Хамали искат в рекордите на Гинес, имат си професионален празник

В ромската махала в Кюстендил раздават дарове на бедните
9
Хамали искат в рекордите на Гинес, имат си професионален празник
Снимка: Кадър Нова тв

Ден на хамалина празнуват на 7 май в Кюстендил. В ромската махала на града са убедени, че са единствените, които почитат празника и са решили да кандидатстват за Книгата на рекордите на Гинес.

"Всичко се носи, но най- трудно се носи цимент, една торба е 50 кг, но ние сме здрави мъже тук и издържаме", призна един от празнуващите пред Нова тв. 

А Стефан Лазаров е един от организаторите на празника днес.

"От всяка къща се носи козунак, агнешка глава, месо. Един от мъжете с дар в ръка тича, а други двама го гонят, когато го настигнат го  взимат на ръце и го донасят при старейшините. Мъжът оставя своя дар, за да се даде на бедните хора, на децата сираци", обясни той как в махалата отбелязват празника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Hamalite i tovarachite trqbva da sa vtora kategoriya trud,da se pensionirat na 58 godini
7
0
 
33
 
! Отговори
победа преди 4 години
Хармали носят президенто на ръце.
6
2
 
34
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Сега по изборите пак ще има празник, по 50 лв на глава от Цвъко и кебапчета на корем от Тиква, за осигуряване на победата.
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По имента става въпрос за Българизираните/българеещите се Роми в България , нали си имаха празника Банго Васил , само празници си измислят , типично ромска му работа , през Комунизма нямаше време за празници
4
0
 
37
 
! Отговори
!?! преди 4 години
В рекордите на Гинес ще ги запишат, ама с рекорд за "Най-гнусна смрат пъплеща по земята". Рекорда няма как да се подобри.
3
1
 
36
 
! Отговори
Тошо артиста преди 4 години
В Соца, каквото кажеше Политбюро това се приемаше за стандарт. Цимента беше в торби 50кгр. Ва нас от БКП Европейския Съюз не го слушахме. Трябваше де се мъчи роба. По тежко бе в Лагерите. Тия сегашните ц .иг а нини само са чули за торби 50 кгр цимент.
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""Всичко се носи, но най- трудно се носи цимент, една торба е 50 кг, но ние сме здрави мъже тук и издържаме", призна един от празнуващите пред Нова тв."А сега инспекцията по труда да ходи и да провери кой ги е накарал и им е позволил един човек да носи повече от 25 кг!
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Електората на ГЕРБ явно е прихванал от манията за величие на Бойко и компания.