Петдесетница е – рожденият ден на Христовата църква

Бог изпраща върху вярващите Светия Дух и огън
27 май 2018 08:30, Анисия Иванова
4
Петдесетница е – рожденият ден на Христовата църква
Снимка: Булфото

Днес е Петдесетница - един от най-големите православни празници. Той се отбелязва на 50-ия ден след Великден - винаги в неделя.

На Петдесетница се празнува рожденият ден на Христовата църква. На този ден Исус Христос основава църквата си на земята чрез пращането на Светия Дух.

Според библейското предание на 50-ия ден след Пасха в Йерусалим било пълно с поклонници, дошли за големия юдейски празник, посветен на Божието законодателство на планината Синай. Дванайсетте Христови апостоли и Божията майка били събрани на молитва в къщата, където преди 50 дни вечеряли преди Пасха заедно с Христос.

Внезапно се чул шум, сякаш задухал силен вятър и изпълнил цялата къща, а над главата над всеки от молещите се явили пламъци, приличащи на огнени езици. Апостолите се изпълнили със Светия Дух и започнали да славят Бога на всички езици, които дотогава не знаели.

Пламъците били видимият знак за въздействието на Светия Дух върху Христовите ученици, на които била дадена силата да проповядват Христовото учение на всички народи. Така били поставени основите на Църквата, затова и празникът Петдесетница се смята за неин рожден ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Богочовекът Иисус с неговите дела наглед е показал на хората, че Бог съществува и че Той се грижи за нас. В свещеното писание дори пише, че Бог ревнува за всяка душа и обича чедата си "с необикновена любов"! Божествената любов не е човешка! Тя е всеобхватна, всепоглъщаща, всепрощаваща и НИКОЕ зло не е по-голямо от Бог и неговата любов! Бог е всичко добро, бяло, чисто, красиво, неопетнено и съвършено. Бог е любов и нищо друго!Слава на Бога!Амин!
3
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
"Защото хулата срещу Св. Доналд Дух ще се прости, но истината за Св. Доналд Тръмп - никога."
2
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
"Защото гушата срещу Св. Доналд Дух ще се прости, но истината за Св. Доналд Тръмп - никога."
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито на всички Християни обещаният от Господ Исус Христос Утешител Наставник Учител и Верен Приятел Светия Божи Дух с когото сме запечатани за деня на Изкуплението само чрез него ние имаме общение с Отца,и ако някой похули Светия Дух за него няма прошка но е виновен завинаги