България най-бедна? Не – с най-много укрити доходи!

Ахмед Доган е велик политик, смята Николай Вълканов
18 май 2018 10:30,
47
България най-бедна? Не – с най-много укрити доходи!
Снимка: архив "Булфото"

България не е най-бедната страна, а страната с най-много укрити доходи. Това обяви зам.-шефът на КРИБ Николай Вълканов.

Той е категоричен, че бизнес средата у нас не е съвсем чиста и на бизнесът невинаги работи на светло.

"Има много места, които не плащат заплати, не осигуряват коректно работниците си, укриват се данъци, но когато става въпрос за отношенията бизнес – държава, много важно е и за двете страни да работят заедно", каза Вълканов пред bTV.

Той отново напомни, че бизнесът се нужда е от сигурност и предвидимост, от това да няма промяна в данъчната политика.

Вълканов съобщи, че е бил един от кандидатите в сделката за ЧЕЗ. В един момент обаче се оттеглил, защото цената станала непосилна за него.

Експертът е категоричен, че сделка ще има и че в нея няма нищо съмнително, тъй като избраната фирма е участвала през цялото време в наддаването.

Вълканов потвърди, че държавата не е проверявала кандидатите за ЧЕЗ, но не смята, че това е проблем за националната сигурност. Според него е важно КЕВР да си върши работата, защото той определя цените, а не ЕРП-то.

Вълканов коментира и рестартът на АЕЦ "Белене". Според него е добре централата да се строи само ако се намери сериозен инвеститор – такъв, който е готов да изкупи оборудването и да инвестира сам в проекта.

"Чувствам се успешен, защото човек е успял когато реализира мечтите си и оставя среди след себе си", обясни още Вълканов.

Той коментира и приятелството си с Ахмед Доган и го нарече "велик политик". Вълканов призна – понякога му иска съвети за бизнеса си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен11 преди 6 години
До Thracian STAR,сякаш е по-велик от тиквата,ганчоооооо.
39
1
 
13
 
! Отговори
Thracian STAR преди 6 години
Абе гнусна мутро...колко ли пари си взел да спамиш!? че и Ахмед Доган пьк го нарече "велик политик" БЪЛГАРИН може...би! или търкаш лотарини билети а?сигурно ги продаваш?
38
0
 
7
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Докато тези мутрони се появяват и още по лошо управляват политика и икономика Майка България ще крета на опашката.
37
0
 
3
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
Народът ни е великотърпелив и с много достойнства още други като доброта и милосърдие. Че ги изтърпява все още. Велик политик....това е противоречие бе. Велик е Христос! Че ни е дал живота и всички блага!
36
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 6 години
Всичките работници по строежи са осигурявани на мин. раб. заплата а взимат 2-3 пъти над.
35
0
 
18
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е, че от сивата икономика и от укриването на доходи, губят работниците, а не печелят както си мислят. Тънкият момент е, че се губят милиарди едни пари, които работодателите трябва да платят за осигуровки. Останалото - укритите осигуровки и данъци, които трябва да плаща работника, уж са е плюс за работника, но в крайна сметка сме на минус, защото заради това размера на данъците и осигуровките е по-висок, пенсиите на родителите му са по-ниски, други данъци се вдигат, за да компенсират укр
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и силен да е човек финансово ,все някога се превръща в ***
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е ! - Вашите пари работят за нас.Вие ги давате ние ги прибираме ! - просто и ясно.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после някой да се доближи до истината!Топло,топло-държавата на Андрешковците!Ама ,като го кажеш,ще те освиркат!
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е може би най-богатата страна в света ! - щом една дупка на пътя може да се пълни по два пъти годишно в продължение на 10 години и не може да се оправи и това си еЗначи пари има бол ! - всеки знае кой ги дава но интересното е кой ги взема.
30
1
 
30
 
! Отговори
Джак преди 6 години
Най - много укрити доходи от теб и тези, които хвалиш - властта. Чудно как натрупахте капитал за участие във всички сделки....Нещастници, погубвате народ и държава!
29
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден някой ми обяснява колко богат съм бил, колко данъци съм укривал, сякаш не зная, че джоба ми е празен. С МРЗ 400лв чисто ми промиват мозъка, че съм сит и щастлив.
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да укрие, бе? Частника не дава стотинка над МРЗ, ако има начин ще вземе от теб и няма да ти плати, той тръгнал за укриване на пари да говори. Пари укриват богатите, бедния какво да укрие?!Това с пари под масата ставаше преди 10 години в строителството, когато държавата наливаше пари в бетона. Да ги пита човек- кому бяха нужни тия строежи в провинцията, дето сега пустят. И да ги питаме за произхода на тия пари, дето даваха под масата. Причината не е само да се пести от осигуровки.
27
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гнусен герберастки крадец. На тия, които ще ме апострофират че е комунистически, ще кажа че ГЕРБ са наследниците на комунистите, самите те в преобладаващата си част, пребоядисани комунисти, включително и Вождът им.
26
3
 
23
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Ами то и Рашидов е Главен Мултак на Републиката - има го официално документирано, лично Илия Павлов му връчи ордена, обаче пък това не попречи на овчето племе да си избира пак Мутри да ръководят държавата, а пък самият Рашидов дори беше някакъв министър там.СРАМ ЗА ВСИЧКИ НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ !!!
25
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновеният българин и да иска няма какво да укрие, правят го такива като него, с покровителството на държавата, така че държава и бизнес прекрасно си работят и сега, но срещу хората. Самият факт, че Гинчето не му е съмнителна, както и сделката с ЧЕЗ говори доста за този псевдо бизнесмен, ченге от ДС до мозъка на костите си!
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
професор, интелегентен човек, направил много за България, но да възхваляваш Доган убива всичко направено!
23
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този мултак, колкото и да си боядисва косата, по - млад няма да стане, а милионите, които е натрупал на наш гръб, вечен живот няма да му купят. Естествено, че ще хвали Боко и Доган, та нали играят в един и същи цирк.
22
5
 
27
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
КРИБ с Бойко и Сополя са най-голямото зло, което се е случвало на България.
21
1
 
10
 
! Отговори
редактор преди 6 години
и този е голям ***, щом величае някого

Спонсорирани публикации