Въоръжен заплаши лекар от варненската спешна помощ

Екипът бавел превозването на възрастна жена с инсулт
2 яну 2013 13:10,
53
Въоръжен заплаши лекар от варненската спешна помощ
Снимка: БулФото - архив

Лекар от варненската спешна помощ бил заплашен с убийство от близък на възрастна пациентка, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в града.

Екшънът се разиграл в първия ден на 2013 година следобед, когато екип на спешните медици пристигнал на ул. „Милосърдие”, за да прегледа пациент. Оказало се, че се касае за жена на 78 години с исхемичен инсулт, която трябвало да бъде транспортирана до университетската болница „Света Марина”. 

Лекарският екип поискал помощ, за да свали болната до линейката. Тогава близък на жената започнал да сипе обиди и да ругае медиците. Това продължило до пристигането в болницата. Там обаче афектираният мъж извадил пистолет и извикал „Имам оръжие, ще ви застрелям на място”.

Той разярено обяснил, че болната била закарана в „Света Марина” изключително бавно и мудно, а линейката дори спряла на червен сигнал на светофара. На мястото на инцидента по сигнал пристигнал екип на Второ районно управление на варненската полиция, който открил пистолет в бесния мъж. 

Заплашеният лекар е подал жалба пред органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
мислете преди 11 години
Лекаря отишъл да помогне .....този с патлака трябва да се осъди и за опит за непредумишлено убийство защото в този момент е застрашил живота и на болната......прокуратурата има ли право да се самосезира при тази ситуация?!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do40, abe q kaji kolko plashash za zdrave v taq germaniq, a drugite da vi pitam rabota n doktora li e da vi makne kadavrite po stalbite ili da kara lineikata
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
надявам се едно 8 годинки в панделата по бързата процедура ще бъде много реална присъда за тоя *** с пистолет
43
0
 
1
 
! Отговори
vehtiya преди 11 години
Може би това ще помогне: peticiq/protectthedoctor
42
0
 
3
 
! Отговори
продължение от 43-ти преди 11 години
И законът винаги е бил такъв.Само дето някой хора сега имат оръжие.Други пък плюят наред без да се замислят в стил"Бай ***".Някой медии са много активни в тази кампания.Само ,че заради това в София няма кой да се качи да работи в линеиките.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласно закона за движение по пътищата линейката може да премине на червен сигнал на светофара,но ако причини катастрофа виновен ще е водача на линейката.А колото до свалането до линейката нека тези дето пишат отрицателни коментари да напишат дали са опитвали двама човека да свалят по стъпалата лежащ в одеяло човек.Става ама ако са 4-***.Осабено от по високите етажи.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дами и господа не се оплаквайте, каквото посееш това ще пожънеш. Честито! Тази здравна система кой я въведе, Кой създаде НЗОК, кой направи болниците търговски дружества - депутатите които Вие си избрахте. Честито демокрация , честито свободна конкуренция, Честито щастливи кокошки. Имаш пари лекуват те и ти се усмихват, нямаш пари умираш, като не сте съгласни излезте на площадите защо си седите на топло?Хайде със здраве чистата новата 2013г.
39
0
 
3
 
! Отговори
До 37 от ка преди 11 години
Бакалавър по икономика учил 4 г-ни работещ в финасова институция взима над 1500 лв и ако сгреши натиска копчето изтрива и оправя бъркотията. Ако лекарят сгреши дали ще може да се поправи? Затова учат 7 -8 години и трудът им както и отговорноста трябва да е достойно заплатен. Друг е въпроса че в държавата има лекари дипломирани с 3 и дипломирани с 6, които имат равен старт и възможности в БГ. Отличниците избягаха,останаха тройкаджиите, а осъден ефективно лекар няма и кой е виновен, че няма закони
38
1
 
1
 
! Отговори
Румяна Г. преди 11 години
Намирам за много хубаво,че български лекари и мед.сестри работят в чужбина,защото тук ще видят как наистина се работи и такива неща са просто немислими.Тук пациента е на пъро място,посрещнат учтиво,с усмивка,с подаване на ръка.А са болниците да не говорим,все едно,че си в хотел,с няколко видове меню и кафе и сладкиш след обед.Така е тук,в Германия, а в България се дават 2 филийки хляб и кис.мляко.Но най-грозното е отночението на персонала.
37
2
 
