Хлор, желязо и метан… Какво има във водата в басейна?

Кога къпането на градските плажове може да бъде опасно за здравето
25 юни 2017 10:05,
14
Хлор, желязо и метан… Какво има във водата в басейна?
Снимка: архив "Булфото"

Какво съдържа водата в басейните на градските и извънградските плажове? Този въпрос излиза на преден план в началото на летния сезон и с покачването на температурите.

В началото на юни стартираха проверки за чистотата на басейните. Експертите проверяват за наличие на ешерикия коли, колититър, стафилококов титър. А също и за хлор, желязо, метан и др.. В определени количества тези вещества биха навредили на здравето на хората в басейна.

Важни за благоприятното състояние на водата са нивата на PH и хлор. За това отговорност носят собствениците на басейните, информира “Нова телевизия“.

По стандарт на здравното министерството нивата на хлор трябва да са от 0,2 до 0,5, а на PH - от 6,5 до 8,5.
Завишеното PH можем да забележим по мътната или със зеленикав оттенък вода.

Освен с препарати, чистотата на водата се поддържа като постоянно се подменя с нова, защото силната миризма на хлор може да изгони клиентите.

Дерматолози съветват за по-голяма безопасност да изплакваме тялото си с вода от душа веднага след излизане от басейна. А след това да нанасяме овлажняващи средства върху кожата си.

"Когато се спазват хигиенните норми, не е проблем и малките деца да влизат в басейните", категоричен е дерматологът доц. Развигор Дърленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И урина има - обичам да пикая в бесейна, след като пия бира! По-удобно ми е, защо да ходя до тоалетната, след като басейнът е пред шезлонга ми...
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рагин - алчната невежа слуга на така наречения "бизнес", мисли се само за бърза сигурна печалба, но не и да предлагаме луксозни естествени услуги на висока цена за цивилизовани хора, които не са само богаташи и пияни. За културни хора! Всички трябва да спечелят еднакво, много крадци, завиждат си!Стилът на туризмът е стилът на собствениците му и управляващите!Селяния!Морето е гнусно от поне 30 години.Кой може да се довери на басейн?! Гнус!
9
0
 
4
 
! Отговори
Фики преди 6 години
Работил съм в хотел и да ви кажа хвърля се много хлор, щото водата скъпа, а старите държавни басейни са много по-добре щото се влива постоянно чиста вода, но народа стана гъзар.
8
2
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Желязо и други минерали е нормално за водата, метанът е от п.р.ъ.д.н.и.т.е на къпещите се, хлорът е за дезинфекция.
7
5
 
6
 
! Отговори
ПАзете се преди 6 години
Масови е убиици от това нагло престъпно МИнистерство тровят милиони с хлор токсични съединения хвърляни едно към гьоторен в питейни и лечебни води . убиват милиони с инсулти,инфаркти,диабет,рак и скоротечен рак от разтворени с хлор токсични химикали течащи вместо питейна вода пост чернобилски и други радиоактивни канцерогенни ***.НАслагали са камери чре з които контролират проникването на токсичните разтвори в телата през кожата и лигавиците.Диверсантите са англоговорящи.ИМА СПИН Активни
6
1
 
10
 
! Отговори
арести за убииците преди 6 години
Наглите престъпници бяха корумпирани от вносители на спец отровни преапрати за басейни.. Министерство на здравеопазването не разполага с лаболатории за биогеохимичен анализ на води. Проверяват за бактерии .НАшите горещи минерални изворни води не се нуждаят от ХЛОР ТОКСИЧНИ отрови.Самите води са лечебни само когато нямат хлор токсични отрови.Горещите извори првят високо надежна дезинфекция .
5
1
 
11
 
! Отговори
ПАзете се преди 6 години
Едни от най хубавите басейни бяха в БЪлгария .На всеки три дена сменяха водата съгласно предписанията на ИНститута по Курорто лечение.СЛед 2000 година терористи и нагло корумпирани от Минситерство на здравеопазването принудиха собствениците да не сменят водата и да хвърлят тежко токсични хлор садържащи бойни отровни вещества.Получените остро токсични биогеохимични водни разтвори отравят за броени минути жертвите трайно нелечимо
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Научно е доказано,че в басейн наполовината на олимпийски по размери има около 50 литра урина!Наздраве на плуващите!
3
12
 
14
 
! Отговори
Хмм преди 6 години
Мен ме гнус да влизам в обществени басейни. Даже на морето избягвам да ходя на плажове където има много хора. Особено българското море е страшно мръсно. Който е ходил примерно на някой от гръцките острови знае за какво става въпрос. Разликата е ОГРОМНА. А ако отидете на някой по далечни острови в океана тогава даже и средиземно море ще ви се стори мръсно.При гмуркане в чиста морска вода видимостта е над 30-40 метра.А в Бг. на 10 метра нищо не се вижда. Отделно че нашето море мирише гадно.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1Дали е едното или другото, опита за заяждането ти е абсолютно безмислен! Необясним!
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По неизвестни за мен причини българите наричат влизането във басейн или водоем с цел, плуване, разхлаждане, чипкане и др. - къпане ?!?Според мен къпането е процес на хигеанизиране и се осъществява в баня !