пангара. Хем не разбираме, хем ни карат да протестираме. Засега истината е в ДЪРЖАВАТА! Запомнете го. Частика, ако може и гърбът ти ще съдере!
158
0
 
1
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Който желае нека отиде на новината от вчера *100 милиона от пенсионните фондове се вливат в НОИ* ,коментар номер 81 ------ А в днешната новина се споменава,че демографското развитие на българия и дефицита,който се е натрупал в НОИ в продължение на над десетилетие са причините за вдигането на възрастта за пенсиониране от 2011 година ----А КОИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ДЕМОГРАФСКОТО /НЕ/ РАЗВИТИЕ И ДЕФИЦИТА В НОИ - питам аз и КАК ТЕ ЩЕ СЕ ПОДОБРЯТ
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е то кой не е гледал ZEITGEISTA даже сега 3 част ще излиза януари даже
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dqnkov naistina veche AMAN OT TVOITE PROSTOTII
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
добро утро
154
0
 
1
 
! Отговори
ВиК преди 13 години
Пий баце, пий... то това ще ти остане - една студена водица. Лошото е, че и на нас това ни остава.
153
1
 
5
 
! Отговори
луднал преди 13 години
Значи, ако това стане всички на улицата. Полудях да гледам тоя ***, *** и безродник, докарал до фалит Грузия и изгонен от там с калашници. Тоя е пратен тука да ни закрие, ТОВА ЕЯВЕН ГЕНОЦИТ И НЕ ЗНАМ ДО КОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ. Ако не се вдигнем остава само едно...спасение навън!
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха *** некадърника е тоя във всички държави отложиха за след 2016
151
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСТАВКА ВЕДНАГА ЕНИЧЕР ДОЛЕН ПРОДАЖЕН КАК МОЖЕ ДА ИЗВЪРШВАШ ГЕНОЦИД НАД СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД
150
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще бачкате докато ***! Това не ви ли е ясно - така е при демокрацията и пазарната икономика.
149
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИДЕЯТА Е ПРОСТА ДА НЕ ДОЖИВЕЕТЕ ДА ПОЛЗВАТЕ ПАРИТЕ СИ КОЙТО СА ВИ УДЪРЖАЛИ ЗА ПЕНСИЯ НЯМА ТОЛКОВА ЛЕСНА КРАЖБА
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е ВИЕ ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ЗАБЛУДЕНИ ТОВА ЕНИЧЕРЧЕ РАБОТИ ЗА СБ И МВФ И ТО И ЗА ТОВА Е НА ТОЗИ ПОСТ ЗА ДА ВИ ОКРАДЕ ПАРИТЕ В ПОЛЗА НА БАНКЕРИТЕ
147
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ СБ И МВФ Малко справка за поразиите на двете организации работодатели на ДЯНКОВ:В Латинска Америка благодарение на МВФ и СБ и техните "реформи" броят на бедните почти се удвоява през периода 1980-2001 г., като от 120 нараства на 320 милиона.
146
0
 
3
 
! Отговори
Българан преди 13 години
Изтеглете си филма "ZEIT GEIST" специално -ва част и ще видите за какво става дума.Това което се прави в България се прави по стар и постоянен сценарий на Международния валутен борд и Световната банка(те са едно котило) и се прилага навсякъде по света за такива бананови републики като нас. Е, вече сме в Европейския съюз, значи сме Ябълкова република, бананите в Европа не са разпространени.