За шести път... родители на деца с увреждания на протест

Искат финансиране за лична помощ, но кой ли ги чува
18 апр 2018 08:40, Петя Славова
5
За шести път... родители на деца с увреждания на протест
Снимка: Bulgaria ON AIR

Родители на деца с увреждания излизат на шести национален протест. Най-малко 20 организации от 10 града в страната ще подкрепят протеста с настояване за гарантиране на Лична помощ за деца с увреждания, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Протестът ще започне пред Президентството в 11:00 ч., след което ще се пренесе пред сградата на Министерския съвет. Шествието ще се насочи към НДК, където е предвидено да приключи.

Протестиращите настояват хората с увреждания и родителите на деца с увреждания да получават финансиране за лична помощ от републиканския бюджет, в размер не по-малък от две минимални работни заплати.

Миналата седмица хора с увреждания също излязоха на национален протест. Те се обявиха срещу дискриминиращите, според тях, промени в модела за медицинската експертиза и ТЕЛК, властта спря промените и започнаха разговори с държавните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи искат хем да взимат 1000+ лв. хем и да не държат отчет на никого за нищо.Ами да, след като получаваш, трябва и да дадеш. Аз като ходя на работа получавам пари, само че се отчитам относно това какво съм свършил за тези пари. Ако не искам да ходя на работа и да се събразявам с някого, то няма и 1 стотинка да видя.Впрочем нито вие безработните майки, нито болните ви деца давате каквото и да е на тази държава, но претенциите ви са ОГРОМНИ. Слушам само - искам, искам, искам... Ами не може.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излизай народе това не може да продължава излизай за УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ТОКА ИЗЛИЗАЙ И МАЧКАЙ ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗДЪРЖА НАРОДЕ *** ДО КОГА ЩЕ БЪДЕШ КЛАТЕН.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете ги тях инвалиди замеряйте ги с камъни.