Пушим на инат

Преглед на печата за 2 юни 2012 година
Обновена: 2 юни 2012 09:31 | 2 юни 2012 09:25,
344
Пушим на инат
Снимка: Impact Press Group

Пълната забрана за пушене, която влезе в сила от 1 юни, е на път да се окаже "всяко чудо за три дни".

В първия ден България димеше като комин, "пушим на инат" - това е равносметката на в. "Стандарт".

Собствениците на заведения заобиколиха наредбата, свалиха панорамните прозорци и покриви, и създадоха необходимите предпоставки клиентите да запалят цигара. Защото са на открито.

Учениците пък пробваха да изкарат някоя глоба на директорите като пушиха в забранените зони в междучасията.

Не останаха по-назад и депутататите, които си направиха импровизиран пушком на жълтите павета пред парламента. Най-заклетите политически врагове дори си спретнаха партия на пушачите.

Темата е сред водещите и във в. "Сега", като народен избраник от ГЕРБ е изразил надежда пред изданието, че до края на годината пълната забрана за пушене на обществени места да се облекчи.

Член на ръководството на групата обяснява, че до няколко месеца ще се пресметнат загубите и ползите от новите разпоредби и едва след това може да се реши какво да се предприеме.

Но истината е, че в крайна сметка последната и решаваща дума има Бойко Борисов.

"След няколко месеца ще се види, че законът не работи в този му вид", заяви пък от парламентарната трибуна Корнелия Нинова от левицата, която също прогнозира поправки наесен. По думите й сегашните разпоредби ще останат само на хартия и са приети, "за да покажем пред Брюксел, че сме много праведни".

Защо държавата изтласка половин България боклук в името на поредната безмислена идеологема, наречена "здравословен начин на живот"?, пита "Стандарт" и допълва, че има някаква граница, до която трябва да се спре
дори и в грижата за човека. И нашите народни избраници май вече са я прекрачили.

"Дяволът се крие в успехите", пише "Капитал". Зад фискалните успехи, с които се гордее правителството, лежат загърбени проблеми.

Добрата новина е, че България, както и се очакваше, излиза от процедурата за свръхдефицит.

"Въпреки напредъка на правителството в прилагането на реформите предизвикателствата пред страната в основни социално-икономически политики остават като цяло непроменени", се казва в доклада, който оценява програмата за реформи на правителството. Неефективността на публичните разходи рискува дългосрочната устойчивост на публичните финанси, особено в областта на пенсионната и здравната система, където предвидимостта и стабилността се подкопават, твърдят евроекспертите.

Според тях данъчната система на България се характеризира със значително избягване на плащането на данъци и относително ниска административна ефективност. Сивата икономика е най-високата в ЕС и повече от два пъти по-голяма от средната. А Институтът за развитие на управлението отбелязва един многозначителен факт - от изследваните 59 страни България е на 57-о място по разбиране на необходимостта от реформи.

"Свалят цените на телефоните", съобщава "24 часа". Разговорите по фиксиран и мобилен телефон трябва да поевтинеят с до 40% от юли, заяви вчера шефът на Комисията за регулиране на
съобщенията Веселин Божков.

Според него това ще е следствие графика за намаляване на тарифите на едро, който регулаторът е приел в четвъртък. Той предвижда двойно намаление от другия месец, а от януари има втора стъпка с още по-ниски тарифи, което ще ги свали под средноевропейските.

Според коментар на "Сега" опозицията трябва да обяви спешно търг за харизматичен лидер. "Търси се опозиционният Бойко Борисов!", като дежурните кандидати за ролята - Жорж Ганчев, Яне Янев, Волен Сидеров, вече са просто изгърмени фишеци от барутната работилница на прехода. С царя секна и вносът на монарси. Конгресът на столетницата отложи търсенето за догодина. Вдясно пък било фрашкано с харизматични недоразумения от калибъра на Мартин Димитров, а единственият магнетичен, па макар и по зловещ начин, лидер - Иван Костов, бе отритнат от сините.

Според анализа до следващите избори ролята на опозиционен лидер волю-неволю ще бъде дадена на Меглена Кунева, колкото и неподходяща да изглежда тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
1
 
5
 
! Отговори
ПУШАЧ преди 11 години
ГЛОБИ за ПУШАЧИТЕ - ОКЕЙ!!!!!СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЗА ТРАФИКАНТИТЕ И РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ НА ДРОГА!!!!!!!!НАЛОЖИТЕЛНА ПРОМЯНА НА НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС!ГЕРБ СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ!!!!!!!!!!!!??????????
315
10
 
8
 
! Отговори
непушач преди 11 години
Пушачите са ***,които се самоубиват.............пука ми на швепса за тях, но не искам да им дишам отровите и аз. Затова да се тровят на открито........
314
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само грозните жени и скапаните мухльовци не пушат-това е факт.Затова се питам-защо хубавите и готини хора се тровим?Накрая ще останат само *** на тази планета.
313
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kakto vinagi nie sme protiv vsqka dobra kauza. Koe mu e hubavoto i priqtnoto da pushi edin chovek? Da trovite sebesi si i drugite okolo vas tolkova golqmo udovolstvie li vi dostavq. Nai mi e jalno da gledam po zavedeniqta maiki s malki deca, da pushat bez da se pritesnqvat ot fakta, che trovqt decata si. Ne mislq, che tova e nai dobroto na koeto mojem da nauchim decata si. Shto za narod sme ne znam, edva li v drugite durjavi se pishat takiva kometari... OSUZNAITE SE MALKO!!!
312
5
 
14
 
! Отговори
дискриминиран пушач преди 11 години
къф цял свят са забранили пушенето!? в 6-7 европейски държави и неколко щата в америка има забранитони, селяка комплексиран си ти, баце - нищо против да не се пуши в ресторанти, ама в барове и кръчми изнежнени калъфки, като тебе немат работа. и още нещо - значи във Виена мога да пуша в един от многото паркове и т.н., а тука не
311
15
 
15
 
! Отговори
304 преди 11 години
Искам да уточня само няколко неща - първо, съм жена, второ, ние с приятелката ми бяхме именно в "непушаческата" зала - ако това може да се нарече отделената със символична преграда масичка... Седнахме там само, защото на нея й се прияде торта, освен това я боляха краката. Тя точно затова не влиза в заведения, откакто забременя - защото рискува да удушат нероденото й дете!!! Отношението ви не е нетолерантно, сгрешила съм, срамно е.
310
4
 
6
 
! Отговори
Яне Гоголак преди 11 години
до 334 Наистина това няма нищо общо с пушенето,но това са по важните проблеми за българина,отколкото пушенето!!!
309
4
 
5
 
! Отговори
до 332 преди 11 години
Глупости!!!!Изреденото от теб няма нищо общо с пушенето. По тази логика на всяко нередно нещо ще се намерят оправдания с нещо друго ,но по -тежко... И ДА ВАЖНО Е ДА НЕ ПУШИМ!!!!Да не тровим децата си , да им дадем поне бъдеще ако нямат настояще!
308
17
 
12
 
! Отговори
д-р Хаус преди 11 години
По цял свят белите държави забраниха пушенето само нашите аборигени се изживяват като невероятни жертви. И, естествено, както винаги политиците са виновни. Иначе всички се оплакват, че нямат пари, но могат да отделят по 5 лв. дневно за цигари. И смърдят като ***.
307
9
 
46
 
! Отговори
Яне Гоголак преди 11 години
Нищо, че децата ни са с чалга-манталитет, неграмотни и арогантни! Нищо, че 2/3 от храните в магазините са отровни! Нищо, че безработицата расте, мъже се самоубиват защото не могат да нахранят децата си, родителите ни ровят в ***, *** и наркомани убиват за 5 лева, кучета ядат хора по улиците, комини и ауспуси бълват отровни газове ежесекундно, нищо, че няма лекари и болниците приличат на морги, нищо, че образованието е бедния роднина и бълва неграмотници, нищо, че няма правосъдие - НИЩО!!! ВАЖНОТО Е ДА НЕ ПУШИМ
306
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да не пушим на спирката, ама ще ги храча едни мазни!
305
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** работа, утре ще се появи някоя луда група в обществото, която ще почне да ни обяснява, че им вредят вълните от мобилните телефони и безжичните рутери и ще поискат да се забрани използването на мобилни телефони и безжичен и-нет на обществени места :)))басиНямам нищо против държавата да забранява каквото иска на местата които са неина собственост, обаче да вземеш и да налагаш подобни забрани в частен бар, построен с частни пари върху частна земя е малоумие
304
5
 
19
 
! Отговори
до 328 преди 11 години
"нормален човек" Това някакъв майтап ли е с ника ти? Дори да си непушач от коментара ти лъха на омраза и комплекси. Това ако за теб е нормално за мен не е.
303
23
 
13
 
! Отговори
нормален човек преди 11 години
Как се кефяяяяяяяя , на ви , комини миризливи гнусни .
302
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бунаци!Утре може да ми забранят и кафето,а другиден и пиячката.Няма да стане тази работа драги ми господа.Ще си пуша когато и където си искам.Айде да видим кой ще дойде да ми каже нещо.Само знам,че ще съжалява до края на живота си за грешката.
301
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм активен пушач, но съм ЗА забраната!
300
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слагай противогаза!
299
20
 
12
 
! Отговори
.. преди 11 години
Моля пушачите навън ,че одимиха сайта. :)
298
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези,които не пушат що не си вземат раниците и не се изселят в чистите Родопи?Там въздухът е прекрасен и ще живеят не вечно,но дъъъълги години.Оставете ни нас пушачите да се тровим тук по баровете,а и с този смог...Тук не е за вас,загрижих се за вашите бели дробове и затова ви давам този съвет мили мои умни съграждани.Хващайте горите и нашите зелени планини и Господ здраве да ви дава!
297
11
 
19
 
! Отговори
до бачкатор преди 11 години
Не можеш ли да разбереш ,че никой не ти забранява да пушиш, просто не бива да нарушаваш правата на тези които не пушат!