Бурките на летището – добър опит за проверка

Служителите реагираха правилно, доволна е Бъчварова
28 окт 2016 14:52,
24
Бурките на летището – добър опит за проверка
Снимка: Bulgaria On Air

Добър начин за проверка. Така вътрешният министър Румяна Бъчварова нарече експериментът на телевизия Bulgaria On Air с бурките и мнимия пътник на летището.

Още по темата

"Това беше една провокация. Мисля, че нашите служители са реагирали правилно и навременно. Този подход с мистериозния клиент или пътник е добър начин да се получи информация за състоянието", посочи вътрешният министър и допълни: "Полагаме всички усилия те да бъдат тренирани, инструктирани".

Само преди дни експеримент на Bulgaria ON AIR доказа, че новият закон, който забранява бурките в цялата страна, не работи.

Произволно репортерите под прикритие Гергана Венкова и Гергана Костадинова влязоха в район "Лозенец" на Столичната община. Безпрепятствено двете стигнаха до етаж 6, където поискаха  да си платят данъците.

Следва спирка Летище "София". Според законите в страната аеропортът е стратегически обект от национално значение и охраната там е засилена. След атентата в Истанбул властите у нас разположиха денонощен екип на жандармерията.

Присъствието на хора с дрехи, скриващи лицето, не притеснява обаче нито граничните служби, нито редовните полицаи. След половин час, прекаран на Терминал 1, дежурен екип спира маскираните репортери на метри от летището, но... нищо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващата стъпка е - един чувал на главата и гол от кръста надолу.Да видим по кой закон ще те спрат - за закрито лице, или за неприлично поведение (гол *** и карантии).Дали път тогава баш министершата ще благоволи да предприеме нещичко?
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на летището ме накараха да си махна шала от врата и да събуя обувките тях събличат ли ги
19
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Щяxме да се учудим ако се бе случило обратното
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"реагирали правилно и навременно". Как? Като не са направили нищо? Вярно, че в тзи система бездействието се поощяяа, какво друго да се очаква от тях?
17
0
 
2
 
! Отговори
Абе Вера преди 7 години
защо споменаваш имената на тези две българки. Като нищо някой ислямист може да ги осъди, че се подиграват с религията му. Журналисти под прикритие трябва да бъдат добре защитени.
16
1
 
4
 
! Отговори
Проверяващ преди 7 години
Бях в Хелзинки и попитах за БХК. Там никой не знае и не е чувал за такава организация, в Общината на града ми казаха, че няма такова регистрирано дружество във Финландия и че същото би трябвало да е НЕЛЕГАЛНО. Посочи за пример, че във Финландия също не може да се регистрира дружество, комитет или организация на име Финландски Софийски Комитет, ако не извършва някаква СЪВМЕСТНА ДЕЙНОСТ между двете страни и съответните градове. Изрази съмнение, че може да става дума за пране на пари.
15
0
 
12
 
! Отговори
Nenormalni sme преди 7 години
В всяка друга страна Бъчварова отдавна да е уволенена, а тя ми се кикоти все едно прави социологически проучвания
14
0
 
11
 
! Отговори
до номер 4 преди 7 години
Как да не става за нищо полицията бе брат ! Стават да скачат през два месеца за по високи заплати за пенсийки и милион други привилегии !
13
0
 
9
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Смее ли Бъчварова да не е доволна. Ако ги бяха проверили после БХК щеше да ги самосезира до гроб.Това си е правилния не дескриминационен, либерален, не расистски, глобализационен, приятелски подход. Трябва да се защитават тези хора.Не ни трябва Полиция - да се разформирова....Имаме си БХК - да Живей!!!!
12
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 7 години
да а после риват за още пари ,че им били малко, че се преуморявали от работа да да
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия приеха закон за забрана на бурката, комисии в парламента, дебати, първо четене, дебати, второ четене, пак дебати, кюфтета, дебати, гласуване и сега какво - оказа се, че никой не носи бурка. От немай каде пуснали една журналистка да се дегизира с бурка и я пускат всеки ден по новините.
10
0
 
17
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
И кое е добре Бъчварова,властите не си вършат работата за която им се плаща,много хубаво.Няма уволнени,няма наказани а всичко е дори заснето Баси държавата.
9
0
 
23
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Безполезната полиция и министърка.
8
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То в България май само тази журналистка носи бурка, да оправдае потрошениет пари за изготвянето на закона. Иначе никой е България не носи бурка, даже в мюсюлманските страни не носят освен при приятелите от Саудитска Арабия.
7
5
 
6
 
! Отговори
Българин християнин преди 7 години
Браво на полициате. Браво български лъвове! Ловете бурките! Да живее Българияяяяяяяяяя!
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия с коланите с екслозивите на ходят с бурки, не са толкова глупави като теб да бият на очи.
5
0
 
30
 
! Отговори
Ами така ще реагират преди 7 години
служителите, защото в BG законите не се спазват, те са само на хартия за пред ЕU
4
0
 
39
 
! Отговори
позор преди 7 години
Господ да ни пази полицията явно за нищо не става и вяра не може да им имаме....
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази е луда.
2
0
 
49
 
! Отговори
гола вода са преди 7 години
Кое му е правилното реагиране,1 час да се разхождаш без никой да те провери ли?този МВР министър ни прави на луди вместо да си признае че служителите са некадърни и не познават законите!