На 51 години почина доц. Кристиан Таков

Той бе преподавател в СУ, съветник на президента Плевнелиев
12 юли 2017 10:15,
130
На 51 години почина доц. Кристиан Таков
Снимка: архив Булфото

Почина преподавателят в Софийския университет и доцент по гражданско право Кристиан Таков.

Това стана ясно от съобщение, разпространено от близките му и цитирано в социалните мрежи.

Кристиан Таков е починал вчера.

Той е на 51 години. Роден е през 1965 година, завършил е Немската гимназия в София. През 2014 година е избран за председател на Арбитражния съд.

Кристиан Таков бе съветник по правните въпроси на президента Росен Плевнелиев.

Датата на опелото ще бъде съобщена по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Мен и какво от това преди 1 година
Вчера гледах филм за него.Никъде не се каза чия издънка е бил! Вероятно е бил толкова умен, колкото описваха, ама дали толкова честен? Като арбитър в спор между фирми е ощетил една българска фирма през 2001 г. и не е спазил буквата на закона в качеството си на арбитър, бидейки зависим.'' Дела трябват, Таков, а не голи думи!''Дано чуваш и от отвъдното, добре е станало, че са те прибрали горе, още много щеше да ни лъжеш колко си че ''честен''!
83
0
 
6
 
! Отговори
псевдо юрист преди 6 години
До ЮристАлкохолизирал сте се Вие, г-н Юрист. Доцент Таков страдаше от онкологично заболяване. Молете се, да не ви се случва на Вас.
82
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юридическата мисъл и общество загубиха една интересна личност, авторитетен юрист и преподавател. Дано заедно с приятеля си, гл. ас. д-р Теодор Пиперков, да продължат интелигентните си разговори на друго, по-добро място! Светла му памет!
81
5
 
19
 
! Отговори
Екатерина Александри преди 6 години
Сам по себе си Кристиан Таков не беше съвършен, но идеята, каузата и вярата за които се бореше са съвършени и безсмъртни. Той е един от малцината, които впрегнаха своята ерудираност и висота, за да изкажат болката и мъката на хората, страдащи от липсата на справедливост и от безскрупулната арогантност в това общество. Един от малкото, които не си замълчаха, а можеха. Той вече не е сред нас, но борбата срещу пошлостта, бездуховността и арогантността продължава чрез нас. Дерзайте.
80
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не математиката -като наука-е виновна,че Иванчо не може да смята.И не комунизма-като идеология- е виновен,че Живков,Таков и т.н. престъпници и терористи- и техните деца- се изгавриха и продължават да се гаврят с народа. Ефективното решение на проблема е дадено и реализирано от другаря Гилотин по време на Великата Френска революция:с решение на Народен трибунал 300 номе.нклат.урчици стават с една глава по-ниски!Още им държи "влага" и на децата,и на внуците,и на правнуците им!Защо не сме французи?
79
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези, които злорадстват за смъртта на човека, са просто ***, невменяеми. Заради такива страната ни е станала едно голямо *** гето, пълно с ***. А този човек беше интелектуалец - дума, която злобните *** не знаят какво означава. Високо образован, интелигентен, с дар слово, с критично мислене, ерудит, правото му беше призвание. Още от студентските години се открояваше, никога не беше един от стадото.
78
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е бил "съветник" на плевнята...
77
30
 
17
 
! Отговори
Юрист преди 6 години
Малко рано за естествена смърт. Не споменават за заболяване.. Чувал съм че се бил алкохолизирал още преди години..
76
22
 
9
 
! Отговори
Чудно ми е преди 6 години
От кога комунистите станаха и умни?
75
26
 
9
 
! Отговори
гнида от бкп преди 6 години
До 2233жалко ,4е няма да продължи делото на бкп
74
5
 
7
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
До Анонимен32,излиза,че освен юристи,тук са останали само общи работници. Като ви гледам малограмотните свин.щини в съдилищата, изобщо не се учудвам на самомнението ти.
73
2
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Бай Х 82 От уплаха.
72
1
 
0
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
До Анонимен7,НИЩО ИЛИ ИСТИНАТА Е ЦЕЛИЯ ТЕКСТ!!!
71
23
 
23
 
! Отговори
?! преди 6 години
Ако наистина е работил за узаконяването на гей браковете, не мога да му се възхищавам, та ако ще и златен да е бил.Подобно узаконяване е равностойно на национално предателство, защото подкопава основите на някои от най-здравите традиции на българския народ!Ама от комунисти какво друго да очакваш, дори когато се пребоядисат ...
70
40
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕЙ ОБЩЕСТВОТО НА (УМНИТЕ И КРАСИТЕ) ПЕПЕРУДИ Е В ТРАУР ,ЗАЩОТО КРИСТИЯНЧО ТАКОВ ВНЕЗАПНО ПОЧИНАЛ,СЕГА ТАМ В ПРЕИЗПОДНЯТА ТАКОВ ЩЕ ИМА МНОГО РАБОТА ,ЗАЩОТО ТАМ Е ПЪЛНО С ОБРАТНИ И ЗАТОВА КРИСТИЯН ТАКОВ ЩЕ ИМА МНОГО РАБОТА ДА СЕ БОРИ ЗА ПРАВАТА НА ЛГБТ И УЗАКОНЯВАНЕТО НА ГЕЙ БРАКОВЕТЕ.
69
38
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този заедно с Христо Иванов беше съучредител на Да България и същия беше обявил,че ще се бори в политиката да бъдат узаконени гей браковете.Така ,че Кристиянчо да не би да е починал от СПИН
68
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 77Затова пък синът му Янко беше нещо съвсем друго.Но никой не избира роднините си. Не познавам покойния доцент, може и да е имал качества. Но професионалното развитие на две поколения българи беше осакатено, за да се даде изкуствена преднина и привилегии на чедата на някои фамилии. Това озлоби хората.
67
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умен, задълбочен и интелигентен човек беше! Беше надраснал повечето ***, включително и тези, които делят все още хората на комунисти и демократи. Да почива в мир!
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Защо убиха СтанишевВ мирно време е стряскащо да се четат текстове като този указ, който е цитиран в коментар81.Но като знаем какво натвориха впоследствие комунистите, виждаме, че твърдите мерки срещу тях са били нещо от рода на неизбежната самоотбрана.Не бива да се стига дотам, че едни българи да избиват други българи, но като чета с какви темпове и в каква посока се е развивало Царство България, не мога да не съжалявам, че комунистите са прекъснали това развитие.
65
7
 
28
 
! Отговори
до 77 преди 6 години
До ГеоргиевПеко Таков беше идеалист, природен оратор и безсребърник -нещо рядко за управляващата прослойка тогава .Не е срамно да си племенник на такъв човек.