Влюбени дракони изкушават добрите християни

Църквата скочи срещу скулптура върху варненска чешма
9 ное 2010 14:21, Екип на Dnes.bg
562

 

Скулпторът Дарин Лазаров искал да зарадва варненските деца и изработил два влюбени дракона. Те са поставени върху чешма до басейна, в който тренират много деца.

Бдителни християни обаче съзрели в скулптурата клопка на Лукавия. Наливайки си вода, те се навеждат и неволно се покланят пред драконите, а за църквата те са символ на злото.

Сега Православната църква настоява да се сложи кръст над влюбените дракони.

Скулпторът обаче е шокиран, защото и през ум не му било минало, че може да бъде открит такъв подтекст в творбата му и вече съжалява, че е направил този подарък на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
532
0
 
1
 
! Отговори
Бдителен гражданин преди 5 години
Аз като бдителен гражданин достигнах до извода, че *** от БПЦ с техните Майбаси и швейцарски часовници за по 15000 лв. сериозно плюят в лицето на Бога
531
1
 
3
 
! Отговори
Logika преди 12 години
Maloumnata Cyrkovna logika....tolkova gi e strahe4e vs da ne zagubqt silata si nad horata 4e vsi4ko razlino e sataninsko...i Predi hoarata sa sy6testvuvali predi Hristiqnstvoto.... togava i te sa vqrvali v Drakoni i sa si jivqli ne sa iz4eznali nali?Taka 4e popovete da si piqt rakiqta i da si se vozqt v hubavite koli dadeni ot (gospod) i da zamyl4at.Zashtoto te qvno ne sa v te4enie s istoriqta....
530
1
 
1
 
! Отговори
megatron преди 13 години
tc,tc,tc, statugta e mnogo krasiva i e proizvedenie na izkustvoto i radost za decata neshto novo i krasivo vuv poshlata ni strana stiga sus tig naludni4avi izmislici za reptilska rasa ot kosmosa i prostotiite na nashite mutrizirani popove.Spored men trgbva da ima pove4e takiva statui vuv nashata strana da se radvat decata.
529
3
 
3
 
! Отговори
Аgni преди 13 години
Имам 3 въпроса към скулптора:1. Защо лъже хората че никога не е замислял творбата си като митичен или религиозен символ? По време на откриването на скулптурата е твърдял съвсем друго- че става въпрос за същества от геената на Хадес. 2. Защо не потвърди в прав текст че не е масон и че никога не би искал да бъде такъв? 3. Защо не се държи достойно, а търси вина в други хора за собственото си деяние? Дори и лоша да е оценката на хората- те имат право на мнение!
528
5
 
7
 
! Отговори
Естетка преди 13 години
В басейна децата плуват, като делфинчета и морски кончета. Колкото и изящни да са дракончетата, на това място са нелогични. Тези дракончета са пълно копие на китажските сувенири от полирезин. В България дракони имало ли е?!, пък били те влюбени, или разлюбени?! Ами и на мен са ми правили подаръци, които не са се вмествали в интериора ми и са отивали на ***, въпреки добрите намерения на подаряващите!
527
3
 
2
 
! Отговори
jes преди 13 години
Molq vi naistina da gi ostavim tam strahotni sa i vseki koito gi pogledne se usmihva tova e pokazatelno 4e sa krasvi i 4e lyha ot tqh lubov kakvo po hubavo ot tova
526
6
 
14
 
! Отговори
зоро преди 13 години
Драконите са страхотни, много красиви и изящно направени. Поздравления за скулптора и благодарности за подаръка.
525
4
 
7
 
! Отговори
O, Боже преди 13 години
Метрополитът изглежда глупав. :-)
524
6
 
9
 
! Отговори
? преди 13 години
Как"УЖАС"?И как така "Махнете ги"?Ти пък кой си????Аз искам да са там и да им се радвам!!!
523
11
 
6
 
! Отговори
! преди 13 години
UJAS!! Mahnete gi!
522
4
 
4
 
! Отговори
Мислещ преди 13 години
до: НЕ"Пътят към ада е покрит с добри намерения" - Така ли, ами да творим само зло, нали? Освен това ад няма!, нито пък дяволи - освен в акъла на някои тежко изперкали. А децата се радват на дракони, защото не разбират, но оценяват с красотата без идеологически критерии
521
2
 
4
 
! Отговори
12345 преди 13 години
до:НЕскулптУра е самата творба.СкулптОр е авторът.ПодарЪк,а не подарАк.Да се научим първо да пишем правилно!
520
13
 
6
 
! Отговори
НЕ! преди 13 години
УЖАСНА е! Каква красота, бе,скулптуре, ти очи имаш ли?! Пътят към ада е покрит с добри намерения...:( Искаме кръст над дяволите! А най-хубаво, вземете си подарака обратно и го сложете в стаите на вашите деца, те да им се радват...
519
6
 
6
 
! Отговори
kiril преди 13 години
Мили ми Дарко,да си жив и здрав! И аз не знам кога ще им секне тъпотията и малоумието на овчите глави,ама прости им..не разбират.Златни ръце имаш,хич да не ти пука!
518
8
 
9
 
! Отговори
adoudi преди 13 години
Много са сладки тези две дракончета. =)
517
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Символите на злото си спират колите до стените на храма. Поповете да не приказват много, че са превърнали градинката на Катедралата в паркинг.
516
9
 
9
 
! Отговори
december преди 13 години
еееее...... стига бе хора!??? склуптурата е страхотна! Това е изкуство...!поздравления за автора! ще е хубаво да се появат още подобни произведения...!
515
7
 
4
 
! Отговори
приказката преди 13 години
Това е Добрата Ламя Спаска и нейния възлюбен Спасун, които се радват на малкото си бебче Спасенце, а те са си чисто нашенски дракончета и, както показват имената им , са се спасили от злозамисли, защото вече са семейство.
514
7
 
6
 
! Отговори
Smisyl преди 13 години
Добре де, в толкова готически катедрали има изображение на дявола. Защо не са ги махнали още?? -АА, да те служат на църквата, защото карат хората да се страхуват от гнева Господен и ги "вкарват" в правата вяра.А вярата, мили духовници, е нещо интимно, нещо което не могат две лами, или два дракона да развалят.
513
9
 
7
 
! Отговори
Мислещ преди 13 години
Хаха- Библията та Библията. А нещо разум, логика, естетика, хуманизъм? Именно душите ни негодуват, защото нещо красиво и топло трябва да се отрича по такъв долен начин. Символи на сатаната, какво има в душата на хора, които виждат в едно красиво любовно послание символ на злото? Отрова! Та известрно е, че именно християнските чешмички се правят възможно най-ниски, та да се налага хората да се покланят. А после в същото християните вресливо винят всичко чуждо. Крадеца вика "дръжте крадеца