11
 
! Отговори
Русенец преди 11 години
Преди не повече от 10 дни. В русенската болница съм, при приятел на 12-ти етаж /неврологично отделение - обичайно там са инсултите/.С очите си видях, с ушите си чух - Узунов се казва лекаря, развика се на едни притеснени хорица, които водят техен роднина в носилка - напикан бил, не знам си какво. Като че човек с инсулт трябва да му дефилира като на ревю. А роднините му, хората ошашавени .... ей, идеше ми да вкарам два юмрука в докторската муцуна !!!
36
3
 
6
 
! Отговори
Спокоен преди 11 години
Истината е, че ако си внесем китайски шамани, пак ще са по добри от нашите некадърници. Не знам дали и в Африка има толкова некадърни лекари. Не знам къде се къса нишката - некадърно обучение ли, чист мързел и гьонсуратлък ли, но в България просто няма лекари ...
35
0
 
6
 
! Отговори
до ка преди 11 години
Естествено, че ще го обвиняваме: достатъчно големи са били, когато са решили да го учат това - да са мислили. Ако не им харесва, нека заминат в чужбина, или да се преквалифицират. Не може да си лекар, да си отговорен за човешки живот и да използваш за оправдание това, че ти плащат малко.Съгласна съм, че здравеопазването ни е под всякаква критика, но това не освобождава всеки един, който работи в тази система, от отговорността към собствените му задължения
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не съм бил свидетел на сходна случка, щях да повярвам, че психопат заплашва невинните лекари. НО лично видях как при инсулт лекарите ти казват намери едно одеяло и свалете пациента до линейката и не си мърдат пръста. Това носилка ала бала няма такива работи! Мизерна държава сме и това си е! Затова аз съм против лекарите да имат специална защита, защото и сега са големи ***!
33
4
 
8
 
! Отговори
ЧНГ-2013 преди 11 години
ЗАЩО ЛЕКАРЯ СЕ ОПЛАКВА,КАК НАЛИ В НАЙ БЛИЗКИТЕ МИНУТИ СА РАШАВАЩИ ПРИ ИНСУЛТА,ТОЗИ ЛЕКАР НАИСТИНА ЗАСЛУЖАВАЛ ДА БЪДЕ ЗАПЛАШЕН ДОРИ САМОРАЗПРАВА,Е ДА НЕ Е БИЛ ПРОСТРЕЛЯН ПАК СЕ УТАРВАЛ,ЗАСЛУЖИЛ СИ,ТЕ СА УБИЙЦИ,КОИТО ВСЕКИ ДЕН КАТО ПОПОВЕТЕ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИТЕ ЗА ПАРИ,А ПОПОВЕТЕ КАНДИЛАТА
32
7
 
8
 
! Отговори
ка преди 11 години
Стига сте обвинявали лекарите, погледнете системата. Замислете се кой ги направи такива.Здравните заведения вече са търговски дружества, а какво правят търговските дружества печелят. Някой знае ли колко години се учи за да станеш лекар и как се връща тази инвестиция с мизерните заплати, които им определя държавата с лимити за изследвания и болничен престой, без профилактика, без ясна концепция, какво здравеопазване, каква спешна помощ,какви пет лева това е геноцит и за него не са виновни лекари
31
2
 
5
 
! Отговори
boqn4o, до 31 преди 11 години
Ооооо, сега ще ми казвате и как да говоря в свободното си време ли? Айде чао ви и нека 2013 година бъде изпълнена с по-малко злоба ;)
30
5
 
6
 
! Отговори
varg преди 11 години
Аз бих направил същото.Лекарите са убийци
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До boqn4o, до Азако си ,,ЛЕКАР,, най-малкото няма да използваш обръщението ПИЧама нали българско селско ***
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
28, то и Кадафи така разправяше пък друго го застигна. На хората им е писнало от наглост, безхаберие и непрофесионализъм. Никой няма да се вади пистолети ако т.н. държавни служители си вършеха работата.
27
10
 
13
 
! Отговори
До 24 преди 11 години
Всеки, който вади пистолет и заплашва да стреля по държавен служител, е терорист. И трябва да бъде третиран като такъв. Ако оправдавате такова поведение, вие сте също терористи. Единственото, което ви различава от истинските терористи е липсата на оръжие и кураж да претворите в дела изродските си намерения. ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ В ЗАТВОРА!!! Ако искаме да имаме изобщо общество някакво, а не мутромилиционерска сбирщина.