Кунева кани българи в 6 държави за наши студенти

Сред тях са Молдова, Украйна, Албания
15
Кунева кани българи в 6 държави за наши студенти
Снимка: архив, Ройтерс

Министерството на образованието и науката започва информационна кампания сред българските общности в чужбина за набиране на студенти, докторанти и специализанти, които желаят да продължат образованието си в нашите висши училища за учебната 2016-2017 г.

Информационните дни ще се проведат от 14 до 31 март 2016 г. в Молдова, Украйна, Албания, Косово, Македония и Сърбия, съобщиха от ведомството.

Три групи от експерти ще посетят тези страни, за да разясняват чрез беседи, рекламни и информационни материали реда, условията и възможностите, които България предоставя за обучение в държавните висши училища.

В работните групи за информационните дни, освен експерти от МОН, ще се включат и представители на Държавната агенция за българите в чужбина и на държавните висши училища. Предвидени са срещи с кандидат-студенти, родители, учители и други заинтересовани страни.

Първият лъч ще посети Македония, Албания и Косово, вторият – Молдова и Украйна, а третият – Западните покрайнини /Република Сърбия/.

Кампанията се провежда за пета поредна година. По предложение на българските посолства в Македония, Косово и Албания тази година за първи път ще се проведат информационни дни в Скопие, Призрен и Корча.

Досега в нашите висши училища се приемаха до 400 студенти и докторанти. Очаква се тази година до 1000 българи, живеещи извън България, да се запишат за обучение в нашите висши училища. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: образованиеМОН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 8 години
Така може да се попълнят само местата в НСА,защото животът в България изисква значителни умения по оцеляване.
10
0
 
17
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
откъде взимате такива цифри 1000 бг студениабе стига с тези американски лъжи да мамите хората и да агитирате с лъжи омръзна ми да ви чета лъжите подли сащ ***
9
0
 
18
 
! Отговори
naTpuoT преди 8 години
Ще бъдат фиктивно записани и някой ще прибере парите на данъкоплатците ... издишате Кунева, издишате!!!
8
1
 
20
 
! Отговори
SS преди 8 години
от т.нар."кампания" няма абсолютно никаква полза, такива студенти по принцип не не трябват, БГ не може да задържи собствените си студенти. Обаче некви чиновници в МОН добре си пълнят гушите с европейски пари покрай "разясняването", и свързаните с това командировки
7
1
 
21
 
! Отговори
2016 преди 8 години
Още не съм чувал за страна от която местните бягат да учат навън, а млади хора от чужбина (пък било от Молдова) да идват да стават студенти в нея?! А БГ вузовете действително са пълна трагедия...
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наште бягат в чужбина и скоро ще почнат да приемат и африканци за да не закриват ВУЗ и да не уволняват професори и доценти до пенсия.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
целта им е да привлекат хора които не могат да излязат на запад ... иначе не виждам защо някой би дошъл да учи в БГ ако може да учи на запад.Идеята ми се струва глупава ... изкуствен интерес към непрестижно образование.Ако ли пък си мислят, че така ще докарат млади, бели хора да работят и живеят в Бг сметките им ще излязат криви
4
7
 
20
 
! Отговори
добра инициатива преди 8 години
нека да идват повече!
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха, да не са луди да дойдат
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато нейните деца....или на тези от елита ходят да учат там и да вземат диплома която може би не ги признават във останалия свят....тогава да ходи да ходатайства
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!

Спонсорирани публикации