Пак акция "багери" в Столипиново. Събориха къща!

Бутат още незаконни бараки, до края на 2018-а те ще са 100
30 май 2018 13:15,
21

В пловдивския квартал "Столипиново" тече поредната акция по събарянето на незаконни постройки. Вече е премахната къща, а днес ще бъдат бутнати и още няколко незаконни обекти, в които се извършва търговска дейност. Преди седмица в ромския квартал бяха премахнати две незаконни жилищни постройки и 25 павилиона.

Инж. Николай Чончуков, който е кмет на район "Източен", обясни пред камерата на Bulgaria ON AIR, че премахнатата тази сутрин къща е незаконна, няма строителни документи, а живеещият в нея не е собственик на земята.

"Ние изпълняваме тази заповед и премахваме къщата, тъй като е единствена на това място и има много голяма опасност около нея да се появят още такива подобни жилища", обясни районният кмет.

В премахната вече постройка мъж твърди, че е живял 30 години, има договор със собственик и плаща наем в размер на 250 лева. Потърпевшият казва още, че има договор на негово име, а писмото, с което го уведомяват, че къщата е незаконна и предстои събаряне, е адресирано до Пенка, която не познава. Според него собственик на имота и този, на когото плаща наем, е Николина.

Кметът на пловдивския район "Източен" инж. Николай Чончуков обясни, че на хората, които досега са обитавали тази незаконна къща ще бъде помогнато, ако наистина няма къде да се настанят.

Той каза още, че до края на днешния ден е предвидено събарянето на още 10 постройки, които се ползват за търговски цели. Чончуков беше категоричен още, че акцията по бутането на незаконни търговски обекти в "Столипиново" ще продължава и през следващите дни.

"Имаме готови над 40 заповеди, които са влезли в сила и ще бъдат изпълнени в рамките на следващите 10 дни", обясни той. Районният кмет допълни също, че до края на годината незаконните постройки, които ще бъдат премахнати от ромския квартал, са над 100.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Читател преди 5 години
Тия които са на самия път те закони ли са господин Кмете изчистете ги тях
11
1
 
0
 
! Отговори
Читател преди 5 години
Господин Кмете влизате в столипиново виждате положението и кво става къща която на никому не пречи то се бута а ул.калина на никой ли не пречи тия сергии които са на главния път изчистете ги тях освободете тротоарите да видим.. не къща която на никому не пречи Ххааййддее г.Кмете да ви видим
10
1
 
0
 
! Отговори
modernoto преди 5 години
А в Модерно предградие няма ли да се направи акция за незаконни постойки. Защо тук се страхуват, а в Пловдив, Гърмен и Стара Загора действат. Хайде закона да е еднакъв за всички и доказването за собственост на имота да става с нотариален акт и платени данъци 15 години назад.
9
1
 
3
 
! Отговори
ромското включване преди 6 години
И кой плаща разходите за тези акций?Докато багерите бутнат къщите от единят край на квартала аркадашите вече направили нови къщи в другия край!Абе интеграция!
8
1
 
4
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 години
Един въпрос остава обаче. КОИ СА ЛИЦАТА КОИТО СА ВЗИМАЛИ ЗАПЛАТИ 30 ГОДИНИ ДОКАТО В ТЕЗИ НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ СА БИЛИ ОБИТАВАНИ ХОРА И КОГА ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ТОВА, ЧЕ 30 ГОДИНИ НЕ СА Я СЪБОРИЛИ???? КОИ СА ТЕЗИ ЛИЦА, ВЗИМАЛИ 30 ГОДИНИ ЗАПЛАТИ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ЧЕСТНИТЕ ГРАЖДАНИ И ЗАЩО НЕ СА ОСЪДЕНИ ВЕЧЕ? ЖУРНАЛИСТИТЕ ТОВА Е ВАШАТА РАБОТА!!! ДА ИЗКАРАТЕ СЕГА ПОИМЕННО ТЕЗИ ЛИЧНОСТИ И ДА ГИ ПИТАТЕ ПУБЛИЧНО КОЛКО ПАРИ СА ВЗЕЛИ КАТО РУШВЕТИ ЗА ДА СИ МЪЛЧАТ 30 ГОДИНИ!!! И ПРОКУРАТУРАТА ПИТАЙТЕ КЪДЕ СПИ!!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пак акция "багери" в Столипиново. Събориха къща!На всеки 2 бутнати после се появяват 20, но се мълчи."---Абе, с танковете на генерал Чочоолу си беше по-сигурно ... Ама, а де! :)
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, да, да!!! Колко ли законни постройки ще останат накрая, ако този процес продължи достатъчно дълго? Дано не са много и тази *** да бъде закрита завинаги. По-добре за всички би било там да има парк.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И общинарите захитряха вече. Бутат няколко къщи, и ако не гласуват *** правилно, ще бутат и останалите. И няма нужда да се плаща, че и без кебепчета мже. Така де, и тояга има, не е само морков.
4
1
 
12
 
! Отговори
Bravo преди 6 години
80% изтрити коментари.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идват избори и брулят крушата.
2
2
 
7
 
! Отговори
Рамбо преди 6 години
А хъйййй
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки 2 бутнати после се появяват 20, но се мълчи. По пътя за КАТ настроиха толкова бараки ... полицията е пред тях, но си строят незаконно. А Симеонов им издейства и да имат районно в квартала, за да са по-сигурни избирателите