Огромни бонуси раздавали в "Пирогов"

75 000 лева ДМС взела медицинска сестра за три години
Обновена: 2 юли 2012 13:38 | 2 юли 2012 10:28,
111
Огромни бонуси раздавали в "Пирогов"
В болницата били констатирани много нарушения. Снимка: "Пирогов"

50 000 лева бонуси за три години е взел главният счетоводител на “Пирогов“ Зоя Маджарска, става ясно от доклада на Инспектората на здравното министерство, с който bTV разполага.

Преди около месец здравният министър Десислава Атанасова оповести, че в лечебното заведение са констатирани нарушения, свързани с обществените поръчки и договори на служители.

Подписът на главния счетоводител липсва от почти всеки счетоводен документ - като договор за обществена поръчка при закупуването на апаратура или ремонти.

Още по темата

Началникът на сектор Обществени поръчки в болницата пък е получил допълнително възнаграждение от 10 хиляди лева. Електротехник е успял да заработи за четири месеца над 9 хиляди лева.

Медицинска сестра пък е получавала по четири бонуса месечно. Неля Стойчева е получила 75 000 лева над заплатата си за три години.

Медицинската сестра обаче отрича да е злоупотребила с парите и длъжността си.

В доклада е направена констатация, че служителите в отдела за „Финансово-счетоводно обслужване" получават твърде високи заплати за позициите си.

Сумата, определена като допълнително възнаграждение за всички служители в счетоводния отдел за последните три години, е над 420 хиляди лева. Размерът на хонорарите е определен еднолично от директора на "Пирогов" професор Димитър Раденовски.

Сериозни нарушения са открити в сключените договори за обществени поръчки в болницата. В доклада се посочва, че при обявен конкурс от три фирми печели четвърта, която не фигурира в списъците с кандидатите.
Тя е класирана на първо място, но до нея реално не е отправена покана за участие.

Веднага след първото изнасяне на данни за нарушения в “Пирогов“ от здравния министър Десислава Атанасова от лечебното заведение заявиха, че това е опит да се дискредитира болницата.

Здравният министър днес категорично отхвърли тези твърдения. Атанасова обясни пред БНТ, че принципал на болницата е здравният министър и в качеството си на такъв трябва да е наясно какво става и във финансовата, и в медицинската дейност на лечебното заведение. По думите на Атанасова точно това е целта на проверката.

Тя отново подчерта, че друга такава инспекция в лечебното заведение не е правена до момента. По думите на Атанасова през 2009 година има проверка, но констатираните тогава нарушения не са отстранени и до момента.

Министърът за пореден път повтори, че болница “Пирогов“ е стандарт за качество в спешната медицина. Въпреки това според нея има факти, които говорят за редица нарушения. Това са нарушения в обществените поръчки, по реда на тяхното провеждане.

Атанасова допълни още, че днес ще бъде представен нов борд на директорите в болница „Пирогов” и ще започнат да вземат мерки за отстраняване на констатациите.

На 21 юни здравният министър обяви промени в ръководството на болницата. Броят на членовете на Съвета  на директорите на лечебното заведение се увеличава от 3 на 5 души. Новите му членове са Звездица Велизарова, Стефан Белчев, проф. д-р Петър Николаков и Гергана Кирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
nia преди 11 години
ЗА ЖАЛОСТ ПИРОГОВ ДНЕС СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДНА ОТ НАЙ КОРУМПИРАНИТЕ БОЛНИЦИ,НЯМАШ ЛИ ПАРИ НИКОЙ НЕ ТИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ. НЯКОИ ОТ ДОКТОРИТЕ ПОЛУЧАВАТ 5-ЦИФРЕННИ ЗАПЛАТИ,ОГРАБВАЙКИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И МИЗЕРНИТЕ ДОХОДИ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ,ЗА КОИТО КОДЕКСА НА ТРУДА И РЕЖИМА ЗА ПОЧИВКА СА ТАБУ!
96
0
 
0
 
! Отговори
Joro преди 11 години
estestveno te v pirogov drugo neznaiat osvem za grabat pari a morgata e prepulneta
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Towa e edna platena selska kuchka
94
1
 
0
 
! Отговори
сергей преди 11 години
Миланов-този крадец от времето на Софиянски и той има думата. Жалка България управлявана от крадци и непочетенни хора. Раденовски да плаща заплати на приближените си, от своите пари, а не от нашите. Ремонтите на болницата му трябват, за да отклонява пари и работници към неговия палат в Горна баня. Освен апартаментите на Цар Борис и Витошка още кой знае колко има този честен лекар. Господ да е справедлив към него.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И къде се скриха като мишоци тези от МЗ (и пръдлата) днес,когато дойдоха в Пирогов парламентарната комисия на НСКъде сте бе мишоци и лобисти...
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ако разделим 50 000 лв на 36 месеца, какво излиза = малко над 1000 лева. О ужас????А известно ли е на пръдлата, че в Пирогов се води освен счетоводство на цялото търговско дружество, но и се разпределят приходите и всички разходи по отделно на всяка клиника и отделение, т.е. се водят още 70-80 счетоводства.И за аматьорите, които пишат: Бюджет... , дружествата регистрирани по Търговския закон (Пирогов) няма бюджет, получава пари само за свършена работа.
91
2
 
4
 
! Отговори
Л преди 11 години
Не знам за бонусите, но да обърнат малко внимание на персонала си. Не може да си спешен случай, а те да ти казват: "Уф, личен лекар нямате ли си?" или "Ами аз отивам да пуша сега..." !!! И това са хора полагали уж Хипократова клетва... Каквото ни Правителството, такава ни и Медицината, Публичните сектори, а за Администрацията, да не говорим...
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На кого ли ми приличат с тези огромни бонуси? Ах, да, на управляващите хайлази и на техните държавни 'калинки'. Те са майстори да заграбват бонуси по време на криза.
89
0
 
2
 
! Отговори
пациент преди 11 години
в тази болница има и добри лекари , но има и убийци. Пазете се от хирурзите : Попов,Цеков,Ковачев - 3 та хирургия , съдовите хирурзи: Росен Стойчев и Тодор Георгиев.Да не дава Господ да ви среща с тях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
88
3
 
3
 
! Отговори
КНК преди 11 години
Не е луд този,който яде баницата,а този който му я дава!!!Т.е. НИЕ. АКО БЕШЕ ДОВЕДЕНА ДО КРАЙ РЕФОРМАТА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ,ВСИЧКО ТОВА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ И ВИЕ НЯМАШЕ СЕГА ДАПСУВАТЕ НАЛЯВО И НАДЯСНО!!!За това ви говори непрекъснато ИВАН КОСТОВ!!!Затова го плюят "чрвените" и техните "клонинги"...КОСТОВ ВИ КАЗВА ЯСНО : ПРИЛАГАНЕТО НА РЕФОРМИТЕ ЗНАЧИ ЗАКРИВАНЕ НА МАФИЯТА!!! А цели 3 правителства след него не правят реформи!!! ЗНАЧИ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА МАФИЯТА ПРЕЗ 2001 И СЕГА
87
1
 
9
 
! Отговори
Баба преди 11 години
В ПИРОГОВ ВЗИМАЛИ БОНУСИ, А В МИНИСТЕРСТВАТА НЕ ВЗИМАТ ЛИ?
86
3
 
5
 
! Отговори
не син преди 11 години
Една от най-гнусните *** в страната е наглеца т.н. " доцент "?? Миланов
85
2
 
3
 
! Отговори
алекс преди 11 години
Целта им е една МАКСИМУМ ПАРИ ! Най адаптивната мафия,използват необходимостта от лекари ! Средствата са всички възможни без значение законни ли са ! Чрез пътеки,обществени поръчки,лекарсва,ремонти,фалшиви диагнози,избор на екип,откровен рекет и т.н. !
84
1
 
5
 
! Отговори
до 97 от славянин преди 11 години
Прав си, тези нямат никакъв интерес да си здрав и да не ходиш при тях да се ''лекуваш''! Искат да ти внушат, че без тях ти даже не можеш да дишаш, толкова са ''необходими'' за твоето здраве, абсолютни шмекери, измамници и направо ***, разбира се има и минимални изключения от това правило!
83
2
 
12
 
! Отговори
не син преди 11 години
Те не са дори търговци,това са мафиоти ! Използват ситуацията в която е изпаднал пациента и чрез принуда / рекет / изсмукват парите му ! Оцеляването на пациента е без значение !
82
2
 
7
 
! Отговори
Лила преди 11 години
Парите и рушветите за докторите и болниците, а болните - в моргите.
81
4
 
8
 
! Отговори
! преди 11 години
*** в бели престилки!!!
80
1
 
11
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Откакто ''здравеопазването'' се превърна в бизнес и търговия аз не ходя при тези да ме ''здравеопазват'' и ''лекуват'' просто защото не вярвам, че търговци могат да правят това! Здравеопазвам се сам с природни и езотерични методи, не ползвам ''здравна помощ'', не плащам здравни осигуровки и не съм слагал и най-безобидното хапче в устата си от месец април 1995 година! Съветвам и другите да вярват поне малко в природата и в собствения си организъм, че може да се справя сам!
79
1
 
5
 
! Отговори
СМЯХ преди 11 години
И *** КРАДЯЛИ смях във залата, да дойдат и да видят как се краде и да не се излагат със крадени железа и кабели ,да дойдат и да се учат *** и да видят ,че ние сме майсторите по кражбите а не са те. Все пак добре е ,че са неграмотни щото ако са за нас нема да има.Ние можем да крадем здраво със химикало бре а те глупавите се излагат мамаму стара.
78
1
 
6
 
! Отговори
triete преди 11 години
Р. Овч, не го мислете ,...той има пари за десетки петилетки и цени на тока в левове, не във стотинки....Опа, те на него Бушовете могат да му го дадат на аванта, нали подписа договора с Газпром....Експертите си казаха думата, защо *** продължават като стар грамофон да си лаят??? Едно, въпрсче имам към "другарите"...Аве защо любимите ви вождове си гласуваха ЗАКОН в края на мандата за оневиняване от евентулни "грешки" в управленито си. Незнам дали има подобно нещо и на други Соц планети